Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een populaire vakantiebestemming. En dat is niet zo vreemd, want hier kan werkelijk alles. Je vindt er rijke steden met ultramoderne wolkenkrabbers en eeuwenoude markten en uitgestrekte woestijnvlaktes met groene oases. Maak een rit op een kameel of nog spectaculairder, bedwing de woestijnduinen met een terreinwagen! Of ga skiën in Dubai...

Lees meer

Op vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten, dat grenst aan Saoedi-Arabië en Oman, is een bijzonder land. De zeven emiraten leven al jaren in onderlinge rivaliteit. Ze willen niet voor elkaar onderdoen en overtroeven elkaar met grotere, hogere en uniekere bouwprojecten. Het kan allemaal niet op in de rijke oliestaatjes. En daar plukt je als toerist de vruchten van!

De drie belangrijkste Emiraten voor toeristen zijn Abu Dhabi, Dubai en Sharjah. In de hoofdsteden van deze Emiraten vind je enorme wolkenkrabbers in de meest vreemde vormen. Een bekend voorbeeld is het 7*-hotel Burj al-Arab in de vorm van een zeil van een dhow (Arabisch zeilschip). Maar de steden hebben ook allemaal een unieke historische kant. Je vindt er oude moskeeën, traditionele soeks (Arabische markten) en historische huizen.

Het grootste deel van de Verenigde Arabische Emiraten is woestijn. Een woestijn met prachtige groene oases. Maar de woestijn is ook een grote speeltuin, die je kunt ontdekken op de rug van een kameel, in een terreinwagen en zelfs op ski’s!

De Verenigde Arabische Emiraten bieden teveel om op te noemen: het beste is dat je dit land gewoon zelf ervaart!

Eten en drinken in Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten is een enorm aanbod aan restaurants. Je vindt er alles van eenvoudige eettentjes en fastfoodrestaurants tot luxe specialiteitenrestaurants. Ook in veel hotels kun je goed uit eten. De meeste hotels hebben meerdere restaurants. Veel van deze restaurants hebben thema-avonden en themabuffetten, waarbij een bepaald land centraal staat.

Je kunt in de Verenigde Arabische Emiraten niet alleen Arabisch eten, maar ook Europees en Aziatisch. Een goede gelegenheid om eens de rijke Syrische of Libanese keuken te leren kennen! Deze zijn erg populair in het land.

Vanwege de islam eten de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten geen varkensvlees, maar wel veel schapenvlees. Je vindt dit bijvoorbeeld terug in de enorm populaire shoarma. Maar ook probeer ook eens andere Midden-Oosterse specialiteiten, zoals meze (kleine hapjes, vaak salades), fuul pasta (gemaakt van favabonen, knoflook en citroen) of falafel (gefrituurde balletjes met kikkererwten, geserveerd in een plat stuk Arabisch brood). Bij het diner drink je muntthee. Als nagerecht kan je halawa proberen, een Arabische zoetigheid.

Moslims mogen geen alcohol drinken. Daarom wordt er alleen alcohol geschonken in de hotels en in de bars en restaurants die een alcoholvergunning hebben. Tijdens de ramadan is er, met uitzondering van Dubai, nergens alcohol te krijgen. Het is strikt verboden om alcohol op straat te drinken. In het emiraat Sharjah geldt sinds 1985 een totaal alcoholverbod.

Ligging

De Verenigde Arabische Emiraten is gevestigd op het Arabische schiereiland naast Oman. Het land van zo’n 83.666 km² is verdeeld over zeven kleine emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman, Fujairah en Umm al-Qaiwain. Samen vormen zij een vereniging van emiraten, die ook wel sjiekdommen worden genoemd. De landen kennen daardoor veel pracht en praal en niet te vergeten luxe. Het land bestaat voor het grootste deel wel uit woestijn. Op een paar duinen in het midden en zuiden na is het landschap daar erg vlak. In het noorden en noordoosten vindt uitlopers van het Hajar-gebergte met toppen tot circa 2000 m hoog.

Bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

Van alle Emiraten mag je de hoofdstad van Dubai, Dubai Stad, beslist niet missen! Dit is een stad van superlatieven. Alles is hier groot, groter, grootst. Je vindt hier het hoogste en duurste hotel ter wereld, het hoogste gebouw ter wereld en het grootste vliegveld ter wereld. Je vindt er ook talloze winkelstraten en moderne shopping malls, waar je eindeloos kunt winkelen. Maar Dubai heeft ook een andere kant, een historische. In het stadsgedeelte Deira vind je eeuwenoude soeks (Arabische markten), oude Arabische huizen en fraaie moskees. Dubai is een bestemming die je niet snel vergeet!

