Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Zuid-Holland ×
    • Scheveningen ×

Vakantie Scheveningen

Ooit was Scheveningen een klein vissersdorp van weinig betekenis. Dit veranderde toen rond 1900 de eerste badhuizen hun opwachting maakten. Scheveningen groeide na de oorlog in snel tempo uit tot een mondaine badplaats! In Scheveningen vind je fraaie zandstranden, volop winkel- en horecavertier en ook een stukje historie. En nog altijd wordt de vis hier binnengehaald. Proef het eens in de haven!

Lees meer

Op vakantie naar Scheveningen

De mondaine badplaats is stadsdeel van Den Haag en dat ook altijd geweest. Maar pas op, zeg niet tegen de Scheveningers dat ze Hagenaar zijn. Zij vinden nog altijd dat hun plaats een ‘status aparte’ heeft en belangrijker is dan Den Haag! Grootheidswaanzin? Niet als je een paar dagen in deze badplaats bent geweest. Je woont in Den Haag, maar op Scheveningen!

Beeldbepalend voor Scheveningen zijn het traditionele Kurhaus en de Pier die in samenhang met het Kurhaus is gebouwd. De badgasten konden aan het eind van de oude Pier muziekvoorstellingen bijwonen. Er is na de oorlog veel nieuwbouw bijgekomen. 

In het centrum vind je nog authentieke vissershuisjes, die je herinneren aan de tijd dat mensen nog puur van de visserij moesten leven. Wandel eens door de knusse straatjes als de Ankerstraat, Keizerstraat en Badhuisstraat en zie nog iets van het dorp dat Scheveningen vroeger was. Helaas hebben veel oude huisjes plaats moeten maken voor nieuwbouw, maar als je de tijd neemt, ontdekt je veel moois!

Langs de boulevard en op het strand is het altijd gezellig druk. Over de levendige promenade kun je eindeloos slenteren of neuzen in de vele winkeltjes. Kom bij op één van de terrasjes aan de boulevard of in de strandpaviljoens en laat je verwennen door het vrolijke personeel. Of wandel naar de haven en geniet van een visje. Verser kan niet!

Scheveningen bestaat uit slechts een paar wijken, maar er zijn volop attracties. Wat dacht je van de schitterende aquaria in Sealife of het interessante Muzee, waar je ziet hoe de inwoners van vroeger leefden van de zee. Of loop naar het uitzichtpunt op de Pier en waai uit, terwijl je Scheveningen van de andere kant bekijkt!

Scheveningen is een bruisende badplaats, waar meer te vinden is dan alleen zon, zee en strand. Ontdek het zelf!

 

Excursies Scheveningen

Op Scheveningen is altijd wat te beleven: Traditioneel is natuurlijk Vlaggetjesdag in juni. Rond de start van de haringvangst is tegenwoordig veel te beleven op Scheveningen. Houd de website van de badplaats in de gaten. Maar even traditioneel is de Nieuwjaarsduik op 1 januari om 12:00 bij de Pier. Voor de echte diehards! Muts op en rennen maar! Je moet er wel snel bij zijn:  er is maar plaats voor 10.000 duikers. In november is de jaarlijkse Red Bull Knock Out, een zware motorwedstrijd waar meer dan 600 rijders aan deelnemen. Als je gaat kijken ben je één van de 200.000 bezoekers! Scheveningen staat natuurlijk al decennia bekend om de spectaculaire vuurwerkavonden in de zomer. Daar zijn nu ook de winterse vuurwerkmiddagen aan toegevoegd in de maand december op zondag. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Zuid-Holland.

Ligging

Scheveningen ligt aan de Noordzee en heeft een prachtig zandstrand. Ten noorden van Scheveningen ligt een uitgestrekt duingebied, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Scheveningen ligt aan de Noordzee en heeft prachtige zandstranden. Achter de stranden loopt een levendige boulevard en de beide hoofdstranden worden gescheiden door de toegang tot haven. Loop je verder het strand af, dan kom je in een fraai duingebied.

