Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Tenerife ×
    • Puerto De La Cruz ×

Vakantie Puerto De La Cruz

In het centrum van de Puerto de la Cruz stap je terug in de tijd. Wandel in de oude kern langs historische gebouwen en geniet van Spaanse specialiteiten op een terras. In Puerto de la Cruz schijnt het hele jaar door een lentezon. Geniet ervan op de lavastranden of in het mooie zwembadencomplex. Natuurliefhebbers mogen de botanische tuin niet missen.

Lees meer

Op vakantie naar Puerto De La Cruz

Puerto de la Cruz ligt aan de groene noordkust van Tenerife, op circa 27 km van de luchthaven Los Rodeos. De plaats is uitermate geschikt om kennis te maken met het gevarieerde landschap op het eiland. Zo ligt de bruisende hoofdstad Santa Cruz op slechts 41 km en is er veel te beleven in de directe omgeving van Puerto de la Cruz. 

De sfeervolle badplaats heeft een oude kern en een vissershaven. In het pittoreske centrum vind je volop terrasjes, restaurants met heerlijke Spaanse specialiteiten en boetiekjes. Hier geniet je van een typisch Canarische sfeer.

Puerto de la Cruz heeft lavazand- en keienstranden. Toch maken toeristen vaak gebruik van het mooi aangelegde, verzorgde zwembadencomplex met zout water.
De plaats is geschikt voor een gemengd publiek. Als je slecht ter been bent, moet je er echter rekening mee houden dat de plaats grotendeels op een heuvel is gebouwd. Hierdoor zijn er veel trappen en steile hellingen.

Excursies Puerto De La Cruz

Vanuit Puerto de la Cruz maak je diverse uitstapjes: Maak een excursie naar de vulkaan El Teide en wandel door een spectaculair maanlandschap. Vanuit Park Oasis del Valle kun je leuke kameel- en ponyritten maken. Maak een boottocht naar één van de eilanden La Gomera, La Palma, Gran Canaria en Lanzarote. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Tenerife.

Ligging

Het landschap rond Puerto de la Cruz is opvallend groen en heuvelachtig. Verder landinwaarts wordt het bergachtig. Door de noordelijke ligging is het hier wat vaker bewolkt dan in het zuiden.

Puerto de la Cruz ligt aan de noordkust van het eiland Tenerife. De kustlijn is grillig en rotsachtig. Voor de plaats liggen verschillende lavazandstranden. De zeebodem loopt bij de stranden vrij snel tot snel af.

Stranden van Puerto De La Cruz

De stranden van Puerto de la Cruz hebben alle faciliteiten voor een heerlijke dag aan het strand: Het lange Jardin-strand(circa750 m) is een lang, zwart zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Het strand wordt op twee plaatsen doorrotsen en door een waterval onderbroken. Aan één kant wordt het strand begrensd door het Castillo de San Felipe en aan de andere kant door rotsen. Achter het strand ligt een mooi aangelegd park en een promenade. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, kleedcabines, restaurants en bars/cafetaria’s. Voor de kinderen is er achter het strand een speeltuin.

Het lange Martiànez-strand (circa 450 m) is een lang zwart keien- en zandstrand met een vrij snel aflopende zeebodem. Het strand wordt aan één kant begrensd door een pier en aan de andere kant door rotsen en ligt naast het Martianez-zwembadencomplex. Achter het strand zijn houten vlonders en een niveau hoger ligt een boulevard. Er zijn enkele bars/cafetaria’s achter het strand.

Het kleine Centrum-strand (circa 55 m) is een klein keienstrand met een snel aflopende zeebodem. De bodem is bedekt met rotsen. Het strand wordt enerzijds begrensd door een kleine pier en anderzijds door een rots met daarboven de promenade. Je bereikt het strand via treden.  

Bezienswaardigheden Puerto De La Cruz

Een aanrader is de wandelroute langs de historische gebouwen in de oude kern (tot 200 jaar oud) van Puerto de la Cruz. In de plaats vind je ook diverse musea, waaronder een archeologisch museum en een scheepvaartmuseum.

Ga een dagje naar het nabijgelegen Loro Parque. In dit dierenpark zie je veel verschillende diersoorten en vogels, zoals de vele papegaaien. Je kunt er spectaculaire shows bekijken. Er is een pretpark en er zijn gezellige horecagelegenheden. Er rijdt regelmatig een toeristentrein tussen het grote centrum van Puerto de la Cruz en het park.

De Jardín de Aclimatación de La Orotava, een internationaal befaamde botanische tuin mag je niet missen. Deze geometrisch aangelegde tuin in het oosten van Puerto de la Cruz en heeft een grote diversiteit aan subtropische planten en bomen.

Verrassende Highlights in Puerto De La Cruz

Het Martiánez-zwembadencomplex in het centrum van Puerto de la Cruz heeft een enorme tuin met exotische beplanting, verzorgde grasvelden en verschillende zoutwaterzwembaden.

Proef de Spaanse wijnen in het wijnstadje Icod de los Vinos op circa 23 km. Het oude centrum heeft steile straatjes met prachtige, historische gebouwen. In het stadje staat de oudste, en meest bekende, drakenbloedboom ter wereld. Schilders gebruikten het sap van de boom als verfstof.

Een bezoek aan het hoogste punt van het eiland, de Pico del Teide, mag tijdens jouw vakantie niet ontbreken. De Pico del Teide is met zijn circa 3718 m de hoogste berg van Spanje. De berg ligt centraal op het eiland en is te bereiken per bus of auto. Als je onder aan de berg staat, waan je jezelf in een vulkanisch maanlandschap. Je kunt een wandeling naar de top maken (voor het laatste stuk heb je een vergunning nodig) of met de kabelbaan omhoog. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, het kan fris zijn op de berg.

Stranden van Puerto De La Cruz

In Puerto de la Cruz kun je gevarieerd uit eten. Er zijn volop restaurants voor visliefhebbers, maar geniet beslist ook eens van de Spaanse specialiteiten. In en om het grote centrum vind je vele bars. Vrijwel alle bars hebben een terras. Er zijn veel gezellige terrassen rondom het plein ‘Plaza del Charco’ in de oude kern van de plaats. Ook vind je terrasjes in de wijk La Paz, achter het Martiánez-zwembadencomplex en langs de promenade en de boulevard.

In en om het grote centrum zijn diverse discobars en discotheken, een amusementshal, een bingogelegenheid, bioscoop, casino en een nachtclub.

Je  kunt genieten van overheerlijke tapas in het kleine restaurantje El Camino, in het centrum. De vrolijke eigenaar zorgt er voor een gezellige sfeer.

Praktische Tips voor je vakantie naar Puerto De La Cruz

Hoelang is het vliegen naar Puerto De La Cruz?

Puerto De La Cruz is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Puerto De La Cruz?

Het tijdverschil tussen Nederland en Puerto De La Cruz is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Puerto De La Cruz

De vliegtijd naar Tenerife Sur / Reina Sofia bedraagt circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld Los Rodeos ligt op circa 27 km van het centrum en de transfertijd bedraagt circa 90 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Puerto De La Cruz?

Puerto de la Cruz beschikt over een busstation. Er rijden vanaf dit busstation regelmatig bussen naar de wijken San Antonio, Jardin Playa en La Paz en naar de hoofdstad Santa Cruz. Minder frequent is er een verbinding met het vliegveld Tenerife Sur/Reina Sofia, Playa de las Américas en Costa Adeje.

Een toeristentrein rijdt regelmatig van het grote centrum naar Loro Parque en terug.Tip: Vraag op het busstation na in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.