Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Corsica ×

Corsica is een Frans eiland aan de rand van de Middellandse Zee waar natuurliefhebbers hun geluk niet op kunnen. Het eiland heeft als bijnaam Île de beauté (eiland van de schoonheid) en dat is meer dan terecht. Er zijn namelijk parelwitte stranden en een azuurblauwe zee te vinden met daarachter ongeëvenaarde natuurlandschappen. Naast natuur, brengt Corsica ook een indrukwekkende geschiedenis met zich mee. Kortom, een eiland vol verrassingen voor een mooie vakantie in Frankrijk.

Lees meer

Op vakantie naar Corsica

Het Franse eiland Corsica is ten zuiden van de Franse en Italiaanse kust gelegen. De hoofdstad van het eiland is Ajaccio, maar er zijn ook heel wat andere stadjes waar genoeg te beleven valt. Corsica wint de hoofdprijs als het gaat om cultuurhistorische bezienswaardigheden en natuurlandschappen. Zo zijn er natuurparken en kloven waar heerlijk doorheen te wandelen is. Wanneer je op Corsica terug de geschiedenisboeken in wilt, zijn er diverse historische steden en archeologische vondsten waar grote verhalen zich schuil houden. Denk aan het verhaal van Napoleon Bonaparte dat zich afspeelt in de hoofdstad of wandel tussen de knusse middeleeuwse steegjes van Bonifacio. Zonaanbidders zullen het daarnaast ook zeker naar hun zin hebben op Corsica. Het eiland zit vol met prachtige zandstranden en mooie badplaatsen, zoals het strand van Calvi en de natuurbaai van Porto-Vecchio. Vergeet daarbij zeker de wijngebieden niet te bezoeken. Ook is het eiland goed te bereiken met de auto. Het is een ideaal eiland voor stelletjes, maar ook voor een vakantie met het gezin. Een vakantie op Corsica is vakantie voor iedere vakantieganger.

De leukste plaatsen van Corsica

Corsica is een divers eiland waar je op verschillende manier vakantie kunt vieren. Naast het schitterende strand en de mooie natuur, zijn er ook een aantal dorpen die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie op Corsica.

 • Ajaccio is de hoofdstad en tevens de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Er heerst een rijke geschiedenis vol indrukwekkende verhalen. Een stad die je dus zeker niet mag overslaan.
 • Bonifacio is een historisch, maar uniek dorp. Het is een dorp uit de middeleeuwen met een klif van maar liefst 80 meter hoog. Dit zorgt voor een adembenemend uitzicht over zee.
 • Bastia is een stadje in het noordoosten van het eiland. Hier bevindt zich de grootste haven, vele knusse straatjes en gezellige pleinen.
 • Corte wordt beschouwd als een studentenstad, omdat hier de enige universiteit zit die op het eiland aanwezig is. Naast het uitgaansleven, kent Corte ook een rijke historie wat te merken is aan de vele bezienswaardigheden, zoals de citadel met het standbeeld van Paspuale Paoli.
 • Calvi is een stadje in het noordwesten van het eiland. Het staat bekend om de middeleeuwse citadel en het lange zandstrand van maar liefst 25 kilometer. Je kunt hier helemaal tot rust komen, maar tegelijkertijd genieten van de schitterende natuur.

Bezienswaardigheden en excursies in Corsica

Op Corsica zijn genoeg bezienswaardigheden te bezoeken en excursies te ondernemen voor een actieve vakantie.

 • De plaats Ajacco beschikt over een grote kathedraal met een sobere voorgevel maar met een grote koepel, genaamd Notre-Dame-de-l’Assomption.
 • Bezoek daarnaast in stadjes als Bonifacio, Corte en Calvi de middeleeuwse citadel die vroeger werd gebruikt om vijanden in de gaten te houden.
 • Verken met de boot de eilandjes rondom Corsica, waarvan vele onbewoond met een schitterende omgeving.
 • Als afsluiter is er in Corte een mooi plein, genaamd Place Paoli waar een standbeeld staat van de Corsicaanse vrijheidsstrijder Pasquale Paoli.

Onze tips voor Corsica

 • Wanneer je naar Corsica gaat, kan een bezoekje aan de hoofdstad zeker niet ontbreken. Treedt hierbij in de voetsporen van Napoleon Bonaparte en bezoek de okergele familiewoning Rue Saint-Charles, waar je authentieke meubels vindt uit die tijd.
 • Daarnaast is er nog een gebied, namelijk bij Filitosa dat bekend staat om het prehistorisch centrum waar meer dan 4000 jaar oude Menhirs staan. Velen zijn namelijk voorzien van beeldhouwwerk die mensen en wapens voorstellen. Het lijkt er net alsof de tijd heeft stil gestaan.