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en een spectaculaire stad. De stad ligt op een eiland in de Golf van Oman en is alleen per brug aan het vaste land verbonden. De stad is erg rijk en verbazingwekkend groen. Je kunt er heerlijk flaneren over de Corniche, een mooie promenade langs het strand of een wandeling maken tussen de grote wolkenkrabbers en de unieke sfeer in deze stad proeven.

Het derde toeristische Emiraat is Sharjah. In de stad Sharjah vind je een bonte mix van oude en nieuwe gebouwen. Oeroude cafés en traditionele restaurants staan tussen hoge wolkenkrabbers en trendy bars. De kleurrijke soeks (markten) verwennen je zintuigen met oosterse geuren en Arabische koopwaar. Maar in Sharjah kun je ook erg goed duiken, snorkelen en aan het strand liggen. Hiervoor ga je naar de kleine stad Khor Fakkan aan de Indische Oceaan.

De Verenigde Arabische Emiraten liggen aan de kust. Het strand is dus bijna overal binnen handbereik. Dat betekent dat watersporten hier erg populair zijn. Je kunt vissen op haaien, barracuda’s en wat vriendelijkere vissoorten, jetskiën, windsurfen, snorkelen en duiken. Als je in de Verenigde Arabische Emiraten bent, mag een dagje kust dan ook niet ontbreken!

Verrassende Highlights in Verenigde Arabische Emiraten

In de Buraimi-Oase tussen Abu Dhabi en Oman vind je Al-Ain, de grootste stad in dit gebied. Al-Ain wordt ook wel de 'garden city of the gulf' genoemd vanwege de vele parken en oases. Bekijk hoe de kamelen op de kamelenmarkt van eigenaar wisselen. In de Buraimi-Oase vind je ook resten van een oude nederzetting, die aantonen dat er in de oase al circa 4000 jaar mensen wonen. Al-Ain heeft een tweelingstad, Buraimi, die in Oman ligt. Je kunt de grens naar Oman zonder problemen oversteken en deze stad bezoeken.

Een populaire sport onder de toeristen die de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken, is sandboarden, de zonnige tegenhanger van snowboarden. Je gaat op een board de zandduinen in de woestijn af. Het gaat niet snel, maar het is een unieke belevenis. Je kunt de zandduinen ook bedwingen met echte zandski’s! Wil je meer snelheid? Pak dan je snowboard of ski’s en ga naar Dubai. Hier vind je Ski Dubai, de eerste overdekte skibaan in de woestijn!

Maak op een spectaculaire manier kennis met het binnenland van de Verenigde Arabische Emiraten en ga mee op een wadi-bashing excursie. Je rijdt met een terreinwagen door de vele wadi’s (rivierdalen) in het land. De rit is ruig en hobbelig en als het net heeft geregend, moet je niet bang zijn om een nat pak te halen! Met een terreinwagen kun je ook de zandduinen in de woestijn bedwingen. Dune-driving betekent gegarandeerd een onvergetelijk avontuur!

Praktische Tips voor je vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten

Hoelang is het vliegen naar Verenigde Arabische Emiraten?

Verenigde Arabische Emiraten is meestal tussen de 6,5 en 7 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Verenigde Arabische Emiraten

Je kunt rechtstreeks naar de Verenigde Arabische Emiraten vliegen. Daarnaast zijn er nog veel meer vluchten met een tussenstop. De Verenigde Arabische Emiraten heeft twee luchthavens: één in Abu Dhabi en één in Dubai. De rechtstreeks vluchten naar Abu Dhabi doen er ongeveer 7 uur over en naar Dubai circa 6 uur en 30 minuten.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Verenigde Arabische Emiraten?

Het tijdverschil van Verenigde Arabische Emiraten is in de wintertijd 2 en in de zomertijd 3 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Verenigde Arabische Emiraten?

De geldzaken zijn als volgt geregeld:

De munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de VAE dirham (AED). Deze eenheid is te verkrijgen in vrijwel alle hotels en winkelcentra. Naast het betalen met de AED is het in de Emiraten ook mogelijk te betalen met creditcard. De meeste plekken accepteren de kaarten. Geen creditkaart bij de hand? Er zijn ook genoeg ATM’s (geldautomaten) aanwezig in winkelcentra en grote steden. Voor het wisselen van geld kan je hier ook terecht, maar ook in de hotels. Let op: vrijdag is de nationale rustdag en zijn alle banken gesloten. De rest van de week zijn de banken open van 8.00 uur tot 13.00 uur.

Het geven van fooien aan bedieningspersoneel in restaurants is niet verplicht aangezien restaurants en hotels vaak al 10% in rekening brengen. Wanneer de fooi niet inbegrepen zit is het echter wel gebruikelijk deze te geven. Voor kamermeisjes en bedienend personeel in het hotel is de fooi van circa 5 AED per nacht en voor de kofferdragers 3 AED.

