Vakantie Singapore

Multicultureel Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azië, maar levert grote prestaties als het op aankomt op bedrijvigheid. Met één van de grootste havens ter wereld staat dit eilandenrijk internationaal op de kaart. Samen met de vele winkelmo... Lees meer over Singapore

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Singapore

Multicultureel Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azië, maar levert grote prestaties als het op aankomt op bedrijvigheid. Met één van de grootste havens ter wereld staat dit eilandenrijk internationaal op de kaart. Samen met de vele winkelmogelijkheden, de Zoo en de prachtige eilanden is Singapore een zeer afwisselende bestemming!

Hoogtepunten Singapore

De Singapore Zoo, op circa 30 minuten rijden van de stad, is een must voor dierenliefhebbers. Je ziet hier zeer bijzondere diersoorten waaronder witte tijgers, Komodo-varanen en zelfs een ijsbeer! Je kunt een wandeling maken door de toppen van het regenwoud via de Treetops Trail.

Op het eiland Sentosa kun je een bezoek brengen aan een groots zeeaquarium. Met meer dan 2500 zeedieren en vissoorten van over de hele wereld vergeet je jouw bezoek aan Underwater World niet zo gauw. Met een circa 83 m lange roltrap maak je een tocht door een glazen tunnel waar je het onderwaterleven van dichtbij kunt bekijken. Jouw toegangsbewijs tot Underwater World geeft je ook toegang tot Dolphin Lagoon op Pelawan Beach. Om Sentosa te bezoeken moet je wel toegang betalen.

Singapore is terecht The Food Capitol of Asia. Van eind maart tot eind april mag je het Singapore Food Festival niet missen. Je kunt tijdens deze maand de heerlijkste gerechten proeven uit de meest uiteenlopende internationale keukens. Deelnemers zijn zowel de toprestaurants als Hawker Stalls. Hawker Stalls zijn kleine eettentjes waar je een enorme keuze aan gerechten hebt: van nasi kandar en char keow tway (noodlegerecht) tot saté en rendang (rundvleesgerecht).

Op vakantie naar Singapore

Het eilandenrijk Singapore ligt ten zuiden van het zuidelijkste punt van het Maleisische schiereiland. Het is het kleinste land van Zuid-Oost Azië en één van de vier overgebleven stadstaten ter wereld. Singapore heeft 5 grote en ongeveer 60 kleine eilanden, waarvan Singapore het gelijknamige hoofdeiland is. De bevolking van Singapore is met recht kleurrijk, door de verschillende nationaliteiten en religies. 

Naast één van de grootste havens ter wereld heeft Singapore nog meer indrukwekkende bouwwerken zoals de dam en de brug die het eiland Singapore verbinden met het vasteland van Maleisië. Ook de wolkenkrabbers die het beeld van de stad Singapore bepalen, zijn imposant. Naast enorme bouwwerken vind je in de stad Singapore ook de Zoo en het Singapore Museum. Ook wie wil winkelen, zit in Singapore goed! Op Orchard Road vind je bekende merken als Gucci en Prada en een enorm aanbod aan shoppingmalls.

De overige grote eilanden van Singapore hebben allemaal een eigen functie. Tekong is het tweede eiland van Singapore qua grootte, en wordt vooral gebruik als trainingsplaats voor het Singaporese leger. Het ligt aan de noordoostkant van het hoofdeiland Singapore.

Ubin is het derde eiland qua grootte, en is vooral bekend vanwege de vele vogelsoorten die alleen hier nog voorkomen. Ook de vele plantensoorten die op het eiland ontdekt worden zijn uniek. De vegetatie is voor een groot deel nog in oorspronkelijke staat! Ubin ligt aan de noordoostkant van het hoofdeiland in de Straat van Johor.

Sentosa is het vierde eiland in grootte, en heeft een lang zandstrand van meer dan 2 km lengte. Hier vind je vele accommodaties, van luxe hotels tot kampeerterreinen. Ook is er een wandelpark dat je uitnodigt tot prachtige wandelingen. 

Op het eiland Jurong is de petrochemie de belangrijkste bron van inkomsten. Het eiland is gevormd door verschillende landaanwinningen.

Omhoog arrow_upward