Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Belgie ×

De ideale vakantiebestemming ligt naast de deur: België! Er zijn schitterende steden, zoals Brussel, Brugge en Antwerpen. Ga je liever de natuur in, dan liggen in het zuidoosten de beboste heuvels van de Ardennen. En zonaanbidders genieten in de zomer op de mooie stranden aan de Belgische kust! Waar je ook bent in België, je kunt overal genieten van het Bourgondische Belgische leven!

Lees meer

Op vakantie naar Belgie

België, ten zuiden van Nederland, is voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Je vindt er historische steden en één van de grootste havens ter wereld, afwisselende landschappen met vlakke weides en groene hellingen. Maar ook brede rivieren en een mooie kust. In België vindt iedereen wat van zijn gading.

Natuurliefhebbers gaan naar de Ardennen. Hier is het landschap groen en op sommige plekken ruig. Energieke sportievelingen halen hun hart op in deze bosrijke streek. Bedwing de rivieren op een vlot of in een kano. Stap op de mountainbike en manoeuvreer over de bospaadjes. Laat je zekeren en beklim de steile rotswanden! Dan zijn er nog ongelooflijk veel wandelmogelijkheden en ontspannen fietstochten mogelijk. Of bezoek een sprookjesachtige druipsteengrot. Alles kan in de Ardennen!

Zoek je liever de zon op, dan is dat ook mogelijk. België heeft een mooie kustlijn van circa 68 km lang. Hieraan liggen gezellige badplaatsen en boulevards, waar in de zomer veel Belgen, Duitsers en Nederlanders genieten van de zon!

Cultuurliefhebbers komen niets te kort in België. In steden als Antwerpen, Brugge en Gent vind je prachtige historische gebouwen en mooie musea. Alleen al de hoofdstad Brussel maakt een bezoek aan België zeer geslaagd!

Ook op gastronomisch gebied is België een feestje. De Belgen staan bekend als Bourgondiërs en laten je graag meegenieten! In België wordt meer bier gebrouwen dan waar ook ter wereld. In Leuven vind je zelfs de langste biertoog ter wereld, de Oude Markt! Maar ook je lekkere trek is snel te stillen in dit land. Iedere plaats heeft eigen gerechten, die allemaal het proeven waard zijn. En vergeet de Belgische chocolade niet...

Eten en drinken in Belgie

De Belgen zijn echte Bourgondiërs die graag en veel eten. De Belgische keuken is een combinatie van de ietwat zware Hollandse keuken en de verfijnde Franse keuken. Vanwege de ligging aan de kust eten de Belgen veel vis en schaaldieren, waarbij mosselen erg populair zijn.

Belgen beginnen de dag graag met een kop koffie en een broodje of croissant. ’s Middags eten veel mensen een warme maaltijd. ’s Avonds worden de broodmaaltijd en de warme maaltijd afgewisseld.

Veel Belgische gerechten worden met bier bereid, zoals Vlaamse karbonade en konijn met pruimedanten. Bier is belangrijk ingrediënt in de Belgische keuken. Ook eenpansgerechten zijn erg geliefd, bijvoorbeeld de Gentse waterzooi.

Bekende gerechten bij Nederlanders zijn de authentieke puntzak met friet en mayonaise, de Belgische wafels met stroop, chocolade of poedersuiker en de zoete Smoutebollen. Je kunt deze heerlijkheden, zeker in de grote steden, op bijna iedere straathoek kopen.

Een andere niet te versmaden Belgische lekkernij is natuurlijk de Belgische bonbon, die je in alle soorten en maten kunt kopen.

Bier is dé drank van België. In België wordt meer bier gebrouwen dan waar ook ter wereld. Belgen drinken gemiddeld circa 100 liter bier per jaar! In de cafés kun je vaak kiezen uit vele soorten Belgisch bier.

Ligging

België ligt in het westen van Europa. Vanuit Nederland is het ongeveer 50 minuten vliegen naar de hoofdstad Brussel. België grenst in het westen aan de Noordzee, in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland, in het zuidoosten aan Luxemburg en in het zuiden aan Frankrijk.

Het land is ongeveer 30.528 km² groot. Dat is ongeveer driekwart van Nederland.

