JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Tenerife - vergelijk alle aanbieders en bespaar tijd en geld

Vakantie Tenerife 2022

Het weer op Tenerife is geweldig, maar ook de korte vluchttijd (4,5 uur), de bijzondere landschappen en de enorme keuze in accommodaties maken een Tenerife-vakantie onweerstaanbaar. Wil jij dit jaar tijd en geld besparen? Wij vergelijken voor jou de beste vakanties bij alle grote aanbieders!

Vind jouw deal

Tips voor jouw Tenerife-vakantie

 Tips om jouw vakantie op Tenerife nog toffer te maken!

Weer Tenerife

De temperatuur op Tenerife is één van de belangrijkste succesfacturen van het eiland. Om je een idee te geven:

  • Weer Tenerife januari: 6 uur zon per dag en 20 tot 25 °C. Gemiddeld 8 dagen met enige regen!
  • Weer Tenerife april: 9 uur zon per dag en 22 tot 28 °C. Gemiddeld 4 dagen met enige regen!
  • Weer Tenerife juli: 10 uur zon per dag en 25 tot 32 °C. Gemiddeld 0 dagen met enige regen!
  • Weer Tenerife oktober: 7 uur zon per dag en 25 tot 30 °C. Gemiddeld 3 dagen met enige regen!

Dankzij het weer kun je het hele jaar door op zonvakantie naar Tenerife. Het klimaat is zo stabiel, dat je eigenlijk niet eens naar het weerbericht van Tenerife hoeft te kijken: de kans op mooi weer is het hele jaar door heel groot!

Vakantie Tenerife: praktische informatie

Tenerife is het grootste Canarische Eiland, qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Limburg. In het hart van het eiland ligt de 3718 meter hoge vulkaan El Teide: de hoogste piek van heel Spanje. Het is de enige plek op de Canarische Eilanden waar regelmatig sneeuw valt!

De hoofdstad Santa Cruz is met 200.000 inwoners verreweg de grootste stad van het eiland. Samen met Las Palmas op Gran Canaria is het de hoofdstad van de Canarische Eilanden.

Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Tenerife duurt zo'n 4,5 uur. Het tijdsverschil met Tenerife is dat het op Tenerife 1 uur vroeger is dan in Nederland.

Hotspots voor jouw zonvakantie Tenerife

De meeste hotels vind je aan de zuidkant van het eiland. Daar is het over het algemeen iets warmer en droger dan aan de noordkant. Wij zetten de 3 grootste en bekendste badplaatsen voor je op een rij.

Costa Adeje

Een mooi aangelegde, moderne badplaats in het zuiden van Tenerife, net boven Playa de las Américas. Aangelegd in de jaren 1990 omdat Playa de las Américas helemaal volgebouwd was. Je vindt er veel mooie winkels en een mooi zandstrand. Bekijk hier onze beste Costa Adeje-hotels

Playa de las Américas

Dit is verreweg de grootste badplaats van Tenerife. Niet de beste keuze als je niet van massatoerisme houdt, wél een goede keuze als je heel veel voorzieningen en activiteiten zoekt! Bekijk hier de beste deals voor een bruisende Tenerife-vakantie in Playa de las Américas

Puerto de la Cruz

Deze badplaats ligt in het noorden van het eiland. In tegenstelling tot de 'aangelegde' Playa de las Américas en Costa Adeje heeft Puerto de la Cruz veel meer natuur en historie. Het is van origine een vissersdorpje. De natuur van de noordkant is bovendien veel veelzijdiger dan in het zuiden. Dat komt omdat hier in de winter meer regen valt en het in de zomer nét iets minder warm is. Dus als je behalve zon ook natuur en historie zoekt voor jouw vakantie Tenerife, dan is een hotel in Puerto de la Cruz een goed idee!