JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
De mooiste plekken op Kreta. Lees onze 5 tips! D-reizen

Vakantie tips Kreta: de 5 mooiste plekken

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is een heerlijke vakantiebestemming. Het wordt omringd door de kristalheldere Middellandse Zee en herbergt prachtige natuur, leuke dorpjes en mooie stranden. Maak je klaar voor je vakantie op Kreta met deze 5 tips!

Tip 1: wandel door de Samáriakloof

Een van de mooiste natuurverschijnselen op Kreta is zonder meer de Samáriakloof, in West-Kreta. Tijdens de wandeling door deze indrukwekkende kloof verwonder je je niet alleen aan imposante rotsen, maar ook aan kleurrijke bloemen en kolkende beekjes. Het is absoluut de moeite waard om het gebied te verkennen bij zonsopgang, daarom vertrekken excursies door de Samariakloof vaak ‘s morgens vroeg. 

Tip: neem je goede wandelschoenen mee, want de ondergrond is erg rotsachtig!

Tip 2: struin door Chania

Wil je het échte leven van Kreta proeven? Bezoek dan het mooie Chania! Deze 'diamant van Griekenland' heeft ruim 100.000 inwoners en ligt in Noord-Kreta, direct aan zee. De oude, Venetiaanse haven staat bekend om de charmante steegjes waar je foto’s van blijft maken. Wandel ook zeker over de supergezellige boulevard, waar je heerlijk aan het water kunt eten.

Tip 3: bezoek het Paleis van Knossos

Cultuurliefhebbers opgelet! Wist je dat je op Kreta bijna 4000 jaar terug in de tijd kunt gaan? In Knossos, vlak bij de hoofdstad Heraklion, vind je indrukwekkende archeologische opgravingen van het Paleis van Knossos, dat eens uit 1300 kamers bestond. Je wandelt er tussen de resten van waar eens de machthebbers van het eiland woonden. Een erg bijzondere plek! Reserveer je tickets alvast online zodat je straks niet in de rij hoeft te staan.

Tip 4: pak de boot naar Spinalonga

Het eiland Spinalonga ligt voor de kust van Kreta, net ten noordwesten van Agios Nikolaos. Het eiland kent een rijke geschiedenis. Ooit was het bedoeld om mensen met lepra naartoe te verbannen, maar tegenwoordig is het dankzij zijn geweldige schoonheid een toeristische trekpleister. Op het eiland, dat omringd wordt door azuurblauw water, staat een prachtig 13e-eeuws Venetiaans fort vanwaar je een geweldig uitzicht hebt.

Tip 5: strijk neer op het mooiste strand van Kreta

Met een zee die Caribisch blauw is en lichtkleurig zand mag Balos Beach zich het mooiste strand van Kreta noemen. En alsof dat nog niet genoeg is kijk je  er ook nog eens prachtig uit over de eilanden Agria Gramvousa en Imeri Gramvousa. Het strand ligt in het noordwesten van het Griekse eiland en is bereikbaar via de weg vanaf Kalyviani of met de boot vanaf Kissamos.


Wil je alles uit je vakantie op Kreta halen? Dan raden we je aan om een auto te huren op het eiland. Meer tips over Kreta? Klik op de button hieronder voor meer inspiratie en bekijk meteen ons aanbod hotels en appartementen op Kreta.