Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Cala Millor ×

Vakantie Cala Millor

Als je van gezellige stranden houdt, maar ook de rust wilt opzoeken, dan is Cala Millor een goede keuze. De gemoedelijke badplaats is een prima uitvalsbasis voor het maken van leuke excursies. Maar kun je jezelf wel losmaken van het strand en de gastvrijheid? Cala Millor heeft een lange boulevard met gastvrije restaurants en terrasjes en niet te vergeten een breed zandstrand!

Lees meer

Op vakantie naar Cala Millor

Cala Millor is een toeristische maar toch vrij rustige badplaats aan de oostkust van Mallorca. Vanaf de luchthaven Palma de Mallorca ben je in circa 1 uur en 15 minuten op jouw plaats van bestemming. De badplaats is zeer geschikt als je met de kinderen op vakantie gaat of een rustige bestemming zoekt. 

Achter het lange zandstrand van Cala Millor ligt een gezellige promenade, waar je jezelf te goed kunt doen aan een heerlijke Spaanse paella (beroemd rijstgerecht met kip of vis) of een glas sangria (rode wijn, op smaak gebracht met vruchtjes). 

Wil je liever winkelen, dan kan dit in de hoofdstraat van Cala Millor. Cala Millor is een goede uitvalsbasis om de rest van het eiland verkennen. Zo ligt de stad Manacor op circa 20 km afstand. Hier kun je met eigen ogen zien hoe de beroemde Majorca-parel wordt geproduceerd

Excursies Cala Millor

Boottochten en grotten: Mallorca heeft het allemaal! Maak eens een boottochtje langs de kust. Je kunt deze tochten ook met een glasbodemboot maken, zodat je niet alleen van de omgeving boven water, maar ook van de omgeving onder water kunt genieten. Ongeveer 10 km ten zuiden van Cala Millor ligt Porto Christo, waar je de beroemdste grotten van Mallorca kunt bezoeken. Tijdens een boottocht over een ondergronds meer zie je schitterende druipstenen. En als je geluk hebt, ziet en hoor je ook nog een ondergronds concert. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Mallorca.

Ligging

Cala Millor ligt aan een ruime baai. In het noorden loopt de plaats vrijwel ongemerkt over in het kleinere plaatsje Cala Bona. Aan de zuidkant van de plaats ligt een glooiende landtong, die met pijnbomen is begroeid. Deze landtong scheidt Cala Millor van de badplaats Sa Coma. Het achterland van Cala Millor is groen en heuvelachtig.

Cala Millor ligt in een mooie baai, die wordt onderbroken door rotsen. Voor de plaats ligt een lang, zandstrand.

Stranden van Cala Millor

Geniet op het prachtige strand van Cala Millor: Het zeer lange zandstrand van Cala Millor (circa 1,8 km) heeft een zeebodem die geleidelijk tot snel afloopt. Let hier op als je met jonge kinderen naar Cala Millor gaat. Het strand ligt tussen rotsformaties met zeewier. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Ook is er een EHBO-post en strandbewaking. Achter het strand ligt een schitterende promenade met bars en terrasjes.

Bezienswaardigheden Cala Millor

Een verblijf in Cala Millor geeft je uitstekende mogelijkheden om de culturele en natuurlijke hoogtepunten van Mallorca te bekijken. Spectaculair zijn de Grotten van Drac in Porto Christo. En als je jouw vakantie in Cala Millor viert, mag je de stad Manacor beslist niet missen. Vergeet vooral niet eens een bezoek te brengen aan één van de vele schitterende zandstranden in de buurt van Cala Millor.

Verrassende Highlights in Cala Millor

Via de hoofdstraat en promenade wandel je gemakkelijk naar het badplaatsje Cala Bona. Deze plaats heeft een gezellig centrum met een vissershaventje.

Een prachtig uitstapje vanuit Cala Millor is het natuurpark Punta de n’Amer met het gelijknamige kasteel met uitkijktoren. Vanuit Sa Coma, onder Cala Millor, is er een wandelroute naar dit veelzijdige duin- en heidegebied. En wie weet zie je er een van de talrijke orchideesoorten. Als je in het voorjaar in Cala Millor bent, moet je eens op de processierupsen letten, die in de Aleppo-pijnbomen achter het strand leven. Ze mogen dan wel giftig zijn, het levert boeiende plaatjes op.

Stranden van Cala Millor

Wil je eens buiten de deur eten, dan kan dit prima in het centrum van Cala Millor. Hier vind je diverse internationale eetgelegenheden, zoals pizzeria’s, Chinese restaurants, grillrestaurants en visrestaurants en enkele Mallorcaanse specialiteitenrestaurants.

In Cala Millor vind je uiteenlopende bars, van ijssalons tot Engelse pubs en Duitse bierstubes. Bij de meeste bars kun je op het terras genieten van een heerlijke cocktail of sangria of natuurlijk een heerlijk koel ijsje. Cala Millor heeft verder een amusementshal en enkele discobars en kleine discotheken. Ook is er een eigen theater waar regelmatig voorstellingen worden gegeven.

In sommige restaurants krijg je na het diner een lokaal drankje aangeboden. Meestal is dit de typische Mallorcaanse kruidenlikeur ‘Hierbas’.

Praktische Tips voor je vakantie naar Cala Millor

Hoelang is het vliegen naar Cala Millor?

Cala Millor is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Cala Millor?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Cala Millor.

Wat is de route van Nederland naar Cala Millor

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 60 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Cala Millor?

Er rijden vrij regelmatig bussen naar de hoofdstad Porto Cristo, Cala Bona, S’Illot, Sa Coma, Manacor en de hoofdstad Palma de Mallorca.

In de zomermaanden vaart er een excursieboot naar Cala Ratjada, Porto Cristo en Sa Coma. Ook kun je zomers een ritje maken in de toeristentrein van het centrum naar Cala Bona en Sa Coma.Tip: Let op dat de bus op zondag minder frequent rijdt.