Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Kiris ×

Charmant, lieflijk en aangenaam: Kiris is het allemaal. En dankzij de prachtige omgeving is Kiris dé badplaats voor een rustgevende vakantie in Turkije. Ontspan op het strand, slenter langs de winkeltjes, fotografeer het indrukwekkende Taurusgebergte of maak een avontuurlijke excursie langs de Turkse Rivièra. Voor een onbezorgde vakantie moet je in Kiris zijn!

Lees meer

Hoogtepunten Kiris

Een avontuurlijke jeepsafari in de omgeving van Kiris is een ervaring op zich. Het idyllische landschap met de authentieke bergdorpjes zijn een lust voor het oog. De mooie vergezichten in het Taurusgebergte maken deze enerverende dagtocht helemaal af. Aan het einde van de reis kun je genieten van een smakelijke Turkse maaltijd.

Verras de kinderen eens met een bezoek aan het Aqua World Kemer op circa 8 km. Grote glijbanen, een kinderclub en andere leuke attracties brengen elke waterliefhebber in extase.

Een bezoek aan het natuurfenomeen Chimaera mag je niet overslaan. Op ongeveer 32 km vind je de ‘Yanartas’ (brandende steen). Een rotshelling staat hier continu ‘in brand’ door natuurlijk aardgas. Dat komt omdat de mythologische Chimaera, het tweekoppige monster met de drakenstaart, hier nog steeds vuur spuwt.

Op vakantie naar Kiris

De kleine maar aangename badplaats Kiris ligt op ongeveer 60 km van de luchthaven Antalya. Door de prachtige omgeving leent Kiris zicht uitstekend als uitgangspunt voor excursies, naar zowel culturele bezienswaardigheden als de flora en fauna van de Turkse Rivièra.

Het kleine maar levendige centrum bestaat uit luxe hotelcomplexen en sfeervolle restaurants en terrassen. Shoppers halen hun hart op, want Kiris biedt een zeer gevarieerd winkelaanbod. Bovendien bieden de vele accommodaties je een luxe verblijf tijdens je zonvakantie.

‘Waterratten’ voelen zich hier ook thuis, want het lange Kiris-strand heeft veel watersportfaciliteiten onder, in of op het water.

Kiris is geschikt voor iedereen, maar vooral voor mensen die rust zoeken en voor families met kinderen: zij hebben in Kiris volop keuze in grote all inclusive accommodaties.

Ligging Kiris

Kiris ligt aan de zeezijde van de kustweg naar Kemer en Antalya. De kleine badplaats is vrij vlak. In en rond de plaats zijn veel fruitboomgaarden en een aantal akkers. Landinwaarts liggen groene heuvels en ruige rotsachtige bergen. De bergen lopen over in de sneeuwbedekte toppen van het Taurusgebergte.

De kust van Kiris

Kiris ligt in het westen van de Turkse Rivièra, aan de voet van het Taurusgebergte. De plaats ligt aan een grote baai, in een landelijke heuvelachtige omgeving met verschillende baaien en lange stranden.

Aan het lange strand van Kiris vind je vooral grote all inclusive complexen. Hierdoor is maar een deel van het strand openbaar toegankelijk, de overige gedeeltes horen bij de accommodaties.

Stranden Kiris

Het kleine, maar toeristische Kiris heeft één lang zandstrand dat langs de gehele plaats loopt: Het zeer lange Kiris-strand (circa 2,5 km) bestaat voornamelijk uit fijngrind en grind. De zeebodem loopt snel af. Het zeer lange strand wordt aan één kant begrensd door een rivierbedding en aan de andere kant door rotsen. Op verschillende plaatsen zijn steigers met trapjes om in het water te komen. Op het strand kan je ligbedden met matrassen en parasols huren. Daarnaast heeft het Kiris-strand douches, kleedcabines en enkele horecafaciliteiten.Over het algemeen zijn de horecafaciliteiten niet toegankelijk voor gasten van buitenaf.

Tips van jouw reisadviseuse

Omdat het strand uit grind en fijngrind bestaat, raden wij je aan waterschoenen mee te nemen of in Kiris aan te schaffen.

Eten en uitgaan Kiris

Kiris heeft een aantal restaurants, allemaal met een bar en terras. De meeste restaurants hebben naast Turkse gerechten ook een internationale kaart.

Er zijn niet veel uitgaansmogelijkheden, maar bij vrijwel alle hotels is een (openlucht)discobar voor de hotelgasten. Hierdoor is het uitgaansleven in het centrum van Kiris vrij rustig.

Tips van jouw reisadviseuse

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Van Nederland naar Kiris

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld van Antalya ligt op circa 60 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten.

Openbaar vervoer Kiris

Er is vanuit Kiris een busverbinding met Antalya, via Kemer. Langs de kust rijden overal minibusjes (dolmus busjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld. Vanuit Kiris is er een regelmatige verbinding met Kemer en Antalya. De dolmus stopt als je jouw hand opsteekt.

Per taxi kun je vanuit Kiris naar Kemer, Antalya en de luchthaven van Antalya.

Tips van jouw reisadviseuse

Ga je met de taxi, Let dan op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.