Moskou in kerstsfeer

Vakantie Rusland

Voor zowel natuur-, cultuur- als strandliefhebbers biedt dit grootste land ter wereld volop mogelijkheden. Je vindt hier grootse landschappen zoals de Westelijke Kaukusus en de Maagdelijke Komiwouden, maar ook indrukwekkende steden als Moskou en Sint Petersburg met prac... Lees meer over Rusland

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Rusland

Moskou in kerstsfeer

Voor zowel natuur-, cultuur- als strandliefhebbers biedt dit grootste land ter wereld volop mogelijkheden. Je vindt hier grootse landschappen zoals de Westelijke Kaukusus en de Maagdelijke Komiwouden, maar ook indrukwekkende steden als Moskou en Sint Petersburg met prachtige paleizen en kathedralen. En vergeet de vele stranden aan de zeeën, rivieren en meren niet! Geniet van veelzijdig Rusland!

Hoogtepunten Rusland

Sta versteld van de enorme diversiteit aan landschappen in Rusland! De natuur is gewoonweg schitterend en uitermate afwisselend. Imposante gebergten en eindeloze vlaktes wisselen elkaar af, van het ijzige noordelijke Siberië tot de schrale zuidelijk steppen. Er zijn ongeveer 40 nationale parken en meer dan 100 natuurreservaten. Eén van die nationale parken is Park Yoegid Va. Dit park ligt in het oosten van Rusland en is het grootste van Rusland én Europa. Je vindt hier talloze flora en fauna. Bovendien heeft het park veel watergebieden waar je in de zomer kunt raften, varen en bergbeklimmen. De Westelijke Kaukasus bestaat uit meerdere natuurgebieden, waaronder een aantal nationale parken en rivieren en is volgens UNESCO is het enige grote berggebied in Europa dat geen grote menselijke invloed heeft ondergaan.

Een bezoek aan de hoofdstad Moskou is zeer de moeite waard! Als je voor een stedentrip Moskou kiest, kun je natuurlijk niet om het wereldbekende Rode Plein heen. Hier vind je o.a. het Kremlin, waar de regering gezeteld is en de overweldigend kleurrijke Basilius-kathedraal! Proef de rijke cultuur en ga naar één van de vele musea met hun historische schatten of vergaap je aan de adembenemende rijkversierde metrostations. Winkel tot je erbij neervalt in het enorme warenhuis GUM met meer dan 150 winkels en geniet van een onvergetelijke ballet- of operavoorstelling in het wereldberoemde Bolsjoj theater!

Ook in de voormalige hoofdstad Sint Petersburg zul je tijd tekort komen om al het moois te bewonderen! Tsaar Peter de Grote heeft zich bij oprichting van deze prachtige stad laten inspireren door Nederland, aan je om de overeenkomsten te ontdekken! Bezoek het beroemde Paleisplein met het Winterpaleis, waar je ook het bekende museum De Hermitage met de rijke kunstcollectie vindt.

Een rit met de Trans Siberië Express is een geweldige belevenis om nooit te vergeten! Deze langste spoorweg ter wereld verbindt Moskou met Vladivostok. Neem het indrukwekkende landschap van Rusland rustig in je op en geniet van de overweldigende uitzichten! Je rijdt langs indrukwekkende steden, door imposante gebergtes en je steekt grote rivieren zoals de Wolga, Ob en Oka over. Bovendien kun je jouw indrukken uitwisselen met medepassagiers, die vaak hun steentje bijdragen om deze reis tot een fantastisch avontuur te maken!

Op vakantie naar Rusland

Rusland is niet alleen bijzonder omdat dit het grootste land ter wereld is, maar ook omdat het in twee werelddelen ligt: Europa en Azië. Door de enorme afmeting grenst Rusland aan maar liefst 14 landen! 

Rusland is het geboorteland van wereldberoemde schrijvers en componisten als Tolstoj, Dostojevski en Tajaikovsky. En ook met opera, ballet en circus weten de Russen wel raad. Bezoek in de grote steden één van de vele theaters, waaronder het wereldberoemde Bolsjoj- en Mariinskytheater, en geniet van voorstellingen die voor altijd in jouw herinnering zullen blijven! 

Bewonder in Moskou het prachtige Rode Plein met het Kremlin en de talloze andere bezienswaardigheden. Ontdek St. Petersburg met zijn Amsterdamse invloeden en het beroemde Paleisplein met het Winterpaleis. Bovendien is het in beide steden fantastisch shoppen!

Wil je liever relaxen aan het strand? Ook dat kan in Rusland! Aan de Zwarte Zee vind je bekende badplaatsen als Anapa en Sochi, maar ook aan één van de vele rivieren of meren is het ’s zomers heerlijk toeven!

Natuurliefhebbers komen tijd tekort om de veelzijdige natuur te ontdekken. Wat dacht je van overweldigende gebergtes zoals het Oeralgebergte en de westelijke Kaukasus? Maar ook uitgestrekte toendra’s, steppen en wouden vind je hier. ’s Winters zijn de landschappen omgetoverd tot prachtige skigebieden!

Omhoog arrow_upward