Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Welkom in Moskou – het hart van Rusland – en laat je betoveren door de verborgen schoonheid van Europa’s grootste metropool! Bezoek de sprookjesachtige Basiliuskathedraal, het immense Rode Plein, indrukwekkende paleizen, kerken, kathedralen en één van de talloze musea! Bewonder de prachtige metrostations en geniet van een voorstelling in het wereldberoemde Bolsjojtheater. Je zult tijd tekort komen!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Moskou

Wanneer je in Moskou bent, is een bezoek aan hét centrale Rode Plein een absolute must. Op en rond het plein vind je diverse bezienswaardigheden zoals het Kremlin, het mausoleum waar Lenin ligt opgebaard, de prachtige Pokrov- of Basiliuskathedraal uit 1561 met zijn kleurrijke uiachtige koepels, het Facettenpaleis en het grootse GUM-warenhuis. Het Rode Plein staat sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een rit met de metro mag je echt niet overslaan als je in Moskou bent. Dit is een ware belevenis! De meeste metrostations zijn één en al pracht en praal en versierd met marmer, bladgoud, mozaïeken, glasbeschilderingen en sommige worden zelfs door kroonluchters verlicht. Je zult zich ongetwijfeld wel eens afvragen of je nu echt in een metrostation bent of in een balzaal: een lust voor het oog!

Cultuurliefhebbers kijken in Moskou hun ogen uit. Er zijn ongeveer 80 musea, die een fascinerende kijk bieden op de geschiedenis en de cultuur van het Russische volk. Sommige musea hebben collecties van wereldberoemde kunstenaars. De mooiste collecties vind je in de Wapenkamer van het Kremlin en de Tretjakovgalerij.

De Wapenkamer is in 1844 gebouwd in opdracht van Tsaar Nicolaas l en heeft een uitgebreide collectie prachtige kunstvoorwerpen, goud en juwelen. De Tretjakovgalerij werd in 1892 aan Moskou geschonken door de steenrijke textielfabrikant Pavel Tretjakov. Dit museum heeft de grootste en mooiste verzameling Russische kunst ter wereld.

Op vakantie naar Moskou

Moskou ligt in het midden van het grootste land van de wereld en heeft sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991 een enorme gedaantewisseling ondergaan. Je ziet een stad waar westerse en moderne invloeden een steeds grotere rol spelen.

Er is zoveel moois en interessants in deze wereldstad te zien, dat een bezoek van een paar dagen eigenlijk veel te kort is. Alleen al op en rond het vermaarde Rode Plein zul je versteld staan van zo veel bezienswaardigheden. Bewonder de prachtige paleizen en kleurrijke kathedralen en kerken en bezoek één van de talloze musea waar je dagen rond kunt slenteren en de schatten van de Russische geschiedenis kunt bezichtigen.

Winkelliefhebber? In het grootse warenhuis GUM zijn genoeg winkels om uren, zo niet dagen, zoet te zijn.

Wil je ’s avonds op stap? Een bezoek aan een opera- of balletvoorstelling in het wereldberoemde Bolsjoj theater is een echte aanrader! En als je daarna nog energie over hebt, kun je tot diep in de nacht terecht in de vele barretjes en clubs die Moskou rijk is. En wat is er na een avond stappen heerlijker dan in één van de vele groene parken weer op adem te komen en je voor te bereiden op een nieuwe dag vol nieuwe indrukken?

Je zult je ongetwijfeld geen moment vervelen in de Russische hoofdstad!

Ligging Moskou

Moskou ligt in het midden van Rusland, in het hoogland tussen de rivier Oka en de Wolga.

De rivier de Moskva – in totaal circa 500 km lang – doorkruist de stad van noordwest tot zuidoost over een lengte van ongeveer 80 km. Daarnaast stromen er circa 120 kleinere rivieren door de stad.