Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×

Gent is dé studentenstad van België. De studenten hebben geen slechte keuze gemaakt hier te studeren. De stad is één en al gezelligheid, cultuur en historie. Al uit de verte zie je de middeleeuwse skyline met de drie bekende torens. Dat belooft wat voor de rest. Gent maakt deze belofte meer dan waar. De stad heeft de meeste beschermde monumenten van België!

Lees meer

Hoogtepunten Gent

Bezoek in Gent zeker het bijzondere stadhuis. Wandel eerst om het gebouw en verbaas je over de mooie gevels in diverse bouwstijlen. Ga daarna naar binnen en geniet daar van de mooie zalen, die ook weer in verschillende stijlen zijn ingericht.

Van verre zie je al de skyline van Gent met de drie torens. Deze drie blikvangers mogen niet ontbreken aan uw bezoek. Bewonder in de Sint-Baafskathedraal het beroemdste altaarschilderij ter wereld, namelijk 'De Aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck. Vervolg uw bezoek met een klim naar de top van het Belfort, het hoogste Belfort van België, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Bezichtig als laatste de kunstschatten in de Sint-Niklaaskerk.

Wandel door de binnenstad van Gent over de Korenlei en Graslei. Langs deze kades aan weerszijden van de oude Leiehaven staan schitterende pakhuizen. De gevels zijn voornamelijk gotisch en barok. Het kleinste gebouw is het tolhuis, het oudste is de Spijker, een voormalig graanpakhuis uit 1200. De Leien staan garant voor schitterende vakantiekiekjes!

Op vakantie naar Gent

Gent ligt in het westen van België op ongeveer 185 km rijden van Utrecht. De stad is één van de oudste van België. Waar je ook wandelt, je ziet overal wel een monument uit vervlogen tijden. Je kunt Gent prima te voet ontdekken. Bijna alle historische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, dus trek de wandelschoenen maar aan! 

Heb je genoeg monumentale gebouwen van buiten gezien? Bezoek dan één van de vele interessante musea. Gent heeft musea in alle soorten. Of je nu van moderne kunst houdt of van klassieke meesters, er is altijd wel een museum voor je. Wil je  meer van de geschiedenis van de stad weten? Ook dan hebt je keuze genoeg. 

Als je overrompeld bent door alle cultuur, heb je zeker wel een drankje verdiend. Meng je tussen de vele studenten in een bruin café of heerlijke loungebar en verwen jezelf met een koel glas Belgisch bier. Na een lange dag vol overweldigende indrukken kun je ook wel een stevige maaltijd gebruiken. Ook daarvoor ben je in Gent op het goede adres. Één van de specialiteiten is Gentse waterzooi, een niet te versmaden soort soep, die je eet met een stevig stuk brood.

Ligging Gent

Gent ligt in het westen van België en is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt in de samenvloeiing van de Schelde en de Leie en wordt doorkruist door diverse kanaaltjes. Gent wordt ook wel Bloemenstad genoemd, vanwege de ligging in een gebied met veel bloemen- en plantenkwekerijen.