Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Amsterdam ×
    • Amsterdam ×

Stedentrip Amsterdam

‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ De Amsterdamse zanger Johnny Jordaan zong het al. Het eigenzinnige Amsterdam heeft het allemaal. Wat dacht je van het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum? Geen kunstliefhebber? Geen punt! Je kunt in Amsterdam fantastisch winkelen. En daarna? Feest door in één van discotheken en kom de dag erna tijdens een rondvaart door de grachten weer tot uzelf.

Lees meer

Hoogtepunten Amsterdam

De Prinsengracht, de Singel en de Keizersgracht. Wie kent ze niet? De prachtige grachten van Amsterdam zijn de moeite waard. Tijdens een rondvaart ontdekt u het fantastische uitzicht vanaf het water op de stad. Ondertussen komt u meer te weten over de geschiedenis van deze eigenzinnige stad.

Het Rijksmuseum mag u niet missen tijdens een dagje Amsterdam. Hier bekijkt u topstukken! De speciale Hard Hat Tour dwars door het pand in verbouwing (tot 2013) is werkelijk een eyeopener! Voorzien van een bouwhelm ontdekt u het oorspronkelijke gebouw tijdens een rondleiding.

De Uitmarkt is de aftrap van het culturele seizoen in Amsterdam. Een goed begin is het halve werk: boekenmarkten, theatervoorstellingen en muziek staan op de voorgrond tijdens dit feestelijke evenement. Hier krijgt u inspiratie voor culturele uitstapjes!

Op vakantie naar Amsterdam

Karakteristiek, eigenzinnig en bedrijvig. Dat is Amsterdam, de hoofdstad van Nederland in drie woorden. Houdt u van cultuur? Dan gaat u naar het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis of één van die vele andere musea die Amsterdam heeft. Bent u meer in de stemming om te winkelen? Van een gespecialiseerde zaak voor tandenborstels tot de V&D: u vindt het in Amsterdam. In de P.C. Hooftstraat winkelt u bovendien op stand. In Koninklijk Theater Carré geniet u vervolgens van een fantastische theatervoorstelling. Hoe u uw verblijf ook invult, in Amsterdam vermaakt u zich 24 uur per dag.

Het centrum met zijn prachtige gebouwen en grachtenpanden vormt de achtergrond van een geslaagd dagje uit of een weekendje weg. De Dam met het Koninklijk Paleis waar prinses Máxima en prins Willem Alexander elkaar voor het eerst in het openbaar kusten, de Schreierstoren waar zeemansvrouwen afscheid namen van hun man en de Nieuwe Kerk zijn slechts een paar van de vele hoogtepunten die u niet mag missen in Amsterdam!

Tijdens een stadswandeling leert u Amsterdam van een andere kant kennen. Tijdens een wandeling onder begeleiding van een gids loopt u langs de prachtigste gebouwen van de stad. Ondertussen komt u meer te weten over de geschiedenis van Amsterdam en de gebouwen. Een rondvaart over de Amsterdamse grachten is ook een aanrader. Zo kunt u de prachtige panden en de sierlijke woonboten vanaf het water bewonderen.

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland. Anders dan in andere landen is de hoofdstad van het land niet de plek waar de regering zetelt. De regering bevindt zich namelijk in Den Haag. Dat Amsterdam hoofdstad is, betekent daarom alleen dat de koning of koningin hier beëdigd en ingehuldigd moet worden. Amsterdam is de stad met de meeste inwoners van Nederland en kent de meeste nationaliteiten. Een kleurrijke stad in alle opzichten!

Ligging Amsterdam

Amsterdam ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland en in het westen van Nederland. Door de stad stroomt de rivier de Amstel.