Babymoon Vakantie Onderzoek

Onlangs heeft D-reizen het Babymoon Vakantie Onderzoek uitgevoerd onder een grote groep Nederlanders. De bevindingen die hieruit zijn gekomen, die willen we je niet onthouden. Wacht niet langer én lees verder!
 

Veel vrouwen vinden een babymoon helemaal niet romantisch

Je zou haast verwachten dat een babymoon samen met je partner als romantisch wordt ervaren. In de praktijk blijkt dat echter vaak niet het geval. Zo’n 43% van de vrouwen tussen de 18 en 40 jaar vindt een babymoon namelijk helemaal niet romantisch. Vanwege lichamelijke ongemakken zoals een dikke buik of dikke enkels, is een babymoon voor 18% zelfs het laatste waar behoefte aan is. Circa 25% geeft aan een vakantie romantischer te vinden, wanneer ze niet zwanger zijn en iets lekkerder in hun vel zitten. 

Babymoon staat op nr. 2 van de zwangerschaps-bucketlist

Ondanks dat bijna de helft van de vrouwen een babymoon niet romantisch vindt, is deze reis toch zeer populair. De babymoon staat op nr. 2 van de bucketlist van zwangere vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. Quality time samen met partner is met 29% de favoriet, gevolgd door helemaal niks doen met 14%. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat een massage, op stap met vriendinnen en luxe cadeautjes ook erg in trek zijn. 

Spanje is de favoriete babymoon bestemming

Spanje is met 26% de favoriete babymoon-bestemming binnen Europa, onder vrouwen van 18-40 jaar. Italië is met 19% favoriet nummer 2. 

Qua geografische spreiding over onze totale aardbol is de verdeling van favoriete bestemmingen ongeveer gelijk verdeeld. We hebben onze respondenten gevraagd of ze liever binnen of buiten Europa of juist dichtbij in eigen land zouden willen blijven. Een derde kiest voor een babymoon binnen Europa, een derde prefereert buiten Europa en ook een derde kiest voor een babymoon in eigen land. Opvallend is dat een babymoon in het buitenland voor het merendeel geen probleem is. Dat men dan geen gebruik kan maken van de medische expertise van bijvoorbeeld de eigen huisarts, is voor deze groep geen reden om in de buurt te blijven. 

Zon, zee en strand zijn favoriet als babymoon

Zo’n 61% van de vrouwen 18-40 geeft aan het liefst op babymoon te gaan naar een relaxte zon-, zee-, en strandbestemming. Op nummer 2 staan stedentrips, naar (romantische) steden als bijvoorbeeld Parijs, Praag of Wenen. Een avontuurlijke vakantie met activiteiten zoals wandelen, fietsen of bijvoorbeeld zeilen staat op nummer 3. 

Babymoon mag niet te veel kosten

Ook al is de babymoon populair en overweegt de helft van de Nederlandse vrouwen tussen de 18 en de 40 zo’n reis te maken, het mag zeker niet te veel kosten. Circa 73% van deze groep wil niet te veel uitgeven aan een babymoon. En 27% geeft aan zeker niet meer te willen betalen, dan aan een gemiddelde andere vakantie. Als er een keuze gemaakt moet worden waar men het geld het eerste aan zou willen uitgeven, krijgen we een iets ander beeld. Zo’n 40% van de vrouwen tussen de 18 en 40 geeft prioriteit aan uitgaven voor spulletjes voor de baby. Circa 30% geeft aan liever eerst te willen sparen voor als de baby er is. Slechts 15% geeft aan zelfs het liefste haar geld uit te geven aan een babymoon. 

Krijg je nu helemaal zin om je babymoon te boeken? Dat snappen wij hoor. Bekijk snel onze bestemmingen en ...

Boek je babymoon

Onderzoeksopzet
Het Babymoon Vakantie Onderzoek is onderdeel van een enquête onder 385 respondenten. De leeftijd van de ondervraagde vrouwelijke respondenten ligt tussen de 18 en 40 jaar.