Stranden van Scheveningen

Scheveningen heeft twee belangrijke zandstranden met een totale lengte van circa 4 km: Het lange Noorderstrand (circa 3 km) ligt tussen de havendam en de Pier. Langs het strand loopt een brede wandelpromenade, waar je winkeltjes en horecagelegenheden vindt. Van april tot oktober zijn er veel strandpaviljoens waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of heerlijke maaltijd. Het strand kan in de zomer vrij druk zijn. Aan de andere kant van de haven ligt lange Zuiderstrand (circa 1 km). Dit strand is erg populair onder surfers. Er zijn hier minder horecagelegenheden en winkels. Via het Zwarte Pad bereik je kleinere strandjes, die erg rustig zijn. Tussen het Zwarte Pad en Meyendelse Slag (paal 96,5 en 98) is naaktrecreatie toegestaan.   In de zomermaanden is het strand verboden voor honden met uitzondering van het stuk strand ten noorden van paal 47 en ten zuiden van paal 36.

Bezienswaardigheden Scheveningen

Als je in Scheveningen bent, kom je in de eerste plaats natuurlijk voor het strand en de boulevard! Op en rond de boulevard vind je het Kurhaus (hotel), het overdekte winkelcentrum Palace Promenade (ook 's avonds en in het weekend open), het Circus Theater, natuurlijk de Scheveningse Pier, de haven en het Sealife Centre.

In welk seizoen je ook komt, op het strand is van alles te beleven. Je kunt er heerlijk zonnebaden en watersporten beoefenen, maar ook lange strandwandelingen of mooie paardrijdtochten maken. In de zomermaanden kun je bij de strandpaviljoens terecht voor een zonnige cocktail, terwijl de warme chocolademelk je op staat te wachten in de winter. Het strand van Scheveningen is altijd een bezoek waard!

Beleef de onderwaterwereld op een onvergetelijke manier in Sealife Scheveningen. In meer dan 45 aquaria zie je de mooiste en meest bijzondere tropische vissen, maar ook bewoners van onze eigen Noordzee. In Amazonia waan je zich in een tropisch regenwoud compleet met kletterende waterval. En voor de kinderen is er een spannende speurtocht. Gegarandeerd een leuk uitstapje voor het hele gezin!

Wil je zien hoe het leven in Scheveningen er eind 19e eeuw uitzag? Ga dan naar Panorama Mesdag. Je moet er wel voor naar ‘de stad’, zoals de Scheveningers zeggen! Maar dit wereldberoemde schilderij met een lengte van circa 120 m mag niet ontbreken tijdens je bezoek! Stap op het platform en sta midden in het Scheveningen van 1881. Het 360°-panorama lijkt te leven en ziet er door de lichtinval bij verschillende weersomstandigheden ook telkens anders uit. Panorama Mesdag in Den Haag moet je beleven!

Verrassende Highlights in Scheveningen

Het Museum Beelden aan Zee is een oase van rust tussen de toeristische drukte in de badplaats. Het museum is gebouwd rondom het oude paviljoen De Witte op ongeveer 200 m van het Kurhaus. Je vindt er beelden van mensen in allerlei gemoedstoestanden. Er zijn blije beelden, boze beelden, verdrietige beelden, noem maar op. Dus wil je even bijkomen van de drukte op het strand, wandel dan eens met Museum Beelden aan Zee binnen. Een aanrader!

Het Muzee Scheveningen breng je terug naar de tijden van weleer en laat je alles zijn over het leven van, in en op zee. Een must als je niet alleen op zoek bent naar zon, zee en strand. Op woensdag en zaterdagmiddag kun je bij een bezoek aan het Muzee ook de vuurtoren van Scheveningen beklimmen. Kinderen moeten hiervoor ouder zijn dan 5, maar geen nood: je kunt ook naar Madurodam aan de rand van Scheveningen!