Bezienswaardigheden Belgie

Brussel is dé stad die je niet mag missen bij een bezoek aan België. De bekendste plek in Brussel is waarschijnlijk de Grote Markt. Iedereen heeft wel eens een afbeelding gezien van dit majestueuze plein met het stadhuis en de voorname huizen! Maar Brussel heeft nog meer interessante plekjes. Wat dacht u van de arbeiderswijk de Marollen, het chique Zavel of het Heizelpark met het bekende Atomium. Brussel is ook het politieke centrum van Europa. In de Europawijk worden door het Europese Parlement en de Europese Commissie beslissingen op zeer hoog niveau genomen.

Iedereen houdt van Antwerpen! Of je nu een shopaholic of cultuurliefhebber bent, Antwerpen heeft het. Je vindt er prachtige winkelstraten en leuke markten, waar je eindeloos kunt winkelen. Wandel langs de vele kerken en door musea. Neem een goed glas Belgisch bier of een bord paling in ‘t groen op de Grote Markt. Maar ontdek ook de Antwerpse Zoo, de mooiste 19e eeuwse dierentuin ter wereld. Of bezoek de Diamantwijk, waar je kunt zien hoe de ruwe diamanten worden geslepen tot glinsterende juwelen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de wereldhaven. Met een rondvaart zie je alles van deze imposante haven!

Door alle schitterende steden in België zou je bijna de mooie natuur vergeten. De Ardennen is the place to be voor iedere natuurliefhebber en avonturier! Je vindt er groene heuvels, eindeloze vlaktes, kronkelende rivieren en beboste bergen. Bezoek één van de vele spannende grotten en idyllische watervallen. Maak een wandel- of fietstocht door de omgeving of zoek de actie op en ga mountainbiken, raften of klimmen! Maar je kunt er ook Bourgondisch genieten in een kuuroord, een vers gebrouwen abdijbiertje of je laten verrassen door de schitterende kerken en interessante musea in deze streek. Je verveelt je in de Ardennen nooit!

Verrassende Highlights in Belgie

Brugge is de Parel van Vlaanderen! Het is één van de weinige steden met een historisch centrum dat volledig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nergens ter wereld vind je zoveel cultuur en historie op zo weinig vierkante meters. De stad kent ongekend veel prachtige gebouwen uit de glorietijd van Brugge. Deze hebben in de loop der tijd niets van hun glans verloren. Struin door de middeleeuwse straatjes op zoek naar mooi kant en verrukkelijke chocolade. Ver hoef je niet te zoeken, want Brugge is dé kant- en chocoladestad!

Al uit de verte zie je de middeleeuwse skyline van Gent liggen met de drie bekende torens. Dat belooft wat voor de rest. Gent maakt deze belofte meer dan waar. De stad heeft de meeste beschermde monumenten van België! Heb je genoeg monumentale gebouwen van buiten gezien? Bezoek dan één van de vele interessante musea. Meng je tussen de vele studenten in een bruin café. Na een lange dag vol overweldigende indrukken kun je ook wel een stevige maaltijd gebruiken. Ook daarvoor ben je in Gent op het goede adres!

Leuven is een studentenbolwerk. Overal zie je studenten en de prachtige universiteitsgebouwen domineren de stad. Al vroeg op de dag is het gezellig druk in de cafés. Vooral op de Oude Markt is het goed toeven aan de ‘langste toog van Europa’. Daarom wordt Leuven ook de bierhoofdstad van Europa genoemd! Het compacte centrum is een spektakel voor de cultuurfan. Waar je ook loopt, je wordt omringd door historie. Leuven heeft talloze fraaie kerken en abdijen met grote historische waarde. Verder zie je er schitterende gildenhuizen en gebouwen uit in barokke en gotische stijl, zoals het bijzonder mooie stadhuis van Leuven. Ontdek Leuven zelf!

Praktische Tips voor je vakantie naar Belgie

Hoelang is het vliegen naar Belgie?

Belgie is meestal tussen de 0,75 en 1 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Belgie

Met de auto is het vanuit Utrecht ongeveer 178 km naar Brussel.

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Brussel bedraagt circa 50 minuten.

Per trein reis je in ongeveer 2 uur en 45 minuten naar Brussel.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Belgie?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Belgie.

Met welke munteenheid betalen ze in Belgie?

