Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Konakli ×

Lange zandstranden, een schilderachtige omgeving en avontuurlijke excursies: Konakli is een echte Turkse badplaats met voor elk wat wils. Baden in de zon, zwemmen in het heldere water of actiever op stap: alles is mogelijk in Konakli. Het levendige centrum met haar vele winkeltjes en sfeervolle restaurants is uiterst charmant! Konakli bied je alles voor een zorgeloze vakantie.

Lees meer

Hoogtepunten Konakli

In de buurt van Alanya, op ongeveer 15 km, vind je de druipsteengrotten van Damlatas. Deze adembenemende grotten worden regelmatig bezocht door astmapatiënten (vanwege het hoge vochtgehalte). In de grotten zie je schitterende stalactieten en stalagmieten van miljoenen jaren oud.

Een leuke manier om de omgeving van Konakli te verkennen is met een kameel. Tijdens een kamelentocht kun je genieten van het prachtige landschap en de gevarieerde flora en fauna van de Turkse Rivièra. Als je niet van kamelen houdt, kun je ook een ezeltocht maken.

Een spannende excursie is een dag raften in het Taurusgebergte. Je volgt een aantal kilometers de rivier en wordt verrast door verschillende stroomversnellingen. Onderweg is er tijd om even te zwemmen en meestal is het eten tijdens deze excursies inbegrepen. Tijdens het raften word je begeleid door ervaren gidsen.

Op vakantie naar Konakli

In het oosten van de Turkse Rivièra vind je het magnifieke Konakli. Deze langgerekte en levendige badplaats kent een zeer gevarieerd winkelcentrum en prima uitgaansgelegenheden. Voor de kustweg liggen de twee grote stranden van de badplaats. De populaire badplaats ligt op ongeveer 115 km van het vliegveld van Antalya.

Naast het sfeervolle centrum heeft de badplaats een lange kustweg met verschillende bars en terrassen. En niet te vergeten de geweldige discotheek Summer Garden.

Konakli biedt voldoende excursiemogelijkheden, zoals spannende raft-excursies en mooie boottochten. Of verken de omgeving eens per kameel! Bovendien ligt het bruisende Alanya op korte afstand van de badplaats (circa 15 km).

Ligging Konakli

Konakli ligt in een landelijke, vlakke tot glooiende omgeving. Meer landinwaarts wordt de plaats heuvelachtiger met veel kassen voor tuinbouw. Verder in het land is de omgeving bergachtig met uitlopers van het Taurus-gebergte. Aan de oostzijde van de plaats is een park met een fontein en een klein voetbalstadion. De zeer grote badplaats Alanya ligt op ongeveer 15 km.

De kust van Konakli

Konakli ligt in een vrij groene, vlakke tot glooiende omgeving met lange stranden. De plaats strekt zich uit aan beide kanten van de kustweg en de lange stranden worden van elkaar gescheiden door een grote rots.

Stranden Konakli

De lange stranden van Konakli worden gescheiden door een rots: Het langste strand van Konakli, is het Konakli-strand (circa 5 km). Dit strand bestaat voornamelijk uit fijngrind en kiezels. De zeebodem is bedekt met rotsplateaus en loopt snel af. Het strand wordt op sommige plaatsen onderbroken door een smalle rivierbedding. Op een groot aantal plaatsen zijn er pieren en steigers met trapjes om in zee te komen. Je kunt er ligbedden, matrassen en parasols huren en gebruik maken van de douches, kleedcabines, toiletten en enkele horecafaciliteiten. Veel horecagelegenheden en faciliteiten zijn alleen toegankelijk voor hotelgasten van de accommodaties achter het strand. Het lange Doganay-strand (circa 850 m) ligt ten oosten van Konakli. Het bestaat vooral uit fijngrind en grind en de zeebodem loopt vrij snel af. Het lange strand wordt aan beide kanten begrensd door rotsen en is te bereiken via treden. Naast verhuur van ligbedden, matrassen en parasols zijn er ook douches en horecafaciliteiten.

Tips van jouw reisadviseuse

Omdat de meeste stranden uit grind met kiezels of keien bestaat raden wij je aan waterschoenen mee te nemen of ter plaatse aan te schaffen.

Eten en uitgaan Konakli

In Konakli kun je genieten van smaakvolle Turkse gerechten in de verschillende sfeervolle restaurants. Daarnaast heeft de plaats een aantal bars en cafetaria’s. De meeste restaurants hebben naast de Turkse specialiteiten ook een internationale kaart. De gelegenheden hebben meestal een terras en een bar.

De meeste accommodaties in Konakli hebben een eigen uitgaansgelegenheid. Daardoor is het uitgaansleven in het centrum van de plaats relatief rustig. Konakli beschikt wel over een discotheek en een discobar.

Tips van jouw reisadviseuse

Een gezellig restaurant met vriendelijke bediening is restaurant Anatoli Cucina. Vooral de Cucina schotel is een aanrader.

Van Nederland naar Konakli

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt op circa 115 km van Konakli en de transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Openbaar vervoer Konakli

Vanuit de langgerekte badplaats is er een regelmatige busverbinding met Side, Manavgat en Antalya. Daarnaast gaat er regelmatig een bus naar Alanya. Langs de kust kun je gebruik maken van minibusjes (dolmusbusjes). Deze particuliere busjes brengen je voor relatief weinig geld naar veel bestemmingen.

Je kunt vanuit Konakli ook met de taxi naar Alanya, Side, Antalya en de luchthaven van Antalya.

Tips van jouw reisadviseuse

Ga je met de taxi, let dan op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.