Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Curacao ×
    • Curacao ×
    • Willemstad ×

Vakantie Willemstad

Bon bini! Welkom in de hoofdstad van Curaçao: Willemstad! Met de typische huisjes, statige panden en fraaie geveltjes roept de stad een bijna Hollandse sfeer op. Maar dan wel met een Caribisch tintje! Een wandeling in de stralende zon door de oude binnenstad naar de drijvende markt en fraaie haven, eindigend op een terrasje, maken van Willemstad een onvergetelijke bestemming!

Lees meer

Op vakantie naar Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao én van de Nederlandse Antillen. De gekleurde huisjes langs de kade geven de stad een vrolijke aanblik. Maar Willemstad bied je veel meer! De stad heeft een rijke historie van monumentale panden, statige huizen en indrukwekkende forten. De oude binnenstad en de mooie haven staan dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voeg daaraan toe de vele gezellige restaurantjes en bars, mooie stranden, gastvrije bevolking en niet te vergeten de spectaculaire onderwaterwereld, en je zult merken dat jezelf hier helemaal thuisvoelt!

Willemstad ligt aan de zuidoostkust van Curaçao. Vanuit de stad kun je leuke uitstapjes maken op Curaçao. Je kunt de omgeving onder en vanaf het water verkennen, of je bezoekt het prachtige natuurgebied Christoffelpark. 

Willemstad is een heerlijke vakantiebestemming en geschikt voor iedereen!

Excursies Willemstad

In en rondom Willemstad valt genoeg te beleven! Een paar tips: Willemstad heeft interessante musea! Wat dacht je van het Antropologisch Museum Kura Hulanda en het Maritiem Museum? Tijdens een bezoekje aan het Sea Aquarium in Willemstad leer je van alles over de rijke onderwaterwereld. Je ziet onder andere pijlstaartroggen, haaien en zeeschildpadden. In de aquaria zit vers zeewater, waardoor de vissen min of meer in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Langs het (zuid)oostelijke deel van Curaçao strekt zich over een afstand van 20 km het 'Curaçao Underwater Park' uit. Dit is een beschermd natuurgebied van ruim 600 hectare met schitterende koraalriffen, tropische vissen en op enkele plaatsen wrakken. Duiken in deze onderwaterwereld zul je niet snel vergeten! Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Curaçao.

Ligging

Willemstad ligt in een lichtglooiende en vrije groene omgeving in het zuidoosten van Curaçao. In de omgeving liggen veel woon- en villawijken. Aan de noordwestkant van Willemstad wordt het landschap glooiend met hier en daar Kunuku-huisjes ((krot)woningen) en verschillende 18e eeuwse landhuizen. Het landschap bestaat hier uit struikgewas, cactussen en divi-divi bomen.

Willemstad ligt aan de zuidkust van Curaçao. Voor de kust liggen witte zandstranden met fijn grind en palmbomen. Bij helder weer kun je zelfs de kust van Venezuela zien!

Stranden van Willemstad

Willemstad heeft prachtige stranden: Het Piscadera-strand bestaat uit zand en grind. De zeebodem is bedekt met keien, grind en kiezels en loopt vrij snel af. Het Seaquarium-strand is een fijngrind/zandstrand. De zeebodem is bedekt met kiezels en koraal en loopt vrij snel af. Het strand is door golfbrekers voor de kust, vrijwel geheel afgesloten van de open zee. Hier kun je strandstoelen huren, parasols en palmbomen zorgen voor de nodige schaduw. Ook kun je even afkoelen met een drankje aan één van de bars, of uw slag slaan in één van de souvenirwinkels. Tevens hebben diverse accommodaties privéstranden, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Bezienswaardigheden Willemstad

De historische binnenstad en de haven van Willemstad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de stad moet je dan ook zeker doen! Wandel over de Koningin Emmabrug, ofwel de 'Swinging old lady'. Deze pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. Deze brug is circa 168 m lang en de enige drijvende houten draaiburg ter wereld.

