JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Praag - Met de auto naar Praag - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Praag

Ahoj! Een autovakantie naar Praag? Wees welkom in het culturele hart en het mooiste openluchtmuseum van Tsjechië! Een bruisende stad waar stijlen als oud Romeins en weelderig barok elkaar tegenkomen. En, waar het lommerrijke Riegrovy Sady stadspark je een panoramisch uitzicht biedt. Ontdek deze Oost-Europese parel en ga met de auto naar Praag!

Autovakantie Praag

Waarheen op autovakantie in Praag?

Ga je met de auto naar Tsjechië? Dan staat een stedentrip in Praag op je te wachten! Deze stad aan de Moldau-rivier is namelijk een verrassende schatkist in Oost-Europa. Na de val van het communisme, toen Tsjecho-Slowakije in tweeën verdeeld werd, begon deze stad aan een nieuwe bloeiperiode. En, met succes! Hedendaags is Praag één van de meest populaire en bruisende steden van Europa geworden. Een autovakantie in Praag is als een stadssafari-tour door openluchtmuseum: een prachtig scala aan bezienswaardigheden die je niet mag missen. Denk alleen al aan de bonte mix van verschillende bouwstijlen in de straten, zoals klassiek Romeins tegenover weelderig barok. En, van mysterieus gotisch tot art nouveau.

Bezoek ook zeker de iconische 14e-eeuwse Karelsbrug, de Sint-Vituskathedraal en het Astronomisch uurwerk, een 600 jaar oude wijzerplaat. Het historisch centrum biedt daarnaast tal van trendy barretjes, gezellige restaurants en prachtige winkelstraten. En, het lommerrijke stadspark. Doordat de stad compact is, valt alles ook nog eens goed te bewandelen. Wanneer ga jij Praag met de auto ontdekken? Of, laat je inspireren voor deze schitterende Balkan-bestemmingen!

Wat nodig voor een autovakantie naar Praag?

Wil je reizen naar Tsjechië met de auto? Om jou voorbereid naar Praag te laten gaan, hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • In Tsjechië wordt tol geheven op bepaalde (auto)snelwegen. Je hebt dus een elektrisch tolvignet nodig: een tolvignet geldt als bewijs dat er voor het gebruikte voertuig wegenbelasting is betaald. Het elektrische tolvignet is gekoppeld aan het kenteken.
  • In Tsjechië betaal je met Tsjechische kronen. Wil je onderweg contant betalen? Houd hier dan rekening mee. In Praag kun je wel met de euro betalen, al is dit omgerekend meer dan wanneer je het in kronen zou betalen: iets om te onthouden.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Tsjechië, maar weet je nog niet wat voor type reis je zoekt?  Wij helpen je graag om een juiste keuze te maken, zoals een culturele stedentrip of een vakantie met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.