Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Corsica ×

Het kleurrijke en schitterende Corsica heeft naast een heel bijzonder natuurreservaat veel pittoreske authentieke dorpjes en zonnige stranden. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het is groen en de zee betoverend blauw. Corsica is de parel in de kroon van de Middellandse Zee!

Lees meer

Op vakantie naar Corsica

Tussen Sardinië (Italië) en de Côte d'Azur, in de Middellandse Zee, vind je het bijzondere eiland Corsica waar Napoleon werd geboren. De natuur is werkelijk onvergelijkbaar. Corsica heeft naast bruisende badplaatsen nog authentieke Franse dorpjes. Historie, cultuur en natuur komen in Corsica bijeen. Geniet van de Monte Cinto, het gezellige Calvi of breng een bezoek aan de provinciehoofdstad Ajaccio.

Je kunt zwemmen bij de zandstranden, er zijn vele mogelijkheden tot watersport én voldoende winkelmogelijkheden. De lokale bevolking doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Het eiland trekt verschillende typen vakantiegangers waaronder strandliefhebbers, wandelaars, bergsporters, fietsers en liefhebbers van cultuur en historie. Een auto is onontbeerlijk om meer van het eiland te zien. Vandaar dat fly-drives ook zo populair zijn.

Cultuur Corsica

Ontdek de culturele hoogtepunten van Corsica:

 • De Genuese torens en bruggetjes zijn al eeuwen oud. Je vindt ze zich langs de gehele kust. De torens bieden een prachtig uitzicht.
 • Het meest authentieke dorp van Corsica is Sartène in het zuidwesten. Je kunt het al van verre zien liggen doordat de huizen hoog tegen de berghelling zijn opgebouwd.
 • Het oudheidkundige park Filitosa is wat de cultuur en geschiedenis van het eiland aangaat een van de belangrijkste plaatsen. Je kunt hier archeologische opgravingen bekijken en er staan stenen en menhirs tot wel 8000 jaar oud. Het park ligt in het zuidwesten, nabij Propriano.
 • In juli, tijdens de 'Nuits de la Guitare', laten topgitaristen hun kunnen horen in de landelijke omgeving van Patrimonio, in het noorden van Corsica.

Neem een kijkje bij de kerk in Moïta. De lokale bevolking wil je graag de kerk van binnen laten zien. De kerk is werkelijk prachtig onderhouden.

Natuur

Ook de natuur op Corsica is prachtig. Deze plekken mag je niet missen:

 • Voor een prachtig uitzicht moet je naar de hoogste top van Corsica. De Monte Cinto is ongeveer 2707 m hoog en de beklimming van deze berg is een geweldige ervaring.
 • Als je langs de kust van Corsica loopt, rijdt of vaart zie je prachtige natuurverschijnselen. Het zijn roodgekleurde uit zee oprijzende rotsen die ook wel Calanches worden genoemd.
 • De Cap Corse is de meest noordelijk plek van Corsica. Het is een ruige landtong die je prima per auto kunt verkennen.
 • Een bekende toeristische trekpleister op Corsica is het prachtige natuurreservaat Scandola, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je vindt dit schiereiland aan de centrale westkust van Corsica.

 

Désert des Agriates, in het noorden bij St. Florent, is een mysterieus woestijnlandschap. Het maakt deel uit van de Agriates-kust, die circa 40 km lang is. Een land van wind en zon, waar het enige teken van mensen de hutjes voor herders en schapen zijn. Je kunt hier onder meer genieten van prachtige vergezichten.

Leuke plaatsen in Corsica

Sartène ligt in het zuidwesten van Corsica en is een leuk middeleeuws stadje met smalle straatjes.

Ligging

Corsica ligt ten zuidoosten van Frankrijk in de Middellandse Zee, tussen het Italiaanse eiland Sardinië en de Côte d'Azur. Corsica heeft een oppervlakte van circa 8720 km² (3 keer zo groot als Zuid-Holland) en is ongeveer 184 km lang en maximaal 80 km breed.

De Straat van Bonifacio (Bouches de Bonifacio) scheidt de eilanden Corsica en Sardinië van elkaar. Vaar je een rondje om het eiland dan bedwing je in het noorden de wateren van de Ligurische Zee, in het oosten die van de Tyrrheense Zee en ten westen die van de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Corsica

Altijd al de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte willen bezoeken? Aan de zuidwestkust van Corsica ligt Ajaccio met het geboortehuis van Bonaparte wat open is voor bezoekers. Daarnaast kun je er ook heerlijk slenteren langs de diverse winkels. Er zijn kledingzaken, souvenirwinkels en winkels met lokale producten.

Het mooiste uitzicht van het eiland vind je op de hoogste top, de Monte Cinto. Deze berg ligt in het binnenland en is ongeveer 2707 m hoog. De klim beloont je met een adembenemend zicht over Corsica.
Het schiereiland Scandola moet je beslist bezoeken. Dit beschermde park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een fenomenale natuurlijke omgeving zal je doen smelten. Je kunt een prachtige dagexcursie maken naar dit natuurreservaat.

Verrassende Highlights in Corsica

Naast het grote natuurreservaat Scandola kun je met boottochten naar diverse beschermde natuurgebieden langs de kust. Ontdek onder andere Les Calanches en Capo Rosso bij Piana, Scandola bij Porto en de eilanden Lavezzi bij Bonifacio en Sanguinaires bij Ajaccio.

Om het echte Franse leven te ervaren, is een bezoek aan Sartène een must. Dit pittoreske stadje is het meest authentieke stadje van Corsica.

Praktische Tips voor je vakantie naar Corsica

Hoelang is het vliegen naar Corsica?

Corsica is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Corsica?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Corsica.

Wat is de route van Nederland naar Corsica

De verbinding vanuit Nederland naar Calvi en Ajaccio is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 2 uur.

Natuurlijk kun je ook met de auto naar Corsica reizen. Onder andere vanaf Marseille, Toulon, Nice, Livorno of Savona op het vasteland van Frankrijk en Italië gaan er carferries naar onder andere Ajaccio, Bastia, Calvi, Propriano en Porto Vecchio op Corsica. De tijdsduur van de reis hangt af van de vertrek- en aankomsthaven en het type schip. Nice ligt bijvoorbeeld circa 1345 km van Utrecht en de overtocht kan variëren van 3,5 tot 12 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Corsica?

Er is niet één enkele vaste busmaatschappij die over het hele eiland lijndiensten heeft, maar er is een flink aantal kleinere bedrijven. Tussen Bastia, Corte en Ajaccio, en langs de oostkust van Bastia naar Porto-Vecchio en Bonifacio zijn redelijk frequente busverbindingen. De meest schilderachtige plaatsjes blijven wel onontdekt als je per bus reist: de routes lopen alleen langs de hoofdwegen.

Er rijden regelmatig treinen tussen Bastia - Ajaccio en Calvi - Ponte Leccia. De treinen rijden overigens niet de hele dag. De trein van Corsica, de Micheline of Trinighellu (kleine trein), ratelt door de bergen van Ajaccio naar Bastia via Corte, met een gedeelte dat noordwest tot aan Calvi rijdt. De route gaat door het hart van het eiland.

Vanaf Porticcio is een bootdienst naar Ajaccio, zodat je vrij gemakkelijk naar de grote stad kunt. Vanuit Bonifacio en Propriano varen er carferries naar Sardinië.

In de meeste plaatsen kun je gebruik maken van de taxi. Vanuit Calvi en Figaro is de taxi het enige openbaar vervoer naar de luchthaven.Tip: Gaat je met de taxi, let dan op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.