Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brugge ×
    • Brugge ×

Brugge is de parel van Vlaanderen! Het is één van de weinige steden met een historisch centrum dat volledig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nergens ter wereld vindt u zoveel cultuur en historie op zo weinig vierkante meters. Struin door de middeleeuwse straatjes op zoek naar mooi kant en verrukkelijke chocolade. Ver hoeft u niet te zoeken, want Brugge is dé kant- en chocoladestad die uw vakantie België compleet maakt.

Lees meer

Hoogtepunten Brugge

Eigenlijk mag u niets missen als u in Brugge bent. Deze stad is een openlucht museum op zich! Als wij toch moeten kiezen, raden we u in ieder geval de Grote Markt aan. Rondom het plein staan schitterende middeleeuwse gebouwen, waaronder het Belfort, het visitekaartje van de stad! De Belfort-toren is circa 83 m hoog. Als u goed kijkt, ziet u dat de toren ongeveer 1 m naar links helt. Het is even klimmen naar de spits, maar dan hebt u wel een adembenemend uitzicht over Brugge. Eenmaal terug op het plein hebt u wel een koel glas bier op een gezellig terras verdiend. Als het u allemaal te hoog is kunt u vanaf het plein een rondrit met een paardenkoets langs de minder bekende maar evenzo mooie plekjes van Brugge maken.

Maak een romantische wandeling door het 13e eeuwse begijnhof. Dit idyllische hof wordt niet meer bewoond door begijnen, maar door nonnen van de Orde van Sint-Benedictus, U komt langs schilderachtige gevels, een duiventoren, een fraaie binnentuin en niet te vergeten de begijnhofkerk. Wilt u weten hoe de begijnen vroeger leefden? Bekijk dan het eerste begijnhuisje, dat is ingericht als klein museum.

In één van de witte godshuizen - huizen voor arme mensen - vindt u het Kantmuseum. Brugge is dé kantstad van België. Brugge heeft rijke tijden gekend door de kantproductie. In het museum ziet u de geschiedenis van het Brugse kant. In de namiddag ziet u met eigen ogen hoe de kantklossers aan het werk zijn. Naast het Kantmuseum staat de Jeruzalemkerk. Deze 15e eeuwse familiekapel is ook een bezoekje waard. U ziet hier unieke glas-in-loodramen en het praalgraf van Anselmus Adornes, de stichter van de kerk.

Op vakantie naar Brugge

Brugge ligt in het westen van België, vlakbij de Belgische kust en op ongeveer 230 km rijden van Utrecht. Komt u met de auto, laat deze dan buiten het centrum achter. De Bruggenaren zien liever geen auto's in hun historische centrum. Zodra u het centrum binnenstapt, begrijpt u waarom. Het centrum is één brok geschiedenis. Het is dat de mensen moderne kleding dragen, anders waande u zich in de middeleeuwen, en toen was er nog geen autoverkeer!

De stad kent ongekend veel prachtige gebouwen uit de glorietijd van Brugge. Deze hebben in de loop der tijd niets van hun glans verloren. In Brugge geldt al eeuwen een streng bouwbeleid, wat ervoor moet zorgen dat het centrum zijn historische karakter blijft behouden. Neem bijvoorbeeld de Grote Markt. Hier torent de Belfort hoog boven de neogotische gebouwen uit. Maar de stad heeft nog veel meer moois en dat alles op loopafstand van elkaar.

Als het een dagje minder mooi weer is, hoeft u zich niet te vervelen. Brugge heeft talloze musea. Musea die de geschiedenis van de stad belichten, kunstmusea, een kant- en chocolademuseum en zelfs een frietmuseum!

Als u zich voldoende hebt ondergedompeld in cultuur, is het 's avonds tijd voor een lekker hapje eten. Brugge heeft talloze gezellige restaurants, bistro's en brasseriën, waar u kunt kennismaken met de Brugse specialiteit konijn in bier. Hier drinkt u natuurlijk het lokale bier Brugse Zot bij. Na het eten kunt u ook de andere Belgische bieren leren kennen in één van de bruine kroegen in de stad.

Ligging Brugge

Brugge ligt in het westen van België en is de hoofdstad van de Vlaamse provincie West-Vlaanderen en het arrondissement Brugge. Door de stad stromen diverse kanaaltjes.