Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Duitsland ×
  • Beieren ×

In Zuid-Duitsland vind je het imponerende Beieren, de grootste deelstaat van Duitsland. Ontdek de mooie combinatie van schitterende natuur en prachtige pistes. De historische steden, gezellige biertuinen, witte skigebieden en schilderachtige paleizen zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie! Je kunt mooie excursies maken, het levendige München bezoeken of heerlijk wintersporten en wandelen!

Lees meer

Op vakantie naar Beieren

Beieren in de winter

De zuidelijke deelstaat Beieren is één van de opvallendste gedeelten van Duitsland. Het landschap van deze streek bestaat uit groene vlaktes met in het uiterste zuiden een geweldig berggebied: de Alpen. In het bergachtige landschap zijn veel winter- en buitensporten mogelijk en kun je heerlijk wandelen. Met maar liefst 33 skigebieden, ongeveer 1000 km aan skipistes en ongeveer 6100 km aan langlaufloipes heb je het als wintersporter voor het uitkiezen. Natuurlijk ken je Garmisch-Partenkirchen en het Vierschansentoernooi, maar de streek biedt veel meer!

Mooie skigebieden in deze streek zijn:
- Ostallgäu
- Hörnergruppe
- Berchtenesgaden
- Bischofsmais
- Kessellifte
- Mittag Ski Center
- Garmisch-Partenkirchen
- Oberstufen
- Unternberg
- Pröller Skidreieck

Leuke plaatsen voor een mooie wintersportvakantie zijn:
- Berchtesgaden
- Bischofsmais
- Garmisch-Partenkirchen
- Inzell
- Ruhpolding
- Viechtach
- Nesselwang
- Pfronten
- Schwangau
- Wertach


Beieren in de zomer

Daarnaast heeft Beieren ook een aantal historische steden. München staat vol met musea, historische gebouwen, biertuinen en leuke winkelcentra. Het is een moderne stad die daarnaast nog heel traditioneel is gebleven. Bezoek ook een voetbalwedstrijd van de plaatselijke trots, FC Bayern München. 

Wil je meer historie? Voor een tijdreis terug naar de middeleeuwen kun je naar het stadje Regensburg. Fantastische overblijfselen uit deze periode geven het stadje een historisch aanzicht. Als u hier doorheen loopt, waan je jezelf echt in een andere wereld. Breng vooral een bezoek aan het sprookjeskasteel Schloß St. Emmeram met een dependance van het Bayerischer Nationalmuseum.

Beieren staat bekend om haar vele feesten. Het Oktoberfest is de beroemdste. Dit bierfeest toont meteen het exportproduct van de streek Beieren. In heel de omgeving vind je diverse biertuinen en in elke kroeg kun je een heerlijk Beiers biertje drinken. Van eind september tot de eerste zondag van oktober is het fantastische feest, dat wereldberoemd is en jaarlijks miljoenen toeristen trekt. 

In Rödental vind je een prachtig museum over glaswerk. Je kunt hier een fascinerende wandeling maken en de geschiedenis (1950 tot nu) van het glaswerk bewonderen.

Cultuur Beieren

Maak kennis met de Beierse cultuur:

 • Koning Ludwig II bijgenaamd de sprookjeskoning bezat diverse paleizen in de Beierse streek. Waaronder Neuschwanstein, Linderhof en Herrenchiemsee. Neuschwanstein ken je wellicht omdat het is nagebouwd als het kasteel van Doornroosje in diverse werelddelen. Het kasteel is een tophit in Beieren.
 • In Nördlingen vind je een oud spoorwegmuseum. Dit is één van de culturele hoogtepunten van Beieren.
 • Een bezoek aan een bierbrouwerij mag natuurlijk niet ontbreken op jouw vakantie in Beieren. Het Beierse bier is wereldberoemd en de streek heeft dan ook ontzettend veel biertuinen en brouwerijen. Je kunt bier proeven en kijken hoe het lekkerste bier van Duitsland wordt gebrouwen.

Natuur

De omgeving van Beieren bestaat uit bergen, rivieren, meren en beekjes.

 • Het prachtige Beierse Woud mag je niet missen. Dit natuurlandschap heeft prachtige planten en bloemen en is al sinds 1970 een Nationaal Park.
 • In de Beierse Alpen kun je in de zomer mooie wandelingen maken en uitdagende afdalingen in de winter. Op de grens met Oostenrijk vind je de Zugspitze, met circa 2962 m de hoogste berg van Duitsland.

Ligging

Beieren ligt in het zuiden van Duitsland. De streek bestaat uit de Beierse Alpen, die vooral onder München liggen in het uiterste zuiden van Duitsland. Dit deel van de Alpen ligt tegen de Oostenrijkse grens aan. Daarnaast is er nog het Beierse Woud in het zuidoosten van Duitsland op de grens met Tsjechië. Deze streek in Duitsland heeft een oppervlak van circa 70.550 km², en is daarmee ongeveer even groot als Ierland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Beieren

Hoelang is het vliegen naar Beieren?

Beieren is meestal tussen de 1,25 en 1,75 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Beieren?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Beieren.

Wat is de route van Nederland naar Beieren

Vanuit Nederland is de vliegtijd naar Beieren ongeveer 1,5 uur. De twee aanvlieghavens zijn Frankfurt en München.

Mocht je met de auto naar Beieren willen, kun je  München als uitgangspunt nemen. Vanaf Utrecht duurt de autorit circa 8 uur. München ligt op ongeveer 790 km van Utrecht.

Vanuit Arnhem, Amsterdam en Utrecht rijden er regelmatig treinen naar de hoofdstad van Beieren, München. De treinreis is ongeveer 6 à 7 uur.

Door de streek loopt een goed onderhouden wegennet met meestal brede (snel)wegen. Daarbuiten vind je vooral smalle en slingerende kronkelwegen die je tussen de bergdorpjes door voeren. Hierdoor moet je rekening houden met een langere reistijd. De wegen van Beieren zijn voor toeristen tolvrij op enkele privéweggetjes in de bergen na. Je bent verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben.

Hoe is het openbaar vervoer in Beieren?

In Duitsland is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld. In verschillende plaatsen vind je een busstation en soms een treinstation. Vanuit de grote steden zijn er regelmatige busverbindingen naar andere plaatsen. In de steden zelf zijn ook metro- en tramlijnen.