Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Tenerife ×
    • Los Cristianos ×

Vakantie Los Cristianos

Kom helemaal bij in de gemoedelijke badplaats Los Cristianos. Ooit was het een vissersdorp en dat zie je nog terug in de pittoreske haven en de heerlijke visrestaurants. Slenter door de steegjes en strijk neer op een terras op een idyllisch pleintje. Een boottocht om indrukwekkende walvissen en dolfijnen te spotten is een absolute must, maar geniet vooral ook van de zon op de fraaie stranden!

Lees meer

Op vakantie naar Los Cristianos

Los Cristianos ligt aan de zuidkust van Tenerife, op circa 23 km van de luchthaven. De gezellige badplaats was vroeger een vissersdorp. De plaats heeft een centrale haven en voor de kust liggen kleurrijke bootjes. Natuurlijk kun je  er dagverse vis eten in de diverse visrestaurants.

Los Cristianos is een levendige badplaats maar gemoedelijker dan de aangrenzende plaats Playa de las Américas. In het grote centrum vind je smalle straten, steegjes en pleintjes. Er zijn volop gezellige eet- en drinkgelegenheden waar je naast internationale gerechten ook kunt genieten van de Spaanse keuken.

In Los Cristianos vind je heerlijke stranden met een boulevard. Vanuit de plaats kun je interessante uitstapjes maken. Zo vertrekken regelmatig bootjes vanuit de haven om walvissen en dolfijnen te spotten. De plaats is geschikt voor een gemengd publiek. Als je van een bruisend uitgaansleven houdt, kun je terecht in het naastgelegen Playa de las Américas.

Ligging

Los Cristianos ligt in een glooiende omgeving en loopt in het noordwesten over in de grote, bruisende badplaats Playa de las Américas. Verder landinwaarts is het landschap bergachtiger.

Los Cristianos ligt aan de zuidoostkust van Tenerife en heeft een vrij grillige kustlijn. Er zijn twee fijngrind- en zandstranden en één keienstrand. Achter alle stranden langs loopt de gezellige promenade. Op de meeste stranden kun je ligbedden en parasols huren.

Stranden van Los Cristianos

Geniet op de stranden van Los Cristianos: Het lange Los Cristianos-strand1 (circa 400 m) is een lang fijn grind- en zandstrand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand ligt aan een baai. Aan één kant ligt de haven. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post en strandbewaking. Voor de kleintjes is er achter het strand een speeltuin en zijn er trampolines. Het lange Los Cristianos-strand 2 (circa 325 m) bestaat uit fijn grind, zand, rotsen en keien en heeft een vrij snel aflopende zeebodem. De zee is moeilijk te bereiken door rotsen. Het lange Las Vistas-strand (circa 850 m) is een zeer lang strand met fijn grind en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Op het strand staat een grote fontein. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Je vindt er douches, toiletten, een EHBO-post, strandbewaking, en een ijscokar. De kinderen kunnen hun energie kwijt op de trampolines op het strand.

Bezienswaardigheden Los Cristianos

In de zee rond Tenerife leven walvissen, zoals dolfijnen. Als je een boottocht maakt vanuit de haven van Los Cristianos heb je kans deze indrukwekkende dieren te spotten in hun eigen leefomgeving.

Een bezoek aan het hoogste punt van het eiland, de Pico del Teide, mag tijdens jouw vakantie niet ontbreken. De Pico del Teide is met zijn circa 3718 m de hoogste berg van Spanje. De berg ligt centraal op het eiland en is te bereiken per bus of auto. Als je onder aan de berg staat, waan je jezelf in een vulkanisch maanlandschap. Je kunt een wandeling naar de top maken (voor het laatste stuk heb je een vergunning nodig) of met de kabelbaan omhoog. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, het kan fris zijn op de berg.

Vanuit de haven vertrekken regelmatig boten naar de mooie Canarische Eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma. Natuur- en cultuurliefhebbers moeten beslist een bezoek aan het tropische eiland La Gomera. Je kunt hier een rondrit maken over het eiland en kennismaken met het schitterende landschap en de interessante Spaanse cultuur.

Verrassende Highlights in Los Cristianos

Ga een dagje naar Loro Parque (circa 106 km). In dit dierenpark zie je veel verschillende diersoorten en vogels, zoals de vele papegaaien. Je kunt er spectaculaire shows bekijken. Er is een pretpark en er zijn gezellige horecagelegenheden.

Vaar eens met een piratenschip langs de circa 600 m hoge, uit zee oprijzende rotswanden bij Los Gigantes. De imposante rotsen doen je piepklein lijken. Met wat geluk zie je ook hier dolfijnen in het water. Los Gigantes ligt aan de noordwestkust op circa 29 km.

Stranden van Los Cristianos

In het grote en kleine centrum van Los Cristianos vind je een aantal cafetaria’s en internationale (vis)restaurants. Bijna alle gelegenheden hebben een terras en een bar. Geniet ook eens van een cocktail of een glas sangria (rode wijn met vruchtjes) op één van de zonnige terrassen.

Voor een avondje uit zijn er Engelse of Ierse pubs. Er zijn diverse discobars, een amusementshal en er is bingo.

Als je van vis houdt, dan kom je in Los Cristianos goed aan jouw trekken in één van de gezellige visrestaurants.

Praktische Tips voor je vakantie naar Los Cristianos

Hoelang is het vliegen naar Los Cristianos?

Los Cristianos is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Los Cristianos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Los Cristianos is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Los Cristianos

De vliegtijd naar Tenerife Sur/Reina Sofia bedraagt circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 23 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Los Cristianos?

Los Cristianos heeft een busstation. Er rijden regelmatig interlokale bussen naar het centrum en de haven. Er is een regelmatige verbinding met Playa de las Américas, Costa Adeje, de hoofdstad Santa Cruz en de luchthaven Reina Sofia.

Er vaart minder frequent een carferry naar La Gomera, El Hierro, La Palma en Gran Canaria.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.