Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Antwerpen ×
    • Antwerpen ×

Stedentrip Antwerpen

Iedereen houdt van Antwerpen! Of je nu shopaholic, Bourgondiër, cultuurliefhebber of stapper bent, Antwerpen heeft het. Je vindt er prachtige winkelstraten en leuke markten, waar je eindeloos kunt shoppen. Wandel langs de vele kerken en door musea. Geniet te midden van de levensgenietende Antwerpenaars van het heerlijke eten en sluit de dag af in een gezellige kroeg of swingende discotheek! Een stedentrip Antwerpen maakt jouw vakantie België helemaal compleet.

Lees meer

Op vakantie naar Antwerpen

Antwerpen is een stad met veel mogelijkheden. Met welk doel je ook naar deze grootste stad van België komt, je zult niet teleurgesteld worden. Winkelliefhebbers komen handen en tijd te kort in de vele mooie winkels. Op de markten, zoals de beroemde Vogelmarkt, is het altijd gezellig druk. Modeliefhebbers likken hun lippen af bij het zien van de haute couture in deze modestad. Op de Keyserlei en de Meir is kun je ook heerlijk winkelen, en daarna genieten van een goede maaltijd of smakelijk drankje bij één van de vele cafés en restaurants. 

Het bekendste plein in Antwerpen is waarschijnlijk de Grote Markt. Dat is de ideale plek voor een goed glas Belgisch bier of een bord met paling in 't groen! Maar Antwerpen heeft veel meer interessante plekjes. Wat dacht je van de Antwerpse Zoo, de mooiste 19e eeuwse dierentuin ter wereld? Of bezoek de Diamantwijk, waar je kunt zien hoe de ruwe diamanten worden geslepen tot glinsterende juwelen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de imposante wereldhaven. 

Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Als het weer wat tegen zit, bezoekt je één van de vele musea. In Antwerpen zie je veel werken van de schilder Rubens, die hier heeft gewoond. Maar je vindt er ook andere soorten musea, zoals het Modemuseum, het Nationaal Scheepvaartmuseum en het Diamantmuseum.

Aan het einde van een enerverende dag is Antwerpen dé plaats om lekker uit te gaan. Bezoek één van de talloze eetgelegenheden, variërend van chique restaurants tot knusse bistro's. Of koop een puntzak Vlaamse frieten bij een frituur op de hoek. 's Avonds duik je in het bruisende nachtleven met oneindig veel gezellige kroegen en trendy discotheken of bezoek je een voorstelling in een theater of een concert in het Sportpaleis. Antwerpen swingt!

Ligging

Antwerpen ligt in het westen van Vlaanderen aan de Schelde. Na Hamburg en Rotterdam is het de grootste haven van Europa en de vijfde van de wereld.

Bezienswaardigheden Antwerpen

In het hartje van Antwerpen vind je één van de fraaiste dierentuinen van de wereld, de Antwerpse Zoo. De dierentuin bestaat al sinds 1843 en is sinds 1983 officieel een monument. Honderden excotische dieren verwelkomen je hier, van olifanten tot (zee)leeuwen en van gorilla's tot pinguïns  

Antwerpen is ook dé winkelstad van België. Je vindt hier oneindig veel leuke boetiekjes, bekende merkwinkels, souvenirshops en ga zo maar door. Op de Keyserlei en de Meir vind je bekende ketens, maar als je op zoek bent naar luxere dingen, dan ga je naar de wijk De Wilde Zee.

Voor de alternatieve winkels kun je prima terecht in de Kammenstraat. Op zoek naar haute couture? In de Nationalestraat zitten de ateliers van bekende Antwerpse modeontwerpers, waaronder de ook in Nederland populaire Dries van Noten. Vergeet ook de leuke markten niet. De bekendste is natuurlijk de zondagse Vogelmarkt, die je niet gemist mag hebben!

Net als iedere Belgische stad van betekenis heeft ook Antwerpen een Grote Markt. Rondom het plein staan imposante 16e en 17e eeuwse gildehuizen. Niet alle huizen zijn echter origineel. In 1576 brandde een deel van de Grote Markt af en werden er kopieën teruggeplaatst. Op het plein staat de beroemde fontein van Brabo en het prachtige renaissance-stadhuis. Maar de Grote Markt is natuurlijk ook uitermate geschikt om mensen te kijken vanaf één van de gezellige terrasjes!

Verrassende Highlights in Antwerpen

De haven van Antwerpen is één van de grootste ter wereld. Om de echte omvang in te kunnen schatten, maak je een havenrondvaart. Tijdens deze indrukwekkende vaartocht kom je langs oude en moderne dokken en zie je hoe de containerschepen worden gelost en geladen. Een trip die je niet mag missen!

Antwerpen staat vol met historische kerken. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is wellicht de bekendste en meest waardevolle. De kerk is ontstaan uit een 9e eeuwse kapel. Omstreeks 1350 is er begonnen aan de bouw van de huidige kathedraal. Oorspronkelijk zou de kerk twee torens krijgen, maar de tweede is nooit gebouwd. Niet alleen de buitenkant is indrukwekkend, binnen in de kerk zie je prachtige kunstwerken van onder andere Rubens en schitterende praalgraven.

Het Steen is de enige burcht die nog is overgebleven uit de fortengordels van de Stelling van Antwerpen. Het is het oudste gebouw van Antwerpen en bewaakte eeuwenlang de toegang van de stad via de Schelde. Later deed het slot dienst als gevangenis. Tegenwoordig kun je hier het Nationaal Scheepvaartmuseum bezoeken, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de scheepvaart en haven van Antwerpen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Antwerpen

Hoelang is het vliegen naar Antwerpen?

Antwerpen is meestal tussen de 0,25 en 0,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Antwerpen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Antwerpen.