Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Sa Coma ×

Ben je op zoek naar een rustige badplaats, waar ook jouw kinderen zich prima vermaken? Dan is Sa Coma uitstekend geschikt! Vervelen zul je jezelf niet in Sa Coma met een prachtig zandstrand en een gezellige boulevard met leuke winkeltjes en restaurants. Wil je meer zien van de omgeving? Het prachtige natuurgebied Punta de n’Amer en talloze historische stadjes liggen om de hoek.

Lees meer

Op vakantie naar Sa Coma

Sa Coma is een prachtige, groene badplaats aan de oostkust van het Spaanse eiland Mallorca aan een grillige kustlijn met schitterende baaien tussen de lage rotsen. Sa Coma ligt op circa 59 km van de luchthaven Palma de Mallorca. Het zal je direct opvallen dat de plaats er erg verzorgd uitziet door de mooie beplanting. 

De badplaats heeft een schitterend zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. Dit maakt het strand uitermate geschikt voor jonge kinderen. Maar ook aan de oudere kinderen en volwassenen is gedacht. Je kunt er volop (water)sporten beoefenen.

Ben je op zoek naar disco’s en druk vertier? Laat dan Sa Coma maar links liggen. Het is een bestemming voor gezinnen en mensen die een rustige, gezellige badplaats zoeken. Je kunt er heerlijk flaneren over de boulevard, winkelen en even bijkomen op één van de vele terrasjes.

Excursies Sa Coma

Vanuit Sa Coma zijn verschillende uitstapjes mogelijk: Maak eens een boottochtje langs de kust naar Formentor of Porto Christo. Je kunt deze tochten ook met een glasbodemboot maken, zodat je niet alleen van de omgeving boven water, maar ook van de omgeving onder water kunt genieten Ongeveer 10 km ten zuiden van Sa Coma ligt Porto Christo, waar je de beroemde grotten van Mallorca kunt bezoeken. Tijdens een boottocht over een ondergronds meer zie je schitterende druipstenen. En als je geluk hebt, zie en hoor je ook nog een ondergronds concert Voor ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Mallorca.

Ligging

Ten noorden van Sa Coma ligt de grotere badplaats Cala Millor. Tussen beide badplaatsen ligt een glooiende landtong, die met pijnbomen is begroeid. Wandel je in de zuidelijke richting Sa Coma uit, dan kom je in de kleine badplaats S’Illot.

Het achterland van Sa Coma bestaat uit (olijf)boomgaarden en akkers met hier en daar een villa. Ga je nog verder landinwaarts, dan wordt het landschap al snel groen en heuvelachtig.

Wil je in de nabije omgeving van Sa Coma wandelen? Dan ga je richting het oosten. Daar vindt u het wandel- en natuurgebied Punta de N’Amer.

Sa Coma ligt aan de oostkust van Mallorca, deze heeft een grillige kustlijn met schitterende baaien tussen de lage rotsen.

Stranden van Sa Coma

Geniet op het strand van Sa Coma: Het Sa Coma-strand (circa 900 m) is een lang en zeer breed zandstrand. Het strand ligt aan een baai. Aan weerszijden van het strand liggen grillige, lage rotspartijen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Ook is er een EHBO-post en strandbewaking. Achter het strand ligt een schitterende promenade met bars en terrasjes.

Bezienswaardigheden Sa Coma

Een prachtig uitstapje vanuit Sa Coma is het natuurpark Punta de n’Amer met het gelijknamige kasteel met uitkijktoren. Vanuit Sa Coma wandel je via een wandelroute naar dit veelzijdige duin- en heidegebied. En wie weet zie je er een van de talrijke orchideesoorten.

Spectaculair op Mallorca zijn de Grotten van Drac in Porto Christo. En als je jouw vakantie in Sa Coma viert, mag je de stad Manacor beslist niet missen. Deze stad is bekend om zijn Majorca-parelfabrieken. Vergeet vooral niet eens een bezoek te brengen aan één van de vele schitterende zandstranden in de buurt van Sa Coma. Voor de kinderen is een rit door het safaripark langs de giraffen, zebra’s en apen een spannend avontuur.

Verrassende Highlights in Sa Coma

Wist je dat in de omgeving van Sa Coma veel overblijfselen uit de Talayot-cultuur zijn te vinden? Resten van deze prehistorische cultuur vind je onder andere in de buurt van het safaripark en in het dorpje S’Illot. Zoek je het liever iets recenters? Dan vind je in de directe omgeving van Sa Coma talloze leuke historische stadjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen.

Stranden van Sa Coma

Veel van onze accommodaties bieden half pension of all inclusive verzorging. Wil je toch eens buiten de deur eten, dan kan dit in de beide centra van Sa Coma. Hier vind je diverse internationale eetgelegenheden en enkele Mallorcaanse specialiteitenrestaurants.

Disco’s zijn er niet veel in Sa Coma, maar je kunt ’s avonds wel terecht in één van de vele bars, waaronder een Engelse pub, een discobar en enkele Duitse bars. Bij de meeste bars kun je tot in de nachtelijke uurtjes op het terras genieten van een heerlijke avond.

Voor de jongere gasten heeft Sa Coma een amusementshal en diverse speelfaciliteiten.

Een typisch Mallorcaans gerecht is frito Mallorquin (gebakken aardappelen met lever en andere organen). Klinkt dit je niet zo smakelijk in de oren? Probeer dan eens een coca en dan vooral de coca de trempó, een pizza-achtig gerecht bedekt met onder meer groenten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Sa Coma

Hoelang is het vliegen naar Sa Coma?

Sa Coma is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Sa Coma?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Sa Coma.

Wat is de route van Nederland naar Sa Coma

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 59 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Sa Coma?

Vooral in de zomermaanden rijden er regelmatig bussen naar Cala Bona, Calas de Mallorca, Mancor, Cala Ratjada en de hoofdstad Palma de Mallorca. Buiten het toeristenseizoen rijden de bussen minder vaak.

In de zomermaanden vaart er een excursieboot naar Cala Millor, Cala Ratjada en Porto Christo. Ook kun je een ritje maken met het toeristentreintje van Sa Coma via Cala Millor naar Cala Bona en terug.Tip: Vraag op het busstation na in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.