Wat is het voltage in Verenigde Arabische Emiraten?

De emiraten kent een voltage van 220V en drie stopcontacten van het type: C (deze geldt in Nederland), D en G. Wij raden je dan ook aan te altijd een reisstekker en verloopstekker mee te nemen.

Is het water drinkbaar in Verenigde Arabische Emiraten?

Het leidingwater in de Verenigde Arabische Emiraten is gewoon drinkbaar. Het gebruik van drinkflessen is echter heel gewoon in de toeristische sector. Er zijn zelfs hotels die drinkflessen regelen voor op je kamer, tijdens je verblijf.

Welke taal spreken ze in Verenigde Arabische Emiraten?

In het emiraat is de nationale taal Arabisch. Daarnaast is Engels een belangrijke spreektaal. De medewerkers van de hotels spreken vaak meer dan deze twee talen.

De verenigde Arabische Emiraten kennen veel gastarbeiders uit Pakistan en India, die vaak Hindi onder elkaar spreken. Ook wordt onder hen Farsi en Urdu gesproken.

Hoe is het openbaar vervoer in Verenigde Arabische Emiraten?

In de Verenigde Arabische Emiraten is het openbaar vervoer optimaal georganiseerd. In de grote steden is er keuze uit taxi’s, bussen en eventueel zelfs een metro. Voor de bus en de metro kan je in sommige steden een kaart OV-kaart kopen.

Eigenvervoer

Het wegennet in de Emiraten is uitstekend geregeld. Naast de borden in het Arabisch staan de meeste bewegwijzeringen in het Engels. Binnen de stad is altijd aan geraden. Buiten de toeristische gebieden raden wij het rijden in de auto af, vanwege het ontbreken van straatlantaarns.
Tip: Vraag of de taxichauffeur de meter aanzet of spreek voor vertrek een prijs af.

Wat is de geschiedenis van Verenigde Arabische Emiraten?

In 1830 nam de Bani Yas-stam uit de Liwa-oase Abu Dhabi en Dubai over. De Al Maktoum-familie leidde deze overname en bleef tot op de dag van vandaag regeren over de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Verenigd Koninkrijk en de zeven emiraten sloten in 1892 een verdrag, waarin de emiraten toezeiden alleen zaken te doen met de Britse overheid. Op het breukvlak van de 19e en 20ste eeuw bloeide de parelhandel in de emiraten op en kwam er grote welvaart in het gebied. De Japanners slaagden er echter in om namaakparels op de markt te brengen en de handel zakte in. Dit was voor Dubai geen probleem, want dit emiraat was uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum en een belangrijke haven in de Golfregio.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de invloed van het Verenigd Koninkrijk toe. De Britten stuurden een vertegenwoordiger van de Britse regering naar Dubai en Abu Dhabi. In 1951 stichtten de emiraten een raad van stamhoofden, de Trucial States Council.

In de jaren ’60 kwam een nieuwe doorbraak toen er in de Golfregio olie werd ontdekt. De handel bloeide op en het ging de emiraten economisch voor de wind.

In 1971 verlieten de Britten het gebied, waarna op 2 december 1971 de zes emiraten Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Umm al-Qaiwan, Fujairah en Sharjah samen een onafhankelijke staat werden. In maart 1972 trad ook het emiraat Ras al-Khaimah toe. Abu Dhabi werd de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het was de bedoeling dat ook Qatar en Bahrein deel zouden uitmaken van de nieuwe staat, maar deze landen deden op het laatste moment niet mee.

Op 2 november 2004 overleed Sjeik Zayed bij Sultan Al Nahyan, de eerste en enige president van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij werd opgevolgd door zijn oudste zoon, Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Hij werd de nieuwe leider van Abu Dhabi en de nieuwe president. Hiermee werd zijn zoon, Mohammed bin Zayed al Nahyan, de nieuwe kroonprins van Abu Dhabi.

Na de samenvoeging worden sinds de jaren ‘90 de emiraten in snel tempo gemoderniseerd. De emiraten mogen dan wel verenigd zijn, er heerst grote onderlinge rivaliteit, vooral tussen Dubai en Abu Dhabi. Deze emiraten willen elkaar voortdurend aftroeven met nog grotere luchthavens en nog modernere fabrieken. Stille getuigen van deze onderlinge strijd zijn bijvoorbeeld de kunstmatige Palmeilanden voor de kust van Dubai en The World, eilandjes in de vorm van continenten, ook voor de kust van Dubai.

Toch delen de emiraten ook één en ander. Ze delen een wegennet, een federaal leger en het telefoon- en postverkeer. Er zijn geen belastingen en huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg zijn gratis. Dit zijn de voordelen van het verenigen van de emiraten.