Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Abu Dhabi ×

Vakantie Abu Dhabi

Geniet van een heerlijke vakantie in de streek Abu Dhabi! Het emiraat voor de beste combinatie van een moderne stedentrip en zonvakantie. Hier geniet u volop van de zon, luxe en dagjes uit, maar ontdekt u ook de typische Arabische cultuur en gastvrijheid.

Lees meer

Op vakantie naar Abu Dhabi

Abu Dhabi is door zijn prestigieuze gebouwen, leuke bezienswaardigheden en juiste ligging aan het strand de plek voor een gecombineerde vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Overdag sta je voor de keus om een volledige dag een stedentrip te maken of te ontspannen aan het strand.

Ligging

De Verenigde Arabische Emiraten is gevestigd op het Arabische schiereiland naast Oman. Het land van zo’n 83.666 km² is verdeeld over zeven kleine emiraten. Samen vormen zij een vereniging van emiraten, die ook wel sjiekdommen worden genoemd. De landen kennen daardoor veel pracht en praal en niet te vergeten luxe. Het emiraat Abu Dhabi ligt in het westen aan de Perzische golf. Met alle luxe, toeristische attracties, stranden kunt u hier volop genieten van een zonvakantie/stedentrip.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Gaat u op vakantie naar Abu Dhabi? Dan moet u weten dat deze stad erg bekend staat om zijn infrastructuur. Toeristische attracties als het ‘Emirates National Auto Museum’, het formule 1 circuit ‘Yas Marina Circuit’ en attractiepark ‘Ferrari World Abu Dhabi’ horen daar zeker bij. Houdt u niet echt van auto’s of pretparken? Abu Dhabi kent ook een dierenpark, een paleis, waterpark, moskeeën, winkelcentra en een wandelboulevard. Daarnaast kunt u ontspannen aan een van de stranden aan de Perzische Golf.

Praktische Tips voor je vakantie naar Abu Dhabi

Hoelang is het vliegen naar Abu Dhabi?

Abu Dhabi is meestal tussen de 65 en 23 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Abu Dhabi?

Het tijdverschil van Abu Dhabi is in de wintertijd 2 en in de zomertijd 3 uur.

Wat is de route van Nederland naar Abu Dhabi

Als u naar Abu Dhabi vertrekt moet u er rekening mee houden dat vlucht een tussenlanding kan hebben. In totaal duurt een vlucht minimaal 6,5 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Abu Dhabi?

In de Verenigde Arabische Emiraten is het openbaarvervoer optimaal georganiseerd. In de grote steden is er keuze uit taxi’s, bussen en eventueel zelfs een metro. Voor de bus en de metro kan je in sommige steden een kaart OV-kaart kopen.


Eigenvervoer


Het wegennet in de Emiraten is uitstekend geregeld. Naast de borden in het Arabisch staan de meeste bewegwijzeringen in het Engels. Binnen de stad is altijd aan geraden. Buiten de toeristische gebieden raden wij het rijden in de auto af, vanwege het ontbreken van straatlantaarns.
Tip: Voor meer informatie over Abu Dhabi neem gerust contact op met een van de reisadviseuses.