Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Praia Da Oura ×

Vakantie Praia Da Oura

In Praia da Oura is het altijd gezellig! Deze bruisende badplaats heeft een levendig centrum, diverse zandstranden en smaakvolle eetgelegenheden. In Praia da Oura kun je heerlijk zonnen, watersporten, wandelen en ontspannen. Dit vakantieoord zal je niet snel vergeten!

Lees meer

Op vakantie naar Praia Da Oura

Praia da Oura ligt in in de Algarve in het zuiden van Portugal, op ongeveer 2 km van het bekende Albufeira. Deze toeristische badplaats heeft geen authentieke kern, maar wel twee gezellige centra. Je kunt hier heerlijk dineren, stappen en flaneren. 

De badplaats heeft drie verschillende zandstranden die over veel faciliteiten beschikken. Je kunt er diverse watersporten beoefenen of lekker bruin worden onder de Portugese zon. Tussen de verschillende stranden vind je indrukwekkende rotssteenformaties, die zorgen voor een adembenemend uitzicht.

Praia da Oura is een prima vakantieoord om mooie uitstapjes te maken. Naast de bruisende 'steden' Albufeira en Lagos kun je ook landinwaarts trekken. Je zult genieten van de schitterende omgeving van de Algarve.

In de zomermaanden komen vooral jongeren naar deze bruisende badplaats.

Excursies Praia Da Oura

Ook in de omgeving van Praia da Oura valt genoeg te beleven: Beleef eens een echte Portugese fado-avond mee met traditionele muziek en dans. Maak een boottocht voor de kust. Stap op een motorboot of catamaran en geniet van de schitterende rotsformaties en prachtige kustlijn. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over de Algarve.

Ligging

Het achterland van Praia da Oura is licht glooiend tot glooiend. In oostelijke richting zie je veel bossen. Landinwaarts loopt de plaats vrijwel ongemerkt over in Montechoro. In het westen grenst Praia da Oura direct aan Albufeira en in het oosten aan Santa Eulália.

Praia da Oura ligt in de Algarve, aan de zuidkust van Portugal. De kustlijn kenmerkt zich door grillig gevormde zandsteenrotsen die in het oosten laag zijn en in het westen vrij steil uit zee oprijzen. Langs de kust liggen zandstranden met op sommige delen kiezels en rotsen.

Stranden van Praia Da Oura

Ga lekker languit liggen op de stranden van Praia da Oura: Praia da Oura ligt direct naast Albufeira (circa 2 km). Toch heeft de kleine badplaats drie eigen stranden. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn voldoende horecafaciliteiten waar je kunt genieten van een Portugees drankje (vinho verde!). Op alle stranden is strandbewaking. Het lange Da Oura-strand (ongeveer 450 m) is gemiddeld 20 tot 40 m breed. De breedte is afhankelijk van het getij. De zeebodem loopt vrij snel tot vrij geleidelijk af en is in het oosten rotsachtig. In het oosten wordt het strand onderbroken door lage rotsen met ertussen stroken zand. Tijdens vloed verdwijnen sommige delen van het strand onder water en zijn de stroken tussen de rotsen niet meer bereikbaar. Aan weerszijden wordt het strand begrensd door grillige zandsteenrotsen, die ook achter het strand liggen. Hier lopen paden en trapjes doorheen richting de wandelpromenade. Naast het Da Oura-strand vind je het lange Forte São João-strand (circa 500 m). Tijdens vloed is een gedeelte van het strand niet bereikbaar. De zeebodem loopt vrij snel tot vrij geleidelijk af en is voor een groot deel met kiezels en rotsen bedekt. Voor de kust zijn grillige zandsteenrotsformaties en achter het strand zijn enkele grote appartementencomplexen. Het kleine Aveiros-strand (circa 75 m) is een (hard)zandstrand bedekt met kiezels en rotsen. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is voor een deel met rotsen bedekt. Het strand wordt begrensd door rotsplateaus en grillige zandsteenformaties.  

Bezienswaardigheden Praia Da Oura

Mocht je zin hebben om een dagje over de grens te gaan, bezoek dan het prachtige Sevilla. Deze mooie Spaanse stad ligt circa 100 km van de Portugese grens. Bezoek hier de schitterende Moorse paleizen, wandel door het bijzondere Parque María Luisa of beleef een heuse flamencoavond!

Natuurlijk mag een bezoek aan Albufeira niet ontbreken. Praia da Oura wordt gezien als de toeristische buitenwijk van deze bruisende stad. In Albufeira kun je uitgebreid uitgaan in de fantastische discotheken en gezellige bars. Daarnaast heeft Albufeira een schitterend oud centrum, waar de sfeer nog echt Portugees is.

Verrassende Highlights in Praia Da Oura

Wandelaars en bergbeklimmers kunnen hun hart ophalen in het Monchique-gebergte. De klim naar deze berg brengt u langs oude dorpjes, thermaalbaden en de Portugese flora en fauna. 

Op ongeveer 65 km van Praia da Oura vindt u het schitterende Lagos, de vestigingsplaats van Hendrik de Zeevaarder. Van hier vertrok de Portugese vloot op zoek naar nieuwe landen. Vanuit de baai ziet u het imposante 'Ponte de Piedade', bizarre rotsformaties en grotten die ongeveer 20 m boven de zee uitsteken.

Stranden van Praia Da Oura

De badplaats Praia da Oura heeft redelijk wat eetgelegenheden. Naast Portugese gerechten bieden de meeste restaurants een internationale kaart aan. Voor vleesliefhebbers zijn er steakhouses, en je kunt ook naar binnen stappen bij Chinese, Italiaanse en Nederlandse restaurants. Bij de meeste eetgelegenheden kun je op het terras eten en een drankje nemen aan de bar.

Praia da Oura heeft verschillende discotheken, een aantal discobars en een nachtclub. Ook zijn er diverse bars in de badplaats, bijna allemaal met een terras. Tevens is er een amusementshal.

Praia da Oura grenst aan Albufeira, het toeristische centrum van de Algarve. Hier kun je nog meer uitgaansgelegenheden vinden en een sfeervolle Portugese avond doorbrengen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Praia Da Oura

Hoelang is het vliegen naar Praia Da Oura?

Praia Da Oura is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Praia Da Oura?

Het tijdverschil tussen Nederland en Praia Da Oura is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Praia Da Oura

De vliegtijd naar Faro bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 38 km en de transfertijd bedraagt circa 50 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Praia Da Oura?

Vanuit Praia da Oura rijden er regelmatig bussen naar Albufeira, Quarteira en Vilamoura. Er is een regelmatige busverbinding naar Faro, Lagos, Lissabon en Portimão.

Er rijdt een toeristentrein door Praia da Oura, door het centrum The Strip en deels door Albufeira.

Met de taxi kun je vanuit Praia da Oura naar Montechoro, Albufeira en de luchthaven van Faro.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat de meter aan staat of spreek voor de rit een tarief af.