Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Curacao ×
  • Curacao ×

Bon bini op Curaçao! Het zonnige eiland met haar gastvrije mensen heet u van harte welkom! Het eiland heeft prachtige witte stranden, een Nederlandse getinte architectuur in de hoofdstad Willemstad en een schitterend landschap. En Curaçao is één van de beste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Laat u imponeren door de indrukwekkende onderwaterwereld en geniet van een spetterende vakantie!

Lees meer

Op vakantie naar Curaçao

Curaçao ligt in de Caribische Zee op circa 70 km ten noorden van Venezuela. Het is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad is Willemstad, een levendige stad die één grote culturele bezienswaardigheid is. Het bekendste zijn de gekleurde huisjes, maar de stad heeft ook mooie forten en statige panden. Daarbij kunt u in deze stad uitstekend (belastingvrij) winkelen en gezellig uitgaan.

Curaçao is een waar duikersparadijs. Doe uw uitrusting aan en maak kennis met de vele soorten vissen, zeeschildpadden en weelderige planten onder de waterspiegel. Snorkelen kan natuurlijk ook. Wilt u zelf niet actief zijn, dan zijn er altijd nog boottochten die u op het water kunt maken. Maar op Curaçao valt nog meer te beleven!  Zo kun je onder andere een dagje strand afwisselen met een jeepsafari!
Het heerlijke klimaat maakt Curaçao het hele jaar door aantrekkelijk voor een afwisselende vakantie, voor jong en oud!

Cultuur Curaçao


Curaçao heeft tal van culturele bezienswaardigheden: • De hoofdstad Willemstad is eigenlijk één grote culturele bezienswaardigheid! De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft vrolijk gekleurde huisjes en imposante panden. Een wandeling door de stad is de beste manier om alles goed te bekijken.
 • Willemstad heeft talrijke musea, waaronder een archeologisch museum met voorwerpen uit de oudheid en koloniale tijd, en een maritiem museum, waarin ontdekkingsreizen, de slavenhandel, de marine, maar ook hedendaagse zaken zoals de olie-industrie en cruiseschepen op het eiland centraal staan.
 • Op Curaçao staan nog authentieke landhuizen die u kunt bezoeken. In het oosten ligt het landhuis Brievengat. Dit huis stamt uit de 18e eeuw en dient tegenwoordig als museum. Een ander landhuis is Jan Kok. Dit is het oudste landhuis op Curaçao. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en kijkt uit over de zoutpannen, waar flamingo's en fregatvogels zitten.
 • Verspreid over het eiland staan nog Kunuku-huisjes. Voordat de slavernij werd afgeschaft, woonden hierin slaven.

Natuur


De natuur van Curaçao is zowel op het land als onder water indrukwekkend: • Een wandeling door het Christoffelpark is een indrukwekkende belevenis. In dit prachtige natuurgebied aan de westkant van Curaçao ziet u kleurrijke orchideeën, tropische vogels en hagedissen. Met een beetje geluk ziet u in het park het beschermde witstaarthert - door de lokale bevolking 'biná' genoemd - vanaf een observatietoren. Tegen zonsopgang en ondergang zijn de beste momenten waarop u kunt proberen een glimp van deze bijzondere dieren op te vangen.
 • In de prachtige grotten van Hato en Boka Tabla ziet u druipstenen enbijzondere indiaanse tekeningen. Een gids kan u meer vertellen over de mythen en verhalen die over de grotten de ronde doen.
 • Voor de kust van Curacao ligt een klein, onbewoond koraaleilandje, 'Klein Curacao'. Voor dit eiland kunt u snorkelen en duiken, maar ook genieten van de prachtige witte stranden en de vuurtoren beklimmen.

Ligging

Curaçao ligt in de Caribische Zee, op circa 70 km van de noordkust van Venezuela. Curaçao vormt samen met de eilanden Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba de Nederlandse Antillen. Curacao, Bonaire en Aruba horen tot de Benedenwindse Eilanden, Saba, St. Maarten en St. Eustatius tot de Bovenwindse.

Curaçao ligt op 65 km ten oosten van Aruba en op 50 km ten westen van Bonaire. Curaçao ligt centraal in de archipel Kleine Antillen.

Curaçao heeft een oppervlakte van circa 444 km². Dit is vergelijkbaar met het Waddeneiland Texel. Het eiland is ongeveer 61 km lang en circa 5 tot 14 km breed.

Bezienswaardigheden Curaçao

Maak een boottocht naar 'Klein Curaçao', op ongeveer 10 km van Curaçao. Voor dit eiland kunt u snorkelen en duiken, maar ook genieten van de prachtige witte stranden. Op het eiland staat een vuurtoren die u kunt beklimmen.

De historische binnenstad en de haven van Willemstad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de stad moet u dan ook zeker doen! Wandel ook over de Koningin Emmabrug, ofwel de 'Swinging old lady'. Deze pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. Deze brug is circa 168 m lang en de enige drijvende houten draaiburg ter wereld.

Verrassende Highlights in Curaçao

Spot de fregatvogel (Makwaku-vogel) in het natuurgebied van Jan Thiel. Deze prachtige vogel broedt in de lagune van dit gebeid. U herkent de vogel aan zijn gitzwarte vleugels en roomwitte borst.

Praktische Tips voor je vakantie naar Curaçao

Hoelang is het vliegen naar Curaçao?

Curaçao is meestal tussen de 10 en 10,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Curaçao?

Het tijdverschil van Curaçao is in de wintertijd -5 en in de zomertijd -6 uur.

Wat is de route van Nederland naar Curaçao

De vliegtijd vanuit Nederland naar Curaçao bedraagt circa 10 uur. U vliegt over het algemeen rechtstreeks. De luchthaven Hato ligt op circa 12 km van Willemstad.

Hoe is het openbaar vervoer in Curaçao?

Op Curaçao rijden bussen. Vanuit Willemstad kunt u regelmatig met de bus naar andere plaatsen op het eiland. In Willemstad rijden privébusjes. Deze busjes kunt u aanhouden door uw hand op te steken. De privébusjes vertrekken vanaf de busstations in de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad.

Ook kunt u gebruikmaken van een taxi. De taxi's hebben geen meter. Hoewel er vaste tarieven gelden, raden wij u aan vooraf een prijs af te spreken. De taxi's berekenen 's nachts en op feestdagen een toeslag.