JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Curaçao? Scoor de beste deal bij D-reizen!

Vakantie Curaçao

Op vakantie naar Curaçao is altijd een goed idee! Hagelwitte stranden, spectaculaire duik- en snorkelplekken en levendige, kleurrijke stadjes met gastvrije inwoners. Laat je imponeren door de indrukwekkende onderwaterwereld en geniet van een spetterende vakantie met tropische temperaturen!  Wij vergelijken voor jou de beste deals ... dan kun jij alvast je koffers pakken. 

Bekijk alle vakanties Curaçao

Kies jouw ideale vakantie Curaçao

Alles wat je wilt weten over Curaçao

  1. Hoe laat is het op Curaçao? In het najaar is het in Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is het tijdverschil 1 uur minder. Het is hier dan 5 uur vroeger. 
  2. Hoe lang is het vliegen naar Curaçao? Met een directe vlucht ben je met ongeveer 9,5 uur vliegen vanaf Amsterdam in Curaçao. Maak je een tussenstop? Dan kan de totale vluchttijd kan oplopen tot 12,5 uur.
  3. Wat is de beste reistijd voor Curaçao? Op Curaçao kun je vrijwel het hele jaar genieten van een heerlijk zonnetje. Ontwijk je het liefst de drukte? Vermijd dan de maanden januari t/m mei, want dan is het hoogseizoen op Curaçao. 
  4. Wat is er te doen op Curaçao? De parelwitte stranden zijn bijna cliché, maar ze gaan nooit vervelen! Bezoek ook zeker de hoofdstad Willemstad en maak te gekke foto's in het historische hart: de wijk Punda. Meer inspiratie? Lees ons uitgebreide blog met tips!
  5. Wat zijn de beste hotels op Curaçao? Aan het strand, vlakbij gezellige restaurantjes, met een heerlijk zwembad. Op Curaçao barst het van de prachtige hotels. Ontdek onze top 7 beste hotels op Curaçao!
  6. Waar ligt Curaçao? Curaçao is onderdeel van de Nederlandse Antillen (ook wel bekend als de ABC-eilanden). Het eiland ligt in de Caribbean, ongeveer 65 km ten noorden van Venezuela. 
  7. Hoe groot is Curaçao? Curaçao past bijna 100x in Nederland. Het vakantie-eiland is ongeveer even groot als Texel. Het is ongeveer 61 km lang  en 444 km2 in totale oppervlakte. 

De mooiste strandjes van Curaçao

Curaçao barst van de mooie stranden en baaitjes! Hieronder drie strandjes opgesomd die je zeker moet bezoeken:

Porto Marie: een heerlijk zandstrand met uitzicht op het kraakheldere water. Je kunt hier lunchen met uitzicht op het strand en zee. Let op: de weg hier naartoe is erg hobbelig en kom je niet zonder huurauto.

Blue Bay (blauwbaai): dé plek waar je tussen de palmbomen kunt liggen en de kleurrijke onderwaterwereld kan ontdekken. 

Daaibooi: hier komen veel jongeren, maar in het weekend ook veel locals. Een leuke mix van jong en oud.  Je kunt hier gezellig BBQ'en, snorkelen of lekker zonnen.

Meer mooie stranden ontdekken op Curaçao? In onze blog zetten wij onze top 7 favorieten voor jou op een rij!

Ontdek de mooiste stranden Curaçao