Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Tenerife ×
    • Playa Paraiso ×

Vakantie Playa Paraiso

Playa Paraíso is een paradijs voor rustzoekers die graag kennis willen maken met het veelzijdige eiland Tenerife. De badplaats is nog niet door het toerisme opgeslokt. Je geniet hier ongestoord van de zon en de zee. Ontdek ook de grootste bezienswaardigheid in de omgeving: het parelmuseum, waar je een parelboom ter waarde van 19 miljoen euro kunt zien!

Lees meer

Op vakantie naar Playa Paraiso

Playa Paraíso ligt aan de zuidwestkust van Tenerife, op circa 30 km van de luchthaven Reina Sofia. Het is een bestemming die in opkomst is, het uitgaansleven is dus nog beperkt. Je kunt er wel heerlijk genieten van de rust en het kleine strand of het openbare zwembad. En er zijn enkele winkels en eet- en drinkgelegenheden.

Vanuit de plaats kun je diverse excursies maken. Zo kun je bijvoorbeeld een spetterend dagje uit naar het waterpretpark Aqualand in Costa Adeje, op circa 11 km of vanuit dezelfde plaats een boottocht maken en walvissen en dolfijnen spotten.

Playa Paraíso wordt voornamelijk bezocht door rustzoekers.

Excursies Playa Paraiso

Wat je zeker moet doen als je in Playa Paraíso bent: Huur een auto om het eiland in jouw eigen tempo te verkennen. Zo kun je de grote verschillen zien tussen het vrij droge landschap in het zuiden, het vulkanische berglandschap centraal op het eiland en de groene, weelderige noordkust. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Tenerife.

Ligging

In Playa Paraíso en de omgeving zijn veel bananenplantages. Deze zijn meestal overdekt. Het landschap is vrij rotsachtig. Aan de zuidkant, naast een rivierbedding, liggen de Bahía Príncipe-hotels met opvallend gekleurde 'huisjes'.

Playa Paraíso ligt aan de zuidwestkust van het eiland Tenerife, ten noorden van de badplaatsen Costa Adeje en Playa de las Américas. De kustlijn is zeer rotsachtig en grillig, Playa Paraíso ligt op een glooiend rotsplateau boven zee.

Stranden van Playa Paraiso

Op de stranden van Playa Paraíso kun je heerlijk zonnebaden: Het Lago-strand bestaat voornamelijk uit lavazand. De zeebodem loopt snel af en is bedekt met rotsen. Er ligt een betonplateau in zee. Het strand is bereikbaar via treden en ligt aan een smalle baai. Aan weerszijden van het strand zijn rotsen. Ook is er een bar/cafetaria, tafeltennistafel, poolbiljart en een tafelvoetbalspel. Toegang is tegen betaling.

Het kleine Cala-strand (circa 40 m) bestaat voornamelijk uit keien en zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt ten zuiden van de plaats, nabij de Bahía Príncipe-hotels. Het strand ligt in een baai met aan weerszijden rotsen. Je kunt ligbedden en parasols huren. Op dit strand zijn honden niet toegestaan. Wil je iets drinken, dan kun je naar de bar bij dit strand.

Bezienswaardigheden Playa Paraiso

Tenerife Pearl is het ‘parelmuseum’ in Armeñime, op circa 10 minuten rijden ten westen van Playa Paraíso. Je ziet hier veel verschillende parels, waaronder natuurlijk de indrukwekkende parelboom.

In de zee rond Tenerife leeft een aantal walvissen. Als je een boottocht maakt vanuit de haven in Costa Adeje (ongeveer 11 km) heb je grote kans deze indrukwekkende dieren te spotten in hun eigen leefomgeving. Een dolfijn zien in zijn natuurlijke omgeving is spectaculair!

Het Aqualand waterpretpark, in Costa Adeje op circa 11 km, staat garant voor een spetterend dagje uit voor jong en oud. Het park heeft spannende glijbanen en een leuke dolfijnenshow.

Verrassende Highlights in Playa Paraiso

Ontdek het binnenland van Tenerife op een spannende manier tijdens een jeepsafari. Je komt op plaatsen waar je met de gewone auto niet kunt komen. De dag wordt vaak afgesloten met een gezellige barbecue of een Spaanse maaltijd.

Als je echt kennis wilt maken met het mooie eiland Tenerife, dan raden wij je aan om een eilandtour te maken. De bus brengt je onder andere naar de Pico del Teide, de imposante bananenplantages in het noorden en naar de culturele hoofdstad Santa Cruz.

Een bezoek aan het hoogste punt van het eiland, de Pico del Teide, mag tijdens jouw vakantie niet ontbreken. De Pico del Teide is met zijn circa 3718 m de hoogste berg van Spanje. De berg ligt centraal op het eiland en is te bereiken per bus of auto. Als je onder aan de berg staat, waan je jezelf in een vulkanisch maanlandschap. Je kunt een wandeling naar de top maken (voor het laatste stuk heb je een vergunning nodig) of met de kabelbaan omhoog. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, het kan fris zijn op de berg.

Stranden van Playa Paraiso

In Playa Paraíso zijn enkele eenvoudige restaurants en cafetaria’s en er zijn Chinese en Italiaanse restaurants. De meeste gelegenheden hebben een terras en bar. Je vindt ze in en rond het centrum of aan de hoofdweg bij het openbare zwembad. In en rond het centrum ligt een aantal bars, vooral Engelse. De meeste hebben een terras waar je kunt genieten van een verkoelend biertje of een glaasje rioja (rode wijn).

In het centrum vind je een discobar. Playa Paraíso heeft ook een amusementshal.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa Paraiso

Hoelang is het vliegen naar Playa Paraiso?

Playa Paraiso is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa Paraiso?

Het tijdverschil tussen Nederland en Playa Paraiso is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Playa Paraiso

De vliegtijd naar Tenerife Sur / Reina Sofia bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 30 km van Playa Paraiso en de transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa Paraiso?

Er rijdt regelmatig een bus via tussenliggende plaatsen naar Costa Adeje, Playa de las Américas, Los Cristianos en Puerto Santiago.

Vanuit Playa Paraiso kun je ook gebruikmaken van de taxi, onder andere naar Costa Adeje, Playa de las Américas en de luchthaven Reina Sofia.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.