Willemstad heeft prachtige forten, waaronder het imposante Fort Amsterdam in de wijk Punda. Hier zetelt de Antilliaanse regering. Fort Amsterdam ligt in de haveningang en staat ook op de werelderfgoedlijst.

Maak een boottocht naar Klein Curaçao, op ongeveer 10 km van 'Groot Curaçao'. Voor dit eiland kun je snorkelen en duiken, maar ook genieten van de prachtige witte stranden. Op het eiland staat een vuurtoren die je kunt beklimmen.

Verrassende Highlights in Willemstad

Een wandeling door het Christoffelpark is een indrukwekkende belevenis. In dit prachtige natuurgebied aan de westkant van Curaçao (op circa 40 minuten rijden) zie je kleurrijke orchideeën, tropische vogels en hagedissen. Het beschermde witstaarthert - door de lokale bevolking 'biná' genoemd – zie je met enig geluk vanaf een observatietoren. Zonsopgang en zonsondergang zijn de beste momenten om dit te proberen..

Stranden van Willemstad

De verschillende culturen van Willemstad vind je terug in de restaurantjes. De Curaçaose keuken bestaat uit een mengeling van Spaanse, Nederlandse en Creoolse gerechten. Verse 'piska' (vis) of 'keshi yena' (gevulde kaas) moet je zeker proberen! De restaurantjes liggen verspreid over de stad. In de wijk Saliña tref je veel fastfoodrestaurants aan. De lokale bevolking gaat graag naar (eenvoudige) restaurantjes in de wijk Otrobanda. De meeste hebben een terras en een bar, waar je de bekende Curaçaose likeur moet proberen, Blue Curaçao. Deze blauwe likeur is gemaakt van de citrusvrucht lahara.

Het uitgaansleven van Willemstad is swingend! Je kunt tot in de vroege uurtjes terecht in de verschillende bars, discobars en trendy discotheken. Of je waagt een gokje in het casino, pakt een filmpje in de bioscoop of bezoekt een voorstelling in het theater. De meeste uitgaansgelegenheden zijn in de wijk Saliña, in Punda en op het Seaquarium-strand.

Praktische Tips voor je vakantie naar Willemstad

Hoelang is het vliegen naar Willemstad?

Willemstad is meestal tussen de 10 en 10,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Willemstad?

Het tijdverschil van Willemstad is in de wintertijd -5 en in de zomertijd -6 uur.

Wat is de route van Nederland naar Willemstad

De vliegtijd naar Curaçao is circa 10 uur. Het vliegveld ligt op circa 10 km van Willemstad. De transfertijd bedraagt ongeveer 25 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Willemstad?

Willemstad heeft twee busstations. Vanaf hier rijden regelmatig bussen naar de wijken Punda, Otrobanda en de buitenwijken. Ook kunt je met de bus naar andere delen van het eiland.

Je kunt ook met privébusjes vanaf de busstations naar de buitenwijken.

Ook rijden er kleine busjes (maximaal 9 personen), herkenbaar aan het woordje BUS in het kenteken. Borden achter de voorruit geven aan waar ze heen gaan. Je kunt deze busjes op iedere plek langs de straat aanhouden door uw hand op te stekken en uzelf laten afzetten waar je dat wilt. Let op: deze busjes stoppen niet bij de bushalte van de lijnbussen! 's Avonds en in het weekend hanteren de chauffeurs andere prijzen.

Als de pontonbrug open staat, kunt je met de veerpont naar de wijken Punda en Otrobanda.

Er rijdt een toeristentreintje als er een cruiseschip aanmeert. Deze laat je in circa 1,5 uur verschillende bezienswaardigheden in Willemstad zien.

Ook kun je gebruikmaken van een taxi. De taxi's hebben geen meter. Hoewel er vaste tarieven gelden, raden wij je aan vooraf een prijs af te spreken.