Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Normandie ×

Vakantie Normandie

Welkom in het veelzijdige Normandië! Dit is de streek van kalkrotsen, beschutte baaien en brede zandstranden, maar ook van een prachtig achterland vol groene heuvels met schilderachtige weggetjes en karakteristieke dorpjes. Er is zoveel te zien en te doen dat je jezelf hier geen moment zult vervelen! Laat alles op je af komen en geniet!

Lees meer

Op vakantie naar Normandië

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, langs het Kanaal tussen Picardië en Bretagne. De streek bestaat uit de regio's Hoog-Normandië en Laag-Normandië en het schiereiland Cotentin. De prachtige stranden langs de kust nodigen je uit voor een heerlijke strandvakantie. Meer landinwaarts zijn er diverse natuurparken en prachtige tuinen. De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen!

Wil je liever culturele uitstapjes maken? Trek erop uit en bezoek de vele kastelen, kerken, kloosters en musea die in deze streek te vinden zijn.

Wie van stappen houdt, kan in steden als Caen, Bayeux, Dieppe, Rouen of Cherbourg terecht. Hier zijn talloze clubs en bars te vinden waar je tot in de vroegste uurtjes uit kunt gaan.

Cultuur Normandië

Ontdek de vele culturele hoogtepunten van Normandië:

  • Breng een bezoek aan de vele musea, kerken en kastelen die het bewijs zijn van de roerige geschiedenis van deze streek.
  • Normandië speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol vanwege de landing van de geallieerde troepen op D-Day. Op diverse stranden kun je hier de sporen van terugzien. Je kunt ook van een gids een rondleiding langs de stranden krijgen.
  • Appels, room en kaas zijn populaire producten uit deze streek. Wereldberoemd is de Camembert en de Livarot. En genieten van een kaas doe je met een goede wijn of port, of zoals de Normandiërs met een lekker glas Calvados.

Natuur

De natuur in de streek Normandië is zeer gevarieerd en leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen of fietstochten. Er zijn diverse natuurparken (onder andere Parc Naturel Régional Normandie-Maine en Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin) en tuinen waar je als natuurliefhebber jouw hart kunt ophalen.

Leuke plaatsen in Normandië

Als je van de kunst van Jean Claude Monet houdt, dan kun je een bezoek aan zijn geboorteplaats Giverny niet overslaan.

Ligging

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en bestaat uit de regio’s Hoog-Normandië aan de benedenloop van de Seine en het westelijker gelegen Laag-Normandië inclusief het schiereiland Cotentin. Normandië grenst in het zuiden aan Bretagne en in het zuidoosten aan Pays de la Loire. Ten oosten liggen de regio’s Parisienne en Picardië. In het noorden en noordwesten grenst Normandië aan het Kanaal.

Normandië heeft een oppervlakte van circa 30.627 km² (ongeveer ¾ van Nederland).

Bezienswaardigheden Normandië

Mont Saint Michel is één van de grootste trekpleisters in de zuidhoek van Normandië. De Mont Saint-Michel is een rotsachtig schiereilandje dat ligt op circa 1 km van de plaats Avranches. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij eb, maar bij vloed omringd door water. Het eiland is alleen toegankelijk voor voetgangers. Een aanrader!

Normandië wordt vaak in één adem genoemd met D-Day. De invasie op 6 juni 1944 door de geallieerden heeft haar sporen in een deel van Normandië achtergelaten. De invasie betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog en de invasiestranden liggen grofweg tussen de mondingen van de rivieren Vire en Orne. Dit gebied wordt ook wel de 'parelmoeren kust' genoemd. Een bezoek aan één van de landingsstranden mag eigenlijk niet ontbreken.

Bezoek de havenstad Honfleur. De haven met de smalle straatjes en de mooie huizen zorgen voor een bijzondere sfeer. Honfleur is een stadje dat je te voet moet ontdekken, flanerend door de oude karakteristieke wijken en pittoreske steegjes. Deze zijn nog niets veranderd sinds ze in de 19e eeuw door diverse kunstenaars werden geschilderd.

Verrassende Highlights in Normandië

Maak een heerlijke wandeling door één van de beschermde natuurparken of prachtige tuinen. Jardin Claude Monet nabij Giverny is een ware attractie en zeer de moeite waard rond het voorjaar. De schilder Monet woonde in de 19e eeuw in Giverny. In de tuin voor zijn huis werden een tweetal tuinen aangelegd. Deze dienden als inspiratiebron voor zijn schilderwerken.

Bezoek één van de (jaar)markten die in elk stadje in Normandië worden georganiseerd. Deze markten ademen sfeer en gezelligheid uit. Veel boeren uit de streek verkopen er hun producten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Normandië

Hoelang is het vliegen naar Normandië?

Normandië is meestal tussen de 2 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Normandië?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Normandië.

Wat is de route van Nederland naar Normandië

In Normandië zijn verschillende luchthavens, waaronder Rouen, Caen en Le Havre. De vluchten gaan meestal via Lyon en de vliegtijd bedraagt circa tussen de 2 en 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Normandië?

Er rijden regelmatig bussen van en naar verschillende plaatsen in Normandië.

De trein is een goed vervoermiddel voor het afleggen van langere afstanden en wanneer men naar overwegend grote steden wil reizen. Er gaan treinen naar onder meer Dieppe, Rouen en Évreux. Vanuit Caen rijden er treinen naar onder andere Parijs, Bayeux en Carentan.Tip: De weekenden van de zomermaanden juli en augustus staan bekend als de zwarte zaterdagen van Frankrijk. Tijdens deze dagen is het extreem druk op de Franse wegen. Het is aan te raden om op vrijdag te rijden en van tevoren een overnachtinghotel te boeken.