Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Provence ×

In het zuidoosten van Frankrijk wacht de prachtige Provence op u! De gevarieerde skipistes van van Isola 2000, in het hart van de Mercantour, geven je volop de kans om prachtige afdalingen te maken. Op slechts 17 km van de plaats geniet je van de authentieke omgeving van Isola Villages. Ook de grotere plaatsen zoals Arles en Aix-en-Provence bieden je vele mogelijkheden voor fijne uitstapjes.

Lees meer

Op vakantie naar Provence

Provence in de winter De Provence, dat nu deel is van de nieuwe regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, is een zeer gevarieerd gebied dat geweldige wintersportmogelijkheden biedt. De streek, in het zuidoosten van Frankrijk, bestaat uit de departementen Alpes Maritimes, Var, Bouches du Rhône, Vaucluse en Alpes de Haute Provence. De bergachtige departementen Alpes Maritimes en Alpes de Haute Provence met als hoogste punt de Mont Pelat (circa 3050 m) zijn 'the places to be' voor wintersporters. De meer dan 40 geprepareerde skipistes van Isola 2000 (in Les Alpes Maritimes) hebben een totale lengte van 120 km, een garantie voor geweldige afdalingen. Voor snowboarders is het funpark met de halfpipe en boardercross een uitdaging. Wil je iets zeer bijzonders ervaren? Maak dan ’s avonds een afdaling op een verlichte piste! Mooie skigebieden in deze streek zijn: - Isola 2000 - Risoul - Seyne - Puy Saint Vincent - Saint Martin d’Entraunes - Briançon - Gréolières - Montgenèvre Skiresorts en –plaatsen waar je een heerlijke wintersport kunt beleven: - Risoul la Station de Ski - Ski Resort Seyne - Ski Resort Puy-Saint-Vincent - Ski Resort Saint-Martin-d'Entraunes - Ski Resort Briançon - Serre Chevalier - Ski Resort Gréolières - Gréolières les Neiges - Skiresort Pra Loup - Station de ski de Pra-Loup - Ski resort Montgenèvre - Domaine skiable de Montgenèvre - Isola 2000 Provence in de zomer Natuurlijke rijkdom is iets waar iedereen deze streek wel van kent: wijngaarden en olijvenbomen, zee en bergen, lavendel en korenvelden zorgen voor een heerlijke zonvakantie. Ook mooie plaatsen zoals Aix-en-Provence, Avignon, Arles en Carpentras bieden je zowel historische hoogtepunten en pittoreske plekken. De pont van Avignon: vaak bezongen en als jein deze plaats bent mag je een wandeling naar de overkant van de Rhône zeker niet missen. Deze Pont St. Bénezet uit de 12 eeuw brengt je naar het Île de la Barthelasse. Aix-en-Provence staat bekend om het historische centrum, waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Ook Arles en Carpentras (niet ver van de imposante en wereldberoemde Mont Ventoux) zijn schitterende authentieke plaatsen. Behalve de pittoreske plaatsen biedt de streek je volop natuurlijke parels. Wat dacht je van de Camargue, met bijzondere diersoorten als roze flamingo’s en witte paarden? Proef zeker ook de zeer smakelijke rosé, de ‘Vin Gris’. Le Lubéron is een strook van heuvels en hoge bergtoppen die van het oosten van de Rhônevallei naar de Alpen loopt. Het ligt tussen de rivier de Duberon en het departement Drôme. Dit gebied is voor een groot deel beschermd. De Verdon, een prachtig natuurlijk gebied rond de gelijknamige rivier (die in oost-westelijke richting loopt tussen de departementen Var en de Hautes Alpes-Provence) biedt je schitterende rotspartijen en de diepste kloof van Europa. Deze Verdon-kloof is maar liefst 20 km lang en circa 300 m diep, zeer goed geschikt voor heerlijke wandelingen. In alle seizoenen heeft deze streek je wat te bieden!

