JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Slovenië - Met de auto naar Slovenië - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Slovenië

Indrukwekkende bergen met middeleeuwse kastelen, grenzend aan turkooisblauwe meren: een autovakantie naar Slovenië betekent een trip naar een sprookjesachtig, onontdekt stukje Europa. En, laat dát nu precies de kracht van deze Balkan-schatkist zijn. Wanneer ga jij dit natuurrijke land ontdekken? Pak snel je sleutels en ga met de auto naar Slovenië!

Autovakantie Slovenië

Waarheen op autovakantie in Slovenië?

Een autovakantie naar Oostenrijk of Frankrijk klinkt voor velen bekend in de oren. Een trip naar Slovenië? Dat hoor je niet vaak. Slovenië wordt hedendaags beschouwd als de nog onontdekte parel van Europa. Dit Balkanland is de helft minder groot dan Nederland, maar wist je dat het een ware reus is als het om natuur gaat? Dit bergachtige land, vol van grillige pieken, mysterieuze druipsteengrotten en adembenemende watervallen, heeft een sprookjesachtig gehalte. Denkende aan de imposante, middeleeuwse kastelen op groene heuvels, uitkijkend over de turkooisblauwe meren. Vooral Stiermarken, zoals het prachtige Podcetrtek, en de Julische Alpen laten een enorme rijkheid aan landschappen zien. En, wat dacht je van een heerlijke tijd aan zee aan de Adriatische Kust?


Ga je met de auto naar Slovenië? Bezoek dan ook de prachtige, eeuwenoude plaatsen. Ook de steden hebben namelijk een romantisch en schilderachtig gehalte. Het middeleeuwse stadje Piran, vol van ivoorkleurige huisjes en roodoranje daken, is dan ook een heerlijke plek om doorheen te struinen. Of, wat te denken van de barokke hoofdstad Ljubljana? Een plek die ook wel het 'kleine zusje van Wenen' genoemd wordt. Romantische gebouwen en schilderachtige pleinen, gelegen tussen het groen en kleine wateren: idyllischer wordt het niet. En, dat voor een stad! Wil je een verrassende autovakantie? Stel je navigatie maar in voor een rondreis door Slovenië!

Wat nodig voor een autovakantie naar Slovenië?

Wil je reizen naar Slovenië met de auto? Om jou goed voor te bereiden op een trip naar de Balkan, hebben we wat handige informatie voor je op een rijtje gezet:

  • In Slovenië wordt op alle snelwegen en autowegen tol geheven.
  • Je bent verplicht een e-vignet te gebruiken: dit is een elektronisch tolvignet.
  • Je wordt aangeraden altijd een vignet aan te schaffen. Ook al rijd je op een niet-toltraject, vaak is het onvermijdelijk alsnog op een toltraject terecht te komen.
  • In Slovenië kun je gewoon met de euro betalen.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Slovenië? Maar, heb je nog niet precies voor je wat je wilt? Geen probleem, want wij helpen je graag op weg naar een ideale autovakantie in dit Balkanland, passend bij jouw situatie: van culturele stedentrips tot vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.