Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Kizilagac ×

Vakantie Kizilagac

Een breed strand, prachtige natuur en diverse winkelmogelijkheden: in Kizilagaç beleef je een heerlijke zonvakantie! Het centrum van de plaats heeft zijn originele karakter weten te behouden, hier kun je de echt Turkse sfeer in je opnemen.

Lees meer

Hoogtepunten Kizilagac

Het schitterende strand van de plaats is een plek om te zonnebaden en te watersporten! Je kunt hier ook op de surfplank stappen of in een zeilboot en de Middellandse Zee op varen!

De grotere plaatsen Side en Antalya zijn er twee die je bezocht wilt hebben als je aan de Turkse Rivièra bent. Antalya is een grote uitgestrekte plaats met een levendig centrum, een aantal grote winkelcentra en een gezellige, authentieke haven. Side is een combinatie van feest, zon en cultuur.

Leuk voor kinderen zijn de Aqua Parks bij de accommodaties in de plaats en in de omgeving. Glijbanen, zwembaden, duikplanken: allemaal elementen voor een spetterende dag!

Op vakantie naar Kizilagac

Zwemmen, windsurfen, zeilen of heerlijk op het zandstrand liggen aan de Turkse Rivièra? In Kizilagaç, op circa 19 km afstand van Side, is dit allemaal mogelijk! Het vliegveld van Antalya ligt op ongeveer 76 km afstand. De plaats ligt aan een kuststrook met meerdere prachtige badplaatsen.

In het vrij grote en deels autovrije centrum Anatolian kun je de plaatselijke bazaar bezoeken. Aan de rand van de plaats kun je in diverse winkelgalerijen met juweliers en kledingzaken je slag slaan!

Je kunt ook de prachtige omgeving gaan ontdekken. Stap in een jeep voor een avontuurlijke safari of maak een mooie tocht per vliegtuig om de wijdere omgeving te zien.

Ligging Kizilagac

De omgeving van Kizilagaç is landinwaarts lichtglooiend, en aan de kust ligt een zeer lang zandstrand dat voor de plaats ligt en doorloopt richting Side en Manavgat. Langs deze kust vind je vooral grote accommodaties, en meer landinwaarts ligt de vrij drukke verkeersweg van Alanya naar Antalya.

De kust van Kizilagac

De kust bestaat uit zandstrand, typerend voor de kust van de Turkse Rivièra. De schitterende stranden van deze streek zijn lang en breed en liggen aan grote baaien. De meeste bestaan uit zand of fijngrind. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot vrij snel af.

Stranden Kizilagac

De plaats heeft 1 zeer lang, prachtig zandstrand: Het Kizilagaç-strand (circa 2,8 km) heeft een zeebodem die vrij snel afloopt, en ligt voor de hele plaats. Aan een kant grenst een rivier, en ook achter het strand loopt een riviertje. Je kunt gebruik maken van ligbedden met parasols en matrassen, en zonne- en windschermen. Er zijn douches, kleedcabines en toiletten. Ook is strandbewaking aanwezig. Voor de lekkere trek zijn er enkele bars en restaurants. Deze zijn alleen bestemd voor gasten van de accommodaties.

Eten en uitgaan Kizilagac

De plaats heeft zelf geen eetgelegenheden, met uitzondering natuurlijk van de accommodaties. Hier kun je kiezen uit Mexicaanse, Italiaanse en Aziatische restaurants. Wil je een typisch Turkse maaltijd proberen in een bruisende plaats, dan kun je naar Side, op circa 19 km of Manavgat op ongeveer 15 km.

In de centra kun je in verschillende bars genieten van een verkoelend drankje. De bars hebben over het algemeen een terras, waar je het uitzicht nog even op je in kunt nemen. Voor een avondje uit is er een aantal discotheken en een discobar.

Tips van jouw reisadviseuse

In Manavgat, op ongeveer 15 km, kun je wekelijks naar de boerenmarkt. Hier kun je de meest uiteenlopende producten vinden: vers fruit en verse groente, en diverse specerijen.

Sport en excursies Kizilagac

In en om Kizilagaç zijn er volop activiteiten mogelijk: Op de rivieren aan en achter het strand kun je een heerlijke rafttocht maken, om zo de omgeving eens op een andere manier te zien! Heerlijk ontspannen kan in de hamam, waar je in de warme baden kunt bijkomen. Geniet ook van een massage en de aromatherapie. Landinwaarts, in het Taurusgebergte (circa 35 km), kun je prachtige wandeltochten maken en genieten van de schoonheid van de flora en fauna. Manavgat, op ongeveer 15 km, heeft mooie watervallen. Deze zijn niet zeer hoog, circa 5 m, maar het is mooi om te zien hoe het water naar beneden stort. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over de Turkse Rivièra.

Van Nederland naar Kizilagac

De verbinding vanuit Nederland naar Antalya is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 4 uur. De luchthaven ligt op circa 76 km van de plaats.

Openbaar vervoer Kizilagac

Regelmatig rijdt er een bus naar Manavgat en Alanya. Er rijden taxi’s naar Side, Manavgat, Alanya, Antalya en de luchthaven van Antalya.