De Rozentuin in het Westbroekpark staat bekend om zijn uitzonderlijke collectie rozen. In de bloeitijd kun je er van 9 tot 21 terecht.

Huur eens een kickbike, een vederlichte soort step. Met de kickbike kun je op een bijzondere manier de duinen, het dorp en de boulevard verkennen. Wil je liever eerst even oefenen? Je kunt ook een instructeur meenemen, die je de fijne kneepjes leert. Bijkomend voordeel: hij of zij weet de leukste routes door Scheveningen!

Stranden van Scheveningen

In Scheveningen kun je prima uit eten. In de zomermaanden kun je kiezen uit talloze leuke strandpaviljoens, die de lekkerste gerechten voor je bereiden. Of je strijkt neer op een gezellig terras voor een heerlijke maaltijd, terwijl je de zon in zee onder ziet gaan. Maar ook in de wintermaanden kun je gerust één van de vele restaurantjes bezoeken. Na een lange strandwandeling in de winterkou is het goed toeven bij het haardvuur in de restaurantjes aan de boulevard en in de haven.

Als je visliefhebber bent, zit je natuurlijk goed in Scheveningen. Je krijgt hier dagverse vis, die direct vanaf de visafslag op je bord belandt! Maar ook als je liever Frans, Italiaans, Mexicaans. Grieks, Indiaas of Japans eet, hebt je de restaurants in Scheveningen voor het uitkiezen!

In Scheveningen kun je tot diep in de nacht uitgaan. Er zijn talloze bars en discotheken en in de zomermaanden kun je terecht in de vele strandtenten. Scheveningen is ook een theaterstad. Bezoek bijvoorbeeld eens een musical in het Fortis Circustheater, ga naar het Appeltheater of naar een concert in Crazy Piano’s in het Kurhaus. Wie een gokje wil wagen, gaat naar het Holland Casino en wie de laatste films wil zien, kan terecht in de megabioscoop Pathé Scheveningen. Scheveningen heeft ook een amusementshal.

Praktische Tips voor je vakantie naar Scheveningen

Wat is het tijdverschil met Nederland van Scheveningen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Scheveningen.

Wat is de route van Nederland naar Scheveningen

Je bereikt Scheveningen via Den Haag. Als je vanuit de richting Leiden-Wassenaar komt, neemt je de A44. Vanuit de overige richtingen neem je de A12. Vanuit Utrecht ben je in circa 50 minuten in Scheveningen.

Hoe is het openbaar vervoer in Scheveningen?

Je kunt met drie verschillende tramlijnen naar Scheveningen. Tram 1 rijdt van Delft via station Hollands Spoor en het Vredespaleis naar Scheveningen Kurhaus. Tram 9 rijdt van Den Haag Vrederust via station Hollands Spoor en Centraal Station naar Scheveningen Kurhaus. Tram 11 rijdt van station Hollands Spoor naar Scheveningen Vuurtoren.

Je kunt ook met de bus naar Scheveningen. Bus 21 rijdt van Vrederust via World Forum naar Scheveningen. Bus 22 rijdt van Leidschendam via de stations Leidschendam-Voorburg, Voorburg en Den Haag Centraal naar Scheveningen. Bus 23 rijdt van Kijkduin via station Rijswijk-Voorburg-Laan van N.O.I (Nieuw Oost-Indië) naar Scheveningen.

Vrijdag- en zaterdagnacht rijden er nachtbussen tussen Scheveningen en Den Haag Centrum, Den Haag Zuid-West, Rijswijk, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

Vanaf de Pier vertrek een leuke boulevardtrein, waarmee je een rondrit van circa 35 minuten langs de havens en door het dorp Scheveningen kunt maken.Tip: In de zomermaanden is het erg druk in Scheveningen. Wij raden je aan met het openbaar vervoer te gaan of je auto bij het centraal station van Den Haag te parkeren en daarvandaan de tram of bus te nemen. Vanuit het centrum ben je in circa 15 minuten in Scheveningen.