Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Jordanie ×
    • Rode Zee ×
    • Aqaba ×

Aqaba is een parel aan de Rode Zee. Exotisch, met een fascinerende natuur en een favoriete plek voor duikers. Ook als je op zoek bent naar historische plekken is Aqaba dé plek voor u. Archeologische hoogstandjes vind je hier. Geïnteresseerd in het onderwaterleven? Breng dan een bezoek aan het Aqaba Marine Park!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Aqaba

Aqaba ligt aan de zuidwestkust van Jordanië, aan de Rode Zeekust en aan het uiterste noorden van de Golf van Aqaba. Aqaba is een duikparadijs, maar heeft je nog veel meer te bieden. Je kunt een bezoek brengen aan het Marine Park, waar de bescherming van de koraalriffen van groot belang is. In het Aqaba Marine Aquarium zie je meerdere koraalsoorten, en circa 45 verschillende schitterende soorten vissen.

Wil je een deel van de geschiedenis van Jordanië ontdekken? Ook dat kan! Breng een bezoek aan de oudste kerk ter wereld, de ommuurde stad van Ayla of het Fort van Aqaba.

De zeer aangename temperatuur van het zeewater, de prachtige koraalriffen en de rijke dierenwereld onder water blijven natuurlijk zeer aantrekkelijk voor duikers. Met ongeveer 21 duikplekken is Aqaba zeer gewild!

Excursies Aqaba

In en om Aqaba zijn verschillende activiteiten mogelijk: Wadi Rum, ten oosten van Aqaba, is sinds 1998 een beschermd natuurgebied. Een non-profit organisatie ontwikkelde samen met de Wereldbank een plan om het kwetsbare woestijngebied te beschermen. In het Visitor's Center kun je alle informatie over dit natuurfenomeen vinden. Vanuit Aqaba kun je ook, per bus of auto, een excursie maken naar het wereldberoemde Petra. Dit is de plaats van de uitgehouwde monumenten. De wandeling door de Siq-kloof naar de Schatkamer zal je versteld doen staan! De ommuurde stad Ayla is een bijzonder voorbeeld van de vroegere islamitische stedenbouw. In 1980 is deze stad opgegraven. Ayla profiteerde van de jaarlijkse pelgrimtocht naar Mekka, en kende grote economische groei tot de 12e eeuw. Aardbevingen, kruisvaarders en plunderingen door de bedoeïenen maakten hier een einde aan. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Jordanië.

Ligging

De omgeving van Aqaba zal je versteld doen staan. Natuurlijk zijn er de prachtige stranden en bijbehorende koraalriffen, maar landinwaarts ontdek je een heel andere wereld.

De Wadi Rum is de plaats waar Lawrence of Arabia tot leven is gekomen. Op circa 50 km ten oosten van Aqaba zie je spectaculaire woestijnlandschappen aan je voorbij trekken. Door de ligging van Aqaba in het zuidelijkste puntje van Jordanië, heb je een prachtig uitzicht op de Israëlische badplaats Eilat.

Aqaba ligt aan drie belangrijke toegangswegen. De belangrijkste verbinding met Amman is de Desert Highway. Ook Saudi-Arabië en Irak zijn via deze weg bereikbaar. De Dead Sea Highway loopt langs de westkust van Jordanië naar de accommodatiecomplexen en de mineraalfabrieken rond de Dode Zee.

Aqaba ligt aan de zuidwestkust van Jordanië, aan de Rode Zeekust en aan het uiterste noorden van de Golf van Aqaba. De kust bestaat voornamelijk uit zandstranden en de meest ongerepte koraalriffen van de Rode Zee.

Aqaba heeft openbare stranden en stranden die bij de accommodaties horen. De stranden hebben verschillende faciliteiten die je een aangenaam verblijf garanderen.

Stranden van Aqaba

De stranden van Aqaba bieden je volop faciliteiten voor een heerlijke dag aan het strand: Het eerste openbare zandstrand vind je in het Aqaba Marine Park, circa 12 km van het stadscentrum. In de Middle Beach Section vind je het volgende openbare zandstrand van Aqaba, Al-Hafayer. Aan het strand vind je diverse traditionele cafés. Je ziet hier ook veel lokale groentekwekerijen. Deze stranden bieden je verschillende faciliteiten. Je kunt strandstoelen en parasols huren. Er zijn toiletten en douches, parkeerplaatsen en 's nachts bewaking en verlichting.

Bezienswaardigheden Aqaba

In de omgeving van Aqaba vind je de ‘verloren stad’ Petra, één van de zeven wereldwonderen. Ook ontdek je hier de locatie waar Lawrence of Arabia tot leven is gekomen: Wadi Rum, op circa 50 km ten oosten van Aqaba. Een jeepsafari brengt je naar deze schitterende locatie, met adembenemende uitzichten over de woestijn.

Eén van de belangrijkste duikplekken voor de kust van Aqaba is het scheepswrak de Cedar Pride. Dit Libanese schip zonk in 1985 en biedt nu een mooie locatie voor verschillende soorten koraal.

Wil je een stukje historie van Aqaba zien? Dan ga je naar het Aqaba Fort, gebouwd in de 16e eeuw. Dit fort, ook wel Aqaba Castle of Mamluk Castle genoemd, is gebouwd in opdracht