Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Stedentrip Singapore

Het stadstaatje Singapore ligt in zuidoost-Azië, en staat natuurlijk bekend vanwege de vele winkelcentra. Maar Chinatown en Little India zijn ook plekken die u niet mag missen, al was het maar vanwege de vele exotische producten die u kunt proeven. De Rodeo Drive van Singapore, Orchard Road, is met de vele merkwinkels een must voor winkelliefhebbers!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Singapore

Singapore, het hoofdeiland van de republiek Singapore, ligt in zuidoost-Azië. Dit eiland is verbonden met het vasteland Maleisië via een brug, deze loopt over de Straat Johore. Ten westen van Singapore ligt Indonesië, de Straat Singapore scheidt beide landen.

Het hoofdeiland bestaat uit 5 regio’s, die weer uiteenvallen in circa 55 wijken. In het Centrale Gebied, gelegen in de Centrale Regio, liggen dé plekken die u wilt zien tijdens een bezoek aan dit staatje. Orchard Road, de Rodeo Drive van Singapore, de Straits View en de Downtown Core vindt u allemaal hier.

Oosters en exotisch! In Chinatown en Little India vindt u beide volop. Als u geïnteresseerd bent in alternatieve medicijnen dan bent u hier op de juiste plaats. Ook exotisch maar dan aaibaar zijn de dieren in de Singapore Zoo of Mandai Zoo zoals de Singaporezen deze noemen. Orang-oetans, neusapen, Komodo-varanen en reuzenkangaroes: u ziet ze allemaal!

Singapore is een heel veelzijdige bestemming, meer dan alleen een stopover-plaats!

Ligging

De stadstaat Singapore ligt ten zuiden van het schiereiland van Maleisië. De Straat Johore scheidt vormt de grens, de Straat Singapore ligt tussen Singapore en Indonesië.

Bezienswaardigheden Singapore

De Singapore of Mandai Zoo is een attractie die u beslist niet mag missen. Primaatsoorten zoals orang-oetans en andere aapsoorten zoals maki’s en bavianen ziet u in deze dierentuin. Naast de verschillende dieren kunt u ook een Tree Tops Trail doen, waarbij u letterlijk door de toppen van het regenwoud wandelt. Wild Africa is een stukje Afrika in Azië en in the Fragile Forest kunt u zien wat een kwetsbaar ecosysteem het regenwoud is.

Orchard Road is de Rodeo Drive van Singapore. Gucci, Prada en de andere bekende merken vindt u hier. Het eerste warenhuis aan Orchard Road was Tang, hier gevestigd in de jaren ’50. Deze is te vergelijken met Bloomingdale’s en Selfridges, en is opgericht met de gedachte: alles onder één dak!

China Town is een heel bijzonder deel van Singapore, eigenlijk drie bijzondere delen. South Bridge en Neil Road zijn de grenzen tussen de gebieden waar u souvenirwinkeltjes en kleermakers vindt, en het deel met de beste Chinese restaurants. Smith Street is de straat van de Chinese medicijnwinkels. Hier vindt u gespleten hagedissen, gedroogde zeepaardjes en bosjes regenwormen, die allemaal een genezende werking hebben!

Verrassende Highlights in Singapore

Lau Pa Sat is favoriet bij de Singaporezen. Dit Victoriaanse gebouw is nu in gebruik als food court. Een food court is een verzameling eetstalletjes rond een terras. Bij de stalletjes bestelt u uw gerechten, geeft uw tafelnummer op en voldoet de rekening achteraf!

Bukit Timah Nature Reserve is een stukje tropisch regenwoud in Singapore. Als u even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen, dan is dit een absolute verademing. In dit circa 164 ha grote nationaal park worden nog steeds plantensoorten ontdekt. Uiteenlopende diersoorten wonen hier: van eekhoorns tot langstaart makaken en vele vogelsoorten.

Om helemaal weg te zijn uit de stadse drukte, gaat u naar één van de aangelegde tropische eilandjes voor de kust van Singapore. Met een veerboot of met de kabelbaan kunt u vanuit Singapore naar Sentosa. Hier is Nature World een prachtige attractie, met een vlinderpark, plantenkwekerij en een pretpark.

Praktische Tips voor je vakantie naar Singapore

Hoelang is het vliegen naar Singapore?

Singapore is meestal tussen de 13 en 14 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Singapore?

Het tijdverschil van Singapore is in de wintertijd 6 en in de zomertijd 7 uur.