Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brussel ×
    • Brussel ×

Stedentrip Brussel

Brussel is de kleinste van de wereldsteden, maar niet de minst interessante! Brussel is dé stad voor culinaire smulpapen, met talloze restaurantjes en cafés. Maar de stad staat ook bol van kunst en cultuur. Waar je ook wandelt, overal staat wel een mooi gebouw of monument. Politiek gezien is Brussel van groot belang, sterker: het is het hart van politiek Europa!

Lees meer

Hoogtepunten Brussel

Als je in Brussel bent, mag je de Grote Markt natuurlijk niet missen. Dit schitterende plein staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is meer dan terecht! Rondom het plein staan statige herenhuizen, het schitterende stadhuis en mooie gildehuizen. Je kunt je op het plein verwonderen over de mensenmassa op één van de terrasjes. Vergeet ook het gebied rondom de Grote Markt niet. In de zijstraatjes vind je gezellige eettentjes, knusse cafés en natuurlijk Manneken Pis!

Eén van de meest bijzondere monumenten in Brussel is het Atomium. Dit immense bouwwerk herinnert aan de wereldtentoonstelling van 1958. Na de restauratie in 2005/2006 schitteren de de negen uitvergrote atoombollen je al van verre tegemoet. Vanaf het restaurant in de bovenste bol heb je een adembenemend uitzicht over het Heizelpark, het kasteel van Laken en een deel van Brussel.

Stripliefhebbers gaan naar het Stripmuseum. In dit museum zie je hoe een stripalbum wordt gemaakt en komen beroemde striphelden tot leven. Brussel is dé stripstad van Europa. Ook elders in de binnenstad kom je de Vlaamse striphelden tegen op gevels van gebouwen: Kuifje, Quick & Flupke en Guust Flater.

Op vakantie naar Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en ligt midden in het land, dwars over de beruchte taalgrens. Vanuit Utrecht is het ongeveer 180 km rijden naar deze boeiende tweetalige stad. Tegenwoordig kun je zowel in het Nederlands als in het Frans prima uit de voeten in heel Brussel, maar dat was vroeger wel anders. Toen sprak men in de rijke Bovenstad Frans en in de wat armere Benedenstad Vlaams. De tweetaligheid zie je terug in de straatnaambordjes, waarop zowel de Vlaamse als de Franse straatnaam staan.

De bekendste plek in Brussel is waarschijnlijk de Grote Markt. Iedereen heeft wel eens een afbeelding van dit majestueuze plein met het stadhuis en de voorname huizen gezien. De ideale plek voor een goed glas Belgisch bier! Maar Brussel heeft nog meer interessante plekjes. Wat dacht je van de arbeiderswijk de Marollen, het chique Zavel of het Heizelpark met het bekende Atomium. Brussel is ook het politieke centrum van Europa. In de Europawijk worden door het Europese Parlement en de Europese Commissie beslissingen op hoog niveau genomen.

Brussel is ook een culinair hoogtepunt. Liefhebbers van lekker eten, kunnen genieten van de heerlijkste gerechten in de gezellige restaurants, bistro's en brasseriën. Wat dacht je van de befaamde mosselen met Belgische frieten? Voor bierdrinkers is Brussel een waar paradijs. Praktisch iedere kroeg in deze stad schenkt de bekende Belgische bieren. Wist je dat er ongeveer 400 verschillende soorten bestaan?

Ligging Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en ligt centraal in het land. Het is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook Europa's politieke hoofdstad. Het Europese Parlement is hier gevestigd. Ook bevinden zich in Brussel het hoofdkwartier van de NAVO en diverse andere Europese instellingen.