Stranden van Corsica

Naast bezienswaardigheden bezoeken en excursies ondernemen, is er op Corsica ook nog ruimte voor rust en ontspanning. Het eiland bezit tal van stranden met ieder haar eigen hoogtepunten.
Het strand in Calvi is maar liefst 4,5 kilometer lang. Het strand bestaat uit fijn wit zand en ligt in een baai in het noordwesten van het Franse eiland. Naast het mooie zandstrand, bezit het ook de grootste jachthaven van het eiland. Iets ten zuiden van Porto-Vecchio vind je het strand van Palombaggia, ongetwijfeld een van de mooiste stranden van Corsica. Het bestaat uit wit zand met pijnbomen met daarvoor de helderblauwe zee. Het strand van Aléria is een aanrader om met kinderen naartoe te gaan. Het is ideaal om je kinderen van de zee te laten genieten, terwijl jij nog wat kennis op kan doen over de Griekse oudheid bij de bijzondere Ruïnes die het strand rijk is.  

Cultuur in Corsica

De Corsicanen hebben langzamerhand hun eigen identiteit en cultuur gecreëerd, die ze met veel trots uitdragen. Muziek is heel belangrijk voor de lokale bewoners, en dan met name de zangkunst. De inwoners organiseren hier dan ook diverse muziekfestivals. Naast zang, is taal ook erg belangrijk. Er werd oorspronkelijk een Romaanse taal gesproken, maar later werd dit beïnvloed door het Toscaans en het Genuees, wat vervolgens leidde tot de Franse taal.

Natuur in Corsica

Wanneer je op vakantie bent op Corsica, blijkt het een zeer indrukwekkend eiland te zijn waar je maar niet uitgekeken raakt op alle bezienswaardigheden. Ook natuurfanaten zullen zich op dit Franse eiland zeker niet vervelen. Zo is er een natuurreservaat op een schiereiland aan de westkust van Corsica, genaamd Scandola waar rotsen liggen van vulkanisch gesteente en waar zich verschillende flora en fauna bevinden. Bekijk daarnaast ook de Calanches van Piana die behoren tot de mooiste natuurwonderen op Corsica. In de rotsen zijn op natuurlijke wijzen aparte vormen gecreëerd, wat zorgt voor schitterende fotokiekjes. Tot slot is er nog een regionaal natuurpark, wat 40 procent van het eiland in beslag neemt. Wandel door de prachtige natuurlandschappen en vergeet zeker het beroemde Grande Route-pad GR20 niet.

Praktische tips voor je vakantie naar Corsica

Waar ligt Corsica in Frankrijk?

Het eiland is gelegen in de Tyrreense Zee tussen Frankrijk en Italië, waar het in de zomer altijd een aangename temperatuur heeft voor een heerlijke zonvakantie. Het is het grootste eiland van Frankrijk. Eigenlijk bestaat het eiland uit twee departementen: Haute-Corse en Corse-du-Sud. Beide departementen hebben een eigen hoofdstad. De hoofdstad van Haute-Corse is Bastia en de hoofdstad van Corse-du-Sud is Ajaccio.

Hoelang is het vliegen naar Corsica?

Corsica is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Hoelang is het rijden naar Corsica?

Het is ongeveer 20 uur rijden naar Corsica.

Wat zijn de leukste plaatsen voor een vakantie in Corisica?

Leuke steden om te bezoeken tijdens je vakantie op Corsica zijn Ajaccio, Bonifacio, Bastia, Corte en Calvi.

Hoe is het openbaar vervoer op Corsica?

Aan de oostkust is reizen met de bus extra goed geregeld. Ook gaan er regelmatig bussen naar belangrijke plaatsen, stranden en het vliegveld. De trein stopt alleen maar in de grote steden (Ajaccio, Bastia en Calvi). Verder is het altijd raadzaam om een auto te huren, omdat je op deze manier makkelijk het eiland kunt verkennen.

Ben jij nu toe aan een perfecte combinatie tussen cultuur snuiven en genieten van de Frans-Italiaanse zon? Corsica heeft het voor je in petto! Bekijk snel de mogelijkheden en regel jouw vakantie naar Corsica. Aan welk deel van dit Franse eiland geef jij de voorkeur?