Cultuur Provence

Bewonder de verschillende culturele hoogtepunten:

 • In Carpentras zie je de zeer gevarieerde religieuze historie van de plaats duidelijk terug. De Saint-Siffrein kathedraal, gebouwd tussen de 15e en de 16e eeuw in opdracht van paus Benedictus XIII, en de synagoge uit de 14e eeuw zijn twee monumenten die je zeker moet bekijken.
 • Aan het Meer van Sainte Croix, tussen Castellane en Gréoux les Baines, vind je hét centrum van de keramiek: Moustiers-Sainte-Marie. In het keramiekmuseum kun je prachtige collecties bewonderen en de vele galerijen en winkels bieden je de kans een mooi souvenir mee naar huis te nemen.
 • Naast monumentale en historische gebouwen is de Provence ook sterk in culinair opzicht. Bouillabaisse, le saucisson d'Arles, lamsvlees en stoofpotjes (Daube en Ratatouille) en fruits confits (geconfijt fruit): dit is maar een kleine greep uit alle lekkernijen. Liefhebbers van zoet moeten zeker de calissons (amandelkoekjes) van Aix en Provence proberen. Iets exclusiefs? Probeer dan de truffel, ook een Provençaalse lekkernij.
 • Arles is zeker een bezoek waard: niet alleen vanwege het amfitheater, maar ook omdat dit de voormalige woonplaats van Vincent van Gogh is. Hier deed hij inspiratie op voor zijn meesterwerken.

 

Natuur

Het afwisselende landschap van de streek heeft je veel te bieden:

 • In het departement Vaucluse vind je de uitdaging der uitdagingen: de Mont Ventoux! Deze kale berg, bekend van de Ronde van Frankrijk, met een hoogte van circa 1912 m ligt ongeveer 20 km ten noordoosten van Carpentras en is deel van het Massif de Baronnies. Wielrenners dromen van een rit naar de top, dit kan vanuit verschillende startplaatsen. De noordelijke helling bied je een mooie, groene omgeving.
 • Regionaal park La Grande Camargue: hier vind je een enorme diversiteit aan diersoorten, waaronder roze flamingo’s, witte paarden en wilde stieren, blauwe en witte reigers. De bossen, meren en de lange zeedijk bieden je nog meer natuurlijk moois.
 • De skigebieden van de Provence, met imposante bergtoppen, bieden je geweldige vergezichten, lange afdalingen en uiteenlopende snowboardmogelijkheden.

Ligging

De streek ligt in het zuidoosten van Frankrijk en bestaat uit de departementen Alpes Maritimes, Var, Bouches du Rhône, Vaucluse en Alpes de Haute Provence. De Rhône begrenst de streek in het westen, in het zuiden vormt de Middellandse Zee de grens. In het noordoosten liggen de Alpen en in het oosten de Italiaanse grens. Het oppervlak bedraagt circa 31.300 km², dit is te vergelijken met de grootte van België.

Praktische Tips voor je vakantie naar Provence

Hoelang is het vliegen naar Provence?

Provence is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Provence?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Provence.

Wat is de route van Nederland naar Provence

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 2 uur naar de Provence, de aanvlieghaven is Nice. De luchthaven (Aéroport Nice-Côte d’Azur) ligt op ongeveer 3 km van de stad. Andere luchthavens waarop wordt gevlogen zijn Marseille en Montpellier, voor beide geldt eveneens een vluchtduur van 2 uur. Wil je liever met de auto naar Provence? Vanuit Utrecht bedraagt de afstand gemiddeld 1100 km, uiteraard afhankelijk van jouw bestemming. Vrijwel alle wegen in de streek zijn verhard en goed onderhouden. Houd er rekening mee dat er veel tolwegen zijn. Behalve deze tolwegen zijn er ook de Bison Futé, nationale wegen die vrijwel parallel lopen aan de grotere autowegen. Op deze wegen wordt geen tol geheven. Als je voor deze route kiest, denk er dan om dat de reistijd langer is. Wel is dit een geschikte manier om de Provence beter te verkennen. De skigebieden zijn meestal te bereiken via (sterk)hellende en bochtige wegen. Op deze bergwegen rijden Fransen vaak vrij hard. Winterbanden zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. Bij een ongeval kan het niet gebruiken van winterbanden in winterse omstandigheden leiden tot (mede)aansprakelijkheid. Op sommige bergwegen kunnen sneeuwkettingen of winterbanden verplicht zijn. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.

Hoe is het openbaar vervoer in Provence?

Er is een goed busnetwerk, dat alle kleine dorpen verbindt met de belangrijke steden. In de grotere plaatsen zoals Arles, Marseille, Avignon en Nîmes zijn treinstations. Als je gebruik wilt maken van een taxi, denk er dan om dat een nachttoeslag berekend wordt. Ook geldt er een toeslag op zon- en feestdagen.