Betalen in België is vrij gemakkelijk:

 • De munteenheid in België is de euro.
 • Creditcards worden over het algemeen niet veel gebruikt in België. Controleer vooraf of je met de creditcard kunt betalen.
 • De meeste plaatsen hebben een geldautomaat. Hier kunt je terecht met alle gangbare bankpassen en creditcards.
 • De banken zijn meestal op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur open. De meeste banken zijn van 12:00 uur tot 14:00 uur gesloten.
 • Bij de meeste postkantoren kun je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Ook op zaterdagochtend zijn ze vaak open.
 • Het gemiddelde prijsniveau is gelijk aan Nederland.
 • Een fooi van ongeveer 5 tot 10% is gebruikelijk in horecagelegenheden. Taxichauffeurs en hotelbedienden verwachten vaak ook een fooi voor hun werk.
 • Let op: bij sommige benzinestations kun je alleen betalen met een speciale klantenkaart.

Wat is het voltage in Belgie?

Het voltage in België is net als in Nederland 220 volt. Een verloopstekker is niet nodig.

Is het water drinkbaar in Belgie?

Het leidingwater is drinkbaar, al kan de smaak afwijken van wat je gewend bent.

Welke taal spreken ze in Belgie?

België is drietalig: Nederlands (circa 60%), Frans (circa 39%) en Duits (circa 1%). In Vlaanderen spreekt men Nederlands (Vlaams) en in Wallonië spreekt men Frans (Waals). Alleen in een klein gedeelte van de provincie Luik wordt Duits gesproken. De hoofdstad Brussel is tweetalig. Hier spreekt men zowel Nederlands als Frans.

Hoe is het openbaar vervoer in Belgie?

In en tussen de Belgische steden en plaatsen rijden er treinen en bussen. De verbindingen tussen en in de plaatsen zijn over het algemeen goed. In grote steden rijden er behalve bussen en treinen vaak ook trams. Brussel heeft bovendien een metronetwerk.

Wat is de geschiedenis van Belgie?

Al in de prehistorie werd het gebied waar nu België ligt bevolkt door de Kelten en Germanen. De Keltische stammen in het gebied werden door de Romeinen ‘Belgae’ genoemd. Hun woongebied werd Gallia Belgica genoemd en viel onder het Romeinse Rijk. In de middeleeuwen viel Gallia Belgica uiteen in verschillende feodale staten.

Onder Keizer Karel de Grote ontstond een groot Frankisch Rijk. Na zijn dood werd dit rijk verdeeld tussen Frankrijk en het Duitse Rijk, waarbij de Schelde de natuurlijke grens was.

In de 15e eeuw kwam het gebied dat nu België is in handen van de Habsburgers. De Habsburgers raakten het gebied in 1795 kwijt aan de Fransen. Bij de Slag bij Waterloo in 1815 verloor Napoleon het gebied en moest het afstaan aan het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

In 1830 volgde de Belgische Revolutie en België scheidde zich af van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. België werd een onafhankelijke constitutionele monarchie. De negen provinciën werden verenigd. Op deze vereniging slaat de wapenspreuk van België ‘Eendracht maakt macht’. De negen provinciën zijn ook terug te zien in het wapenschild van België.

Op 18 oktober 1908 werd Belgisch Congo een kolonie van België. Daarvoor was Congo, dat toen nog Kongo Vrijstaat heette, het eigendom van koning Leopold II geweest.

In de Eerste Wereldoorlog werd België vrijwel geheel bezet door Duitsland op een klein gebied achter de IJzer in West-Vlaanderen na. Dit gebied bleef in handen van Koning Albert en de geallieerden.

Na de Achttiendaagse Veldtocht in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog gaf koning Leopold III zich over aan de Duitsers en werd het hele land bezet. Pas in september 1944 werd België door de geallieerden bevrijd. Na de oorlog werd Koning Leopold III zwaar aan tand gevoeld over zijn overgave. Dit leidde tot de koningskwestie, waarbij Prins Karel de macht overnam als regent. In 1951 werd de zoon van Leopold III, kroonprins Boudewijn in 21 jaar en werd koning van België.

Tijdens de regering van Koning Boudewijn bloeide België helemaal op. De haven van Antwerpen draaide overuren en Brussel werd de zetel van de EEG. De Wereldtentoonstelling van 1958 zette België ook op de kaart wat toerisme betreft. Het Atomium is tot op de dag van vandaag nog een grote publiekstrekker. Het was echter niet alleen koek en ei. De spanningen tussen Wallonië en Vlaanderen liepen regelmatig hoog op.

Op 31 juli 1993 overleed koning Boudewijn tot groot verdriet van alle Belgen. Het land was in diepe rouw gedompeld en de Vlamingen en Walen verbroederden tijdelijk. Omdat Boudewijn geen kinderen had, werd hij opgevolgd door zijn jongere broer Albert.