Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Cote D Azur ×
    • Ramatuelle ×

Vakantie Ramatuelle

Vanaf een gemoedelijk pleintje kijken naar een wedstrijd jeu de boules door de lokale bevolking, of 'the rich and famous'-spotten op het Pampelonne-strand. In Ramatuelle kan het allebei! De schilderachtige badplaats ligt tussen groene heuvels, met uitzicht over de heldere zee. Vanuit het dorp kun je direct doorwandelen naar St. Tropez. Maar vergeet de mooie uitstapjes in de omgeving niet!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Ramatuelle

Ramatuelle is een pittoresk dorp in het zuidoosten van Frankrijk, centraal gelegen aan de Côte d'Azur. Het authentieke dorp ligt in een inspirerende omgeving, hoog in de groene heuvels vol pijnbomen en geurende wijnvelden. In de zomer is het gezellig druk op het plein in het dorp, waar je vanaf een terrasje toekijkt hoe de lokale bevolking een potje pétanque - jeu de boules - speelt. 

Dit schilderachtige tafereel staat in schril contrast met het populaire Pampelonne-strand, dat zich uitstrekt voor de kust van Ramatuelle. Hier gebeurt het allemaal voor de high society van de Côte d'Azur. Het strand strekt zich uit tot St. Tropez, de mondaine badplaats die je zeker niet moet overslaan! 

Wie vanuit Utrecht met de auto vertrekt is circa 1314 km onderweg naar Ramatuelle. Het is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die toe is aan een ontspannen vakantie, aan de rand van het luxueuze leven aan de Côte d'Azur. Met zoveel natuur, cultuur, strand en helderblauw water zul je jouw vakantie in Ramatuelle niet snel vergeten!

Excursies Ramatuelle

Aan leuke tips voor uitstapjes vanuit Ramatuelle geen gebrek! Wat dacht je van: Een wandeling tussen de wijngaarden in de omgeving van Ramatuelle. Bezoek de mooie wijnkelders en wijnhuizen en vergeet niet de wijn te proeven! Maak vanuit Ramatuelle een autorit naar het dorpje Gassin. Je komt onderweg langs Moulins de Paillas, het hoogste punt van de omgeving. Vanaf hier heb je panoramische uitzichten over de grillige kust en de helderblauwe zee. Deze omgeving is ook het decor geweest voor vele films van Louis de Funès. Een leuke manier om de omgeving te leren kennen is een rondrit te maken door het 'Massif des Maures', op circa 30 km van Ramatuelle. Deze route laat je zien hoe het landschap zich afwisselt van vlak tot hoge pieken en diepe dalen. Ben je in de maand mei in Ramatuelle? Dan is de stad Cannes, circa 79 km verder, zeker een aanrader. Hier vind je elk jaar het prestigieuze filmfestival plaats, met de uitreiking van de Gouden Palm voor beste film. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Côte d'Azur.

Ligging

Ramatuelle tegen een heuvel opgebouwd. Het landschap is zeer afwisselend, van glooiend tot heuvelachtig met pijnbomen en prachtige wijnvelden. Direct achter het Pampelonne-strand is het landschap vlak tot lichtglooiend met rietkragen, bossen en enkele campings. Landinwaarts zijn dichtbegroeide heuvels met in het dal vooral wijngaarden en verspreide bebouwing.

Langs de grillige kust zijn in zuidelijke richting rotsachtige baaitjes. Aan de zuidrand zijn tevens een beschermd, voor wandelaars toegankelijk natuurpark en een moeilijk bereikbaar strand. Het dorp grenst in het noorden aan de badplaats St. Tropez en in het westen aan Gassin.

Ramatuelle ligt in het zuidoosten van Frankrijk, centraal aan de Côte d'Azur en ten zuiden van St. Tropez. Het dorp heeft een grillige kust met in zuidelijke richting rotsachtige baaitjes. Het bekendste strand van Ramatuelle is ongetwijfeld het Pampelonne-strand. Wie weet kun je hier nog wel beroemdheden spotten!

Stranden van Ramatuelle

Ramatuelle heeft prachtige stranden, waar zowel de lokale bevolking als de toeristen graag naar toe komen: Het populaire Pampelonne-strand bestaat uit fijngrind en zand. Het strand is zeer lang (circa 3,7 km) en heeft een vrij snel aflopende zeebodem. Het strand ligt in het oosten van het dorp en grenst aan St. Tropez. Het strand wordt op diverse plaatsen onderbroken door piertjes. In het zuiden wordt het strand deels onderbroken door de uitmonding van een smal riviertje. Het Pampelonne-strand heeft hippe strandtentjes en levendige bars/restaurantjes waar je heerlijk kunt 'loungen', zoals de jetset dat doet. Natuurlijk kun je ook in de zomermaanden ligbedden met matras en parasols huren. Op het strand kun je een aantal kunstwerken bewonderen. Op een deel van het strand is naaktrecreatie toegestaan. Het strand heeft bijzettafels, douches, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen en een miniclub. Het strand is verboden toegang voor honden.

Het Bonne Terrasse-strand bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem is bedekt met keien en rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan een beschutte baai tussen rotsen. Op het strand en voor de kust liggen enkele bootjes. Het strand ligt in het oosten van de plaats, ten zuiden van het Pampelonne-strand. Je bereikt het strand via treden. Er zijn douches, en bij het strand is een bar/restaurant.

Het Escalet-strand bestaat uit fijngrind, rotsen en zand. De zeebodem is bedekt met keien en rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan een baai in het zuidoosten van de plaats en wordt op plaatsen onderbroken door grote rotspartijen. Je bereikt het strand via treden. Bij het strand is een cafetaria/snackbar. Achter het strand ligt een parkeerterrein met privé-tennisbanen, en ook zie je prachtig dichtbegroeide heuvels met verspreide bebouwing.

Bezienswaardigheden Ramatuelle

Het dorpje Ramatuelle is een bezienswaardigheid op zich! De authentieke kern zit vol rijke historie, zoals een prachtige stadsmuur en oude toegangspoort. Tijdens een wandeling door het dorp maak je kennis met de prachtige omgeving.

Ga je een dagje naar Cannes, loop dan eens langs de Allées de la Liberté door smalle steegjes de Mont-Chevalier op, waar oude mannen jeu de boules spelen. Je komt uit bij de Tour du Mont-Chevalier, een vierkante wachttoren uit de 12e eeuw. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de stad. Cannes ligt op circa 79 km.

Met de kans om beroemdheden te spotten, moet je de decadente badplaats St. Tropez zeker niet overslaan! Doe zoals de jetset: verschuil je achter een grote zonnebril, en vergaap je aan de pompeuze jachten in de haven en de luxe winkels in de plaats.

Verrassende Highlights in Ramatuelle

Houd je van klassieke muziek of jazz? In juli en augustus organiseert Ramatuelle jazzfestivals en festivals met klassieke muziek in het openluchttheater aan de voet van het dorp.

Ben je fanatiek tekenaar of schilder je graag? Ramatuelle is een schilderachtig plaatsje waar je de mooiste kunstwerken kunt maken. Vergeet je teken- en schildermateriaal niet!

Stranden van Ramatuelle

Ramatuelle heeft sfeervolle restaurants, waar je kunt genieten van de Franse, Vietnamese en Italiaanse keuken. De restaurants liggen vooral in het centrum en bij het Pampelonne-strand. Vanaf de terrassen kun je onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht op zee. In en rond het centrum van Ramatuelle vind je een aantal bars en een tearoom/patisserie.

Wil je echt stappen, dan moet je naar het Pampelonne-strand. Hier is een discobar en iets verderop, bij camping Les Tournels, is een discotheek. Ramatuelle heeft ook een kleine bioscoop (gesloten in juli en augustus) en een (openlucht)theater. 's Zomers wordt het theater gebruikt voor theaterstukken en festivals.

Bij drink- en eetgelegenheden kun je aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Ramatuelle

Hoelang is het vliegen naar Ramatuelle?

Ramatuelle is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Ramatuelle?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Ramatuelle.

Wat is de route van Nederland naar Ramatuelle

Vanuit Utrecht is de afstand naar Ramatuelle circa 1314 km. In Frankrijk moet je op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol (péage) betalen.

De vliegtijd naar Nice bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 105 km van Ramatuelle.

Hoe is het openbaar vervoer in Ramatuelle?

Vanuit het centrum gaan er enkele bussen naar de stranden. Ook rijdt er een bus via L'Escalet-strand en het Pampelonne-strand naar St. Tropez. Deze bus rijdt echter niet vaak.

Per taxi kun je naar St. Tropez, St. Raphaël, Fréjus en de luchthaven van Nice.Tip: Wanneer je gebruik maakt van het openbaar controleer dan goed wanneer de laatste bus gaat en zorg dat je er op tijd bent.