JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Ibiza - De beste vakantie deals - D-reizen

Autovakantie Ibiza

Fiesta! Ibiza is hét Spaanse feesteiland bij uitstek, befaamd om zijn extravagante nachtleven. En overdag kom je aan bij één van de prachtige zandstranden. Toch heeft het eiland meer te bieden! Wat dacht je van een sportieve wandeling door het uitzonderlijk groene landschap, dromerig uitkijken over Middellandse Zee vanaf grillige rotsen, of cultuur snuiven in de oude hoofdstad?

Hoogtepunten Ibiza

Wie Ibiza bezoekt, kan niet om Ibiza-stad heen. Maak een wandeling door deze hoofdstad met pittoreske witte huizen en een oud, ommuurd centrum dat D’Alt Vila wordt genoemd. D’Alt Vila heeft een felbegeerde plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit deel van de stad kun je tal van monumentale panden bewonderen en interessante musea bezoeken.

’s Avonds mag je het flamboyante uitgaansleven absoluut niet missen. Dans tot diep in de nacht in de vele clubs van Ibiza-stad en Sant Antoni. En verbaas je over het soms extravagante publiek dat afkomt op deze befaamde feesten met wereldberoemde DJ’s achter de draaitafels.

Overdag kom je bij in het meest ruige, authentieke deel van het eiland, Noord-Ibiza. Wandel door de groene natuur met haar dichte pijnboombossen en steile kliffen, en geniet van de authentieke dorpjes van het binnenland.

Op vakantie naar Ibiza

Ibiza heeft voor elk wat wils. Het staat vooral bekend om zijn wervelende nachtleven waarin geen feestganger het hoofd koel houdt. Maar dit groene eiland dat omzoomd wordt door mooie stranden en grillige rotsen, heeft meer te bieden dan uitgaan alleen! Er zijn vele mogelijkheden voor het maken van leuke uitstapjes, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Zo kun je authentieke bergdorpjes in het binnenland ontdekken of de monumentale panden bezoeken in het oude centrum van Ibiza-stad, eens een hippiestad. 

Juist door haar imago van uitgaanseiland weet deze bestemming te verrassen! Je bereikt Ibiza met het vliegtuig in circa 2 uur en 15 minuten. Het eiland behoort tot de Spaanse eilandengroep de Balearen en ligt in de Middellandse Zee.

Ook voor sportieve reizigers heeft Ibiza veel te bieden. In het opvallend groene landschap kun je bijvoorbeeld wandelen en paardrijden. Een sensatie, want overal geurt het naar bloeiende fruit- en amandelbomen en wilde kruiden. Aan de kust kun je duiken in het helderblauwe water, of na een zeiltocht genieten van een romantische zonsondergang.


Ligging Ibiza

Ibiza behoort tot de Spaanse eilandengroep Balearen, samen met Formentera, Mallorca, Menorca en enkele kleinere (onbewoonde) eilandjes. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, circa 100 km ten oosten van het Spaanse vasteland. Ibiza heeft een oppervlakte van circa 541 km² (ongeveer de helft van de provincie Groningen) en is circa 45 km lang en ongeveer 25 km breed.

Van Nederland naar Ibiza

De verbinding vanuit Nederland naar Ibiza is meestal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol naar Ibiza Airport bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt circa 8 km ten zuiden van Ibiza-stad.

Openbaar vervoer Ibiza

Het busnet op Ibiza is prima. Er rijden regelmatig bussen tussen de belangrijkste plaatsen op het eiland zoals Santa Eulalia del Rio. In de zomermaanden rijdt er geregeld een nachtbus (discobus) tussen het centrum van Ibiza-stad en de buitenwijken en naar San Antonio Abad. Je koopt jouw ticket op het busstation of in de bus.

Tussen de badplaatsen zijn verschillende bootverbindingen. Ook zijn er regelmatig verbindingen met de omliggende eilanden - Mallorca en Formentera - en het vasteland van Spanje: Barcelona en Valencia. In de zomermaanden vaart er drie keer per dag een boot van de stad Ibiza naar Es Cana, Santa Eulalia del Rio en Cala Llonga en twee keer per uur naar de buitenwijken Talamanca, Ibiza Nueva, Figueretas en Playa d'en Bossa. In de overige maanden zijn de verbindingen minder frequent. Vanuit San Antonio Abad zijn er van in de zomermaanden diverse verbindingen met baaitjes en plaatsen in de omgeving.

Van half juli tot half september vaart er circa 7 keer per dag (overige maanden minder frequent) vanuit de stad Ibiza een (car)ferry naar Formentera. In mei tot en met september gaat er circa 20 keer per dag (overige maanden minder frequent) een draagvleugelboot naar Formentera, 3 keer per dag een (car)ferry naar Denia, gemiddeld 5 keer per week een boot naar Barcelona en 1 keer per dag een boot naar Palma de Mallorca en Valencia (overige maanden minder frequent). Vanuit onder andere San Antonio Abad, Es Cana, Santa Eulalia del Rio, Cala Llonga en Ibiza-Figueretas vaart er in de zomermaanden (overige maanden minder frequent) 1 keer per dag een ferry naar Formentera en 2 keer per week een boot naar Portinatx.

Tips van jouw reisadviseuse

Let erop of de taxichauffeur de meter aan heeft gezet of spreek van tevoren een tarief af. ’s Avonds en ‘s nachts wordt er een toeslag berekend.

Vind jouw autovakantie ►