Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Abu Dhabi ×
    • Abu Dhabi ×

Stedentrip Abu Dhabi

Aan de Perzische Golf vind je Abu Dhabi, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad is erg rijk en verbazingwekkend groen. Je kunt er heerlijk flaneren over de Corniche, een mooie promenade langs het strand of een wandeling maken tussen de grote wolkenkrabbers en de unieke sfeer in deze stad proeven!

Lees meer

Op vakantie naar Abu Dhabi

Aan de Perzische Golf, aan de westkust van het emiraat Abu Dhabi, vind je de gelijknamige hoofdstad. Je vindt hier een heerlijke mix van luxe, stijl en traditionele waarden. Muziek, cultuur, dans én eindeloze uitgaansmogelijkheden: in deze bijzondere stad is het allemaal mogelijk.

Geniet je liever van heerlijke uitzichten? Maak dan een wandeling of autorit langs de Corniche, een zeer lange boulevard langs de kust. Hier zijn prachtige parken aangelegd, met een uitbundige begroeiing. Strandliefhebbers kunnen op korte afstand van het stadscentrum heerlijk luieren op Al Raha Beach. Aan de West Corniche Road is er een strand uitsluitend voor vrouwen.

Wil je bijkomen van alle indrukken van deze wereldstad? Maak dan gebruik van de vele wellnessfaciliteiten in de wellnesscentra in de stad. Daarna sluit je de dag af in één van de vele restaurants, met de meest uiteenlopende keukens.

Ligging

De hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi ligt aan de westkust, aan de Perzische Golf. De stad ligt op een zandeiland direct voor de kust van het vasteland.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Ondanks dat er veel gedaan is aan de modernisering van de stad, zijn de traditionele wortels zeker nog zichtbaar. In het ruim 80 jaar oude Nationale Museum Al Ain vind je een etnografisch en een archeologisch gedeelte waar je onder andere een muntencollectie kunt bewonderen.

Met ruim 18 winkelcentra heb je als winkelliefhebber keuze te over! Marina Mall en Abu Dhabi Shopping Center zijn maar een paar centra waar je dagenlang kunt shoppen. Voor de kinderen zijn er volop mogelijkheden voor een leuke dag: rondjes draaien op de ijsbaan, een wedstrijdje bowlen of een filmpje pakken: het kan allemaal!

Ook als je graag een avond uit gaat, heb je het voor het kiezen. Dansen in één van de nachtclubs of discotheken of een rustige wandeling langs de corniche: in Abu Dhabi kan het!

Verrassende Highlights in Abu Dhabi

Wil je een bijzondere activiteit? Waag je dan eens aan een ritje per kameel, een middagje zandskiën of een woestijnsafari waarmee u een interessant kunt nemen in bedoeïenendorpjes.

Als je de prachtige omgeving eens van een andere kant wilt ontdekken, probeer dan eens een mooie boottocht per dhow (traditioneel jacht) langs de kust. Ook tijdens een kitesafari zul je de mooiste uitzichten ontdekken.

Ongeveer 5 km ten zuiden van de stad ligt Al Futaisi, een eiland waar natuurliefhebbers volop zullen genieten. Je kunt hier uiteenlopende vogelsoorten spotten en volbloed Arabieren bewonderen. Ook een ritje per kameel is mogelijk.

Praktische Tips voor je vakantie naar Abu Dhabi

Hoelang is het vliegen naar Abu Dhabi?

Abu Dhabi is meestal tussen de 7 en 7,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Abu Dhabi?

Het tijdverschil van Abu Dhabi is in de wintertijd 2 en in de zomertijd 3 uur.