JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
De mooiste stranden van Curaçao! Onze vakantie tips

De mooiste stranden van Curaçao

Waar ga je heen voor de mooiste stranden? Juist! Naar Curaçao. Parelwit zand tussen de tenen, kraakhelder water met - als je geluk hebt - mooie visjes en gezellige, kleurrijke strandbarretjes.  Dat zijn de stranden van Curaçao! Lees het nu! 

#7 Mambo & Kontiki Beach

Twee van de aller-allermooiste stranden van Curaçao zijn Mambo & Kontiki Beach (met Mambo Beach op de foto hierboven). Mambo Beach Curaçao is het bekendste strand van dit fijne eiland.  Neem een frisse duik in zee of sta oog in oog met de mooiste vissen in het Sea Aquarium. Heb je zin in een lekker drankje tijdens happy hour? Ga dan naar Kontiki Beach, drink een drankje bij Cabana Beach en geniet ondertussen van het geruis van de palmbomen en uitzicht op het kraakheldere water. 

#6 Jan Thiel Beach

Nog zo'n aanrader: Jan Thiel Beach. Ook dit staat bekend als één van de mooiste stranden van Curaçao. De culinaire genieter zit bij Jan Thiel helemaal goed! Er zijn volop restaurantjes waar je even de calorieën kunt  aanvullen na een dagje volop zonnen, flyboarden of vissen spotten! 

#5 Stranden Klein Curaçao

De stranden van Klein Curaçao laten zich omschrijven door de volgende woorden: onbewoond eiland, helderblauw water en een verbluffende onderwaterwereld. 'Op een onbewoond eiland, daar zijn de stranden hagelwit tudu tudu'. Hoor je het jezelf al zingen? Ga het zelf ervaren! En vergeet je snorkelset niet mee te nemen. 

#4 Grote en Kleine Knip

De Grote Knip en de Kleine Knip, je hebt er vast wel eens van gehoord. De Grote Knip is populair bij de lokale bevolking. Ook kun je hier heerlijk snorkelen, zoals op veel plekken op Curaçao. Ga je een dagje zonnen op het strand van de Kleine Knip? Ook hier zul je locals tegenkomen. Neem je eigen eten en drinken mee en je hebt een topdag op een idyllisch strandje tussen de rotsen. 

#3 Playa Porto Marie

Playa Porto Marie. Pak de auto en cruise naar Porto Mari en bezoek dit heerlijke en oogverblindende strand. Kijk onderweg goed om je heen, want de kans is groot dat je flamingo's tegenkomt! Ook vind je hier de zoutpannen, die vroeger werden gebruikt om zout uit het zeewater te winnen. Zeer leuk detail van dit strand. Komt dat zien!

#2 Playa Lagun

Playa Lagun: het strand op Curaçao waar je perfect kunt duiken, snorkelen én waar je schildpadden spot! En zeg nou zelf: een schildpad zien in zijn natuurlijke habitat, is altijd bijzonder! Genoeg te zien en te doen hier. Je kijkt je ogen alleen al uit door de schoonheid van dit strand en zeewater. Wat een plaatje! 

#1 Cas Abou

Ben je met kinderen die wel in zijn voor avontuur? Een gaaf strand op Curaçao is dan Cas Abou. Kinderen kunnen hun hart hier ophalen (en ouders dus ook), want dit strand heeft een duikschool. De kids zijn de hele dag zoet en vaders en moeders genieten van een geweldig uitzicht over een helderblauwe zee! 

Meer weten over Curaçao?

Naast mooie stranden heeft Curaçao natuurlijk nog veel meer te bieden! Wil je weten wat? Lees dan onze blog met 7 must do-tips op Curaçao! Liever wat meer weten over de prachtige resorts en hotels? Bekijk dan eens onze blog over De beste hotels van Curaçao!


Bekijk hotels Curacao