Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Corsica ×
    • Calvi ×

De levendige badplaats Calvi is een prima uitvalsbasis om Corsica te leren kennen. Maar aan Calvi zelf heb je ook ruim voldoende voor een complete vakantie: een indrukwekkende natuur, een sfeervol centrum en een schitterend zandstrand aan een fraaie baai. Je voelt je meteen thuis in de Franse sfeer van Corsica. Calvi is af!

Lees meer

Op vakantie naar Calvi

Aan de noordwestkust van Corsica vind je het mooie Calvi, op circa 7 km van de luchthaven van Calvi. Deze bruisende badplaats houd je vele dagen zoet. In het centrum vind je schitterende bezienswaardigheden, diverse winkels en Franse specialiteitrestaurants.

Het lange zandstrand ligt voor de hele badplaats. Je kunt hier heerlijk ontspannen of allerlei watersporten doen en daarna lekker uitrusten. Naast het strand vind je de sfeervolle jachthaven waar veel zeilboten liggen. Langs de havenkade liggen diverse eetgelegenheden, waar natuurlijk vis op de kaart staat.

In de omgeving van Calvi kun je genieten van het kleurrijke landschap met haar rotspartijen, bergtoppen met sneeuw en lange zandstranden. Calvi is een écht Franse badplaats. Dat betekent ontspannen en genieten als God in Frankrijk!

Ligging

Calvi ligt aan een grillige en rotsachtige kustlijn. Landinwaarts vind je met pijnbomen begroeide heuvels die overgaan in begroeide bergen. Hier liggen veel (sterk)hellende wegen.

Calvi ligt aan de noordwestkust van het eiland Corsica. Het prachtige, langgerekte zandstrand ligt aan een ruime baai. De kustlijn net buiten de stad is grilliger met loodrecht uit zee oprijzende rotspartijen.

Stranden van Calvi

Voor de gehele badplaats ligt het Calvi-strand. Dit zeer lange zandstrand (circa 3,5 km) heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand ligt ten oosten van het centrum, naast de jachthaven. In zee liggen op enkele plaatsen pieren van rotsen. Je kunt op het strand ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten. Deze horen bij de horecagelegenheden op het strand. Hier kunt je jouw honger stillen of dorst lessen tijdens en na een inspannende dag op het strand.

Bezienswaardigheden Calvi

Calvi heeft een adembenemend mooie citadel die hoog boven de stad uitrijst. De ommuurde vesting heeft naast een kathedraal ook een kazerne. In de zomermaanden worden er soms openluchtconcerten gehouden. Een stukje cultuur midden in Calvi dat je niet mag missen!

In de baai van Calvi ligt een lang zandstrand en een leuk jachthaventje. Van hieruit kun je een tocht maken met een zeilboot. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met een glasbodemboot het onderwaterleven van Corsica te ontdekken.

Voor de meest bijzondere rotsformaties moet  je naar Scandola. Dit beschermde, regionale (onderwater)park bevat rotsen van wel honderden jaren oud.

Verrassende Highlights in Calvi

Als je een auto huurt op Calvi, kun je naar het schitterende oudheidkundige park Filitosa. Dit park is wat betreft de cultuur en geschiedenis van het eiland één van de belangrijkste plaatsen. Je kunt hier archeologische opgravingen bekijken en er staan stenen en menhirs tot wel 8000 jaar oud. Je vindt het park in het zuidwesten, nabij Propriano.

Om het mooiste uitzicht over Corsica te krijgen, moet je naar het hoogste punt van het eiland, de Monte Cinto. Het is de hoogste top van het binnenland (circa 2707 m). Het beklimmen van deze berg is een geweldige belevenis.

Stranden van Calvi

Vooral in het centrum en langs de havenkade vind je veel bars, cafés en restaurants. Je kunt bij de meeste eetgelegenheden heerlijk op het terras zitten. Als je op Corsica bent, is er voldoende gelegenheid om van de lokale keuken te genieten. Je hebt een grote keuze uit de traditionele Franse/Corsicaanse menukaart. Probeer vooral de vele visspecialiteiten.

De meeste bars, voornamelijk ijssalons en brasseriën, liggen eveneens in het centrum en langs de havenkade. In het centrum is er bovendien een discobar. Net buiten het centrum vind je twee openluchtdiscotheken.

De wijn van Corsica is immens populair en volop verkrijgbaar in restaurants, cafés en supermarkten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Calvi

Hoelang is het vliegen naar Calvi?

Calvi is meestal tussen de 2,5 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Calvi?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Calvi.

Wat is de route van Nederland naar Calvi

De vliegtijd naar Ajaccio en Calvi bedraagt circa 2 uur en 30 minuten. De vliegvelden liggen respectievelijk op ongeveer 165 km en circa 7 km van de plaats.

Hoe is het openbaar vervoer in Calvi?

Er gaat een bus via tussenliggende plaatsen naar Bastia. Tevens is er een busverbinding met Porto, Calenzana en Galéria. Daarnaast gaat er onregelmatig een bus naar Ajaccio, Galezana en Galéria.

Calvi heeft een treinverbinding met Bastia. Ook rijdt er een trein via Lumio en Algajola naar le Rousse en een trein via Ponte Leccia naar Ajaccio.

In het hoogseizoen is er een carferryverbinding met Nice en Marseille. Daarnaast gaat er in de zomermaanden onregelmatig een carferry naar Savona (Italie).

Met de taxi kun je naar Île Rousse, Bastia en (de luchthaven van) Ajaccio en de luchthaven van Calvi. Voor huisdieren, bagage en een vierde passagier wordt een toeslag berekend.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.