Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Vakantie Singapore

Multicultureel Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azië, maar levert grote prestaties als het op aankomt op bedrijvigheid. Met één van de grootste havens ter wereld staat dit eilandenrijk internationaal op de kaart. Samen met de vele winkelmogelijkheden, de Zoo en de prachtige eilanden is Singapore een zeer afwisselende bestemming!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Singapore

Het eilandenrijk Singapore ligt ten zuiden van het zuidelijkste punt van het Maleisische schiereiland. Het is het kleinste land van Zuid-Oost Azië en één van de vier overgebleven stadstaten ter wereld. Singapore heeft 5 grote en ongeveer 60 kleine eilanden, waarvan Singapore het gelijknamige hoofdeiland is. De bevolking van Singapore is met recht kleurrijk, door de verschillende nationaliteiten en religies. 

Naast één van de grootste havens ter wereld heeft Singapore nog meer indrukwekkende bouwwerken zoals de dam en de brug die het eiland Singapore verbinden met het vasteland van Maleisië. Ook de wolkenkrabbers die het beeld van de stad Singapore bepalen, zijn imposant. Naast enorme bouwwerken vind je in de stad Singapore ook de Zoo en het Singapore Museum. Ook wie wil winkelen, zit in Singapore goed! Op Orchard Road vind je bekende merken als Gucci en Prada en een enorm aanbod aan shoppingmalls.

De overige grote eilanden van Singapore hebben allemaal een eigen functie. Tekong is het tweede eiland van Singapore qua grootte, en wordt vooral gebruik als trainingsplaats voor het Singaporese leger. Het ligt aan de noordoostkant van het hoofdeiland Singapore.

Ubin is het derde eiland qua grootte, en is vooral bekend vanwege de vele vogelsoorten die alleen hier nog voorkomen. Ook de vele plantensoorten die op het eiland ontdekt worden zijn uniek. De vegetatie is voor een groot deel nog in oorspronkelijke staat! Ubin ligt aan de noordoostkant van het hoofdeiland in de Straat van Johor.

Sentosa is het vierde eiland in grootte, en heeft een lang zandstrand van meer dan 2 km lengte. Hier vind je vele accommodaties, van luxe hotels tot kampeerterreinen. Ook is er een wandelpark dat je uitnodigt tot prachtige wandelingen. 

Op het eiland Jurong is de petrochemie de belangrijkste bron van inkomsten. Het eiland is gevormd door verschillende landaanwinningen.

Eten en drinken in Singapore

De republiek is multicultureel en dit zie je terug in de keuken. Je vindt hier de belangrijkste Aziatische keukens met de smakelijkste gerechten. Ook de Franse en Engelse keukens zijn vertegenwoordigd. Probeer vooral de chili krab, laksa (noedelsoep met kokosnoot, ei en garnalen) en rojak (gemixt fruit en groente met garnalen, pasta en pinda’s).

De Singapore sling is een drankje dat je echt geprobeerd moet hebben tijdens een bezoek aan de republiek. Deze cocktail, op basis van gin, kersenlikeur en limoen, schenkt de barman in het Raffles Hotel voor jou.

Ligging

De republiek Singapore ligt ten zuiden van het Maleisische schiereiland in Zuid-Oost Azië. Een dam en een brug verbinden hoofdeiland Singapore met Maleisië. De Straat Singapore scheidt Singapore van Indonesië, en de Straat Johore scheidt Singapore van Maleisië. De Straat Singapore is een deelzee van de Straat Karimata die weer uitkomt in de Chinese Zee. Het land heeft een oppervlakte van circa 683 km² (ongeveer 4x zo klein als Luxemburg).

Het land bestaat uit de grote eilanden Singapore, Jurong, Tekong, Ubin en Sentosa. Verder zijn er circa 60 kleinere eilanden. Hoofdeiland Singapore is onder te verdelen in 5 bestuurlijke regio’s die weer in ongeveer 55 wijken ingedeeld zijn.

Bezienswaardigheden Singapore

De Singapore Zoo, op circa 30 minuten rijden van de stad, is een must voor dierenliefhebbers. Je ziet hier zeer bijzondere diersoorten waaronder witte tijgers, Komodo-varanen en zelfs een ijsbeer! Je kunt een wandeling maken door de toppen van het regenwoud via de Treetops Trail.

Op het eiland Sentosa kun je een bezoek brengen aan een groots zeeaquarium. Met meer dan 2500 zeedieren en vissoorten van over de hele wereld vergeet je jouw bezoek aan Underwater World niet zo gauw. Met een circa 83 m lange roltrap maak je een tocht door een glazen tunnel waar je het onderwaterleven van dichtbij kunt bekijken. Jouw toegangsbewijs tot Underwater World geeft je ook toegang tot Dolphin Lagoon op Pelawan Beach. Om Sentosa te bezoeken moet je wel toegang betalen.

Singapore is terecht The Food Capitol of Asia. Van eind maart tot eind april mag je het Singapore Food Festival niet missen. Je kunt tijdens deze maand de heerlijkste gerechten proeven uit de meest uiteenlopende internationale keukens. Deelnemers zijn zowel de toprestaurants als Hawker Stalls. Hawker Stalls zijn kleine eettentjes waar je een enorme keuze aan gerechten hebt: van nasi kandar en char keow tway (noodlegerecht) tot saté en rendang (rundvleesgerecht).

Verrassende Highlights in Singapore

De Singapore River is een kleurrijke rivier die door het zuidelijke deel van Singapore loopt. Dit is een uitstekende plek om te genieten bij één van de vele bars en restaurants, of op één van de terrassen. Hier heb je een schitterend uitzicht op de stad.

9 augustus is Singapore National Day of de nationale feestdag van Singapore. De feestdag wordt uitgerekt tot een week vol feestelijkheden die wordt afgesloten met een toespraak van president Goh Chok Tong. Daarna barst het feest los, te beginnen met een parade met muziek en optredens. ’s Avonds zie je een groot vuurwerk, inwoners van Singapore mogen dit zelf niet afsteken.

De Boat Quay in Singapore is volgens velen de levendigste plek in Singapore. Aan deze kade aan de Singapore River vind je een kleurrijke mix van chique restaurants en bars. Ook een stuk geschiedenis zie je hier terug. Je ziet hier standbeelden van diverse beroepen die aan de Quay werden uitgeoefend in de 19e en begin 20ste eeuw.

Praktische Tips voor je vakantie naar Singapore

Hoelang is het vliegen naar Singapore?

Singapore is meestal tussen de 13 en 14 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Singapore

De reistijd vanuit Nederland naar Singapore bedraagt circa 13 uur. Je kunt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Singapore reizen. Changi International Airport ligt in het oosten van Singapore. De luchthaven heeft een terminal voor de Mass Rapid Transit Metro. Hiermee reis je gemakkelijk door heel Singapore.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Singapore?

Het tijdverschil van Singapore is in de wintertijd 6 en in de zomertijd 7 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Singapore?

Geldzaken zijn in Singapore als volgt geregeld:

  • De munteenheid van Singapore is de Singaporese dollar.
  • Alle creditcards worden geaccepteerd.
  • Travellercheques worden bijna overal geaccepteerd.
  • In Singapore zijn veel grote banken en wisselkantoren. De banken zijn op feestdagen gesloten.
  • Let erop dat fooien meestal in de rekening zijn inbegrepen. Als je graag een fooi achterlaat, dan bedraagt deze ongeveer 10 tot 15%.

Wat is het voltage in Singapore?

De netspanning is over het algemeen 220 – 240 Volt. Er worden 3-polige platte stekkers gebruikt, waardoor een verloopstekker veelal noodzakelijk is.

Is het water drinkbaar in Singapore?

Het leidingwater is drinkbaar, maar heeft een bijsmaak. Aanbevolen wordt om mineraalwater uit flessen te drinken. Op het platteland wordt het afgeraden kraanwater te drinken!

Welke taal spreken ze in Singapore?

Singapore heeft vier officiële talen: Chinees, Maleis, Tamil en Engels. Maleis is de nationale taal, Chinees wordt het meest gesproken. De regering stimuleert de bevolking om Engels te spreken, hiermee kun je jezelf in Singapore aardig redden.

Hoe is het openbaar vervoer in Singapore?

Het openbaar vervoer in Singapore is van goede kwaliteit. Singapore heeft een groot busnetwerk met regelmatige diensten; het is goedkoop en gemakkelijk om hier gebruik van te maken. Er zijn bussen met en zonder airconditioning. Buskaartjes koop je bij de chauffeur. Zorg er wel voor dat je voldoende kleingeld hebt, de chauffeur geeft geen wisselgeld.

Er zijn busverbindingen met Kuala Lumpur in Maleisië. Ook kun je met de bus naar Sentosa Island. Deze bussen vertrekken vanaf het World Trade Center, metrostation Tiang Bahru en Orchard Road.

Singapore heeft een Mass Rapid Transit Metro stelsel waarmee je gemakkelijk Singapore ontdekt.

Regelmatige ferrydiensten varen van het World Trade Centre naar Sentosa en andere eilanden.Tip: Je kunt ook gebruik maken van een Tourist Day Ticket waarmee je 12 ritten op één dag kunt maken. Met de Singapore Trolley Pass kun je één dag onbeperkt reizen.

Wat is de geschiedenis van Singapore?

Het Verenigd Koninkrijk koloniseerde het gebied Singapore in 1819. Sir Thomas Raffles stichtte een handelspost, en legde daarmee de basis van het huidige Singapore. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Singapore bezet door de Japanners. Bij Changi, waar nu de internationale luchthaven ligt, lag tijdens de oorlog een interneringskamp.

Na de Tweede Wereldoorlog duurde het voor Singapore even voor het zelfstandig werd. In 1959 kreeg Singapore zelfbestuur, vier jaar later sloot het zich aan bij de Maleise Federatie. In 1965 verliet het deze federatie om een onafhankelijke republiek te worden en lid van het Britse Gemenebest. De Chinese bevolking van Singapore werd door de federatie gediscrimineerd, reden voor Singapore om uit het verbond te stappen.

De eerste premier van Singapore, Lee Kuan Yew, is er in geslaagd om van de republiek een welvarend land te maken. Hij introduceerde de vrije markteconomie met een sterk controlerende rol voor de overheid. In 1990 volgde Goh Chok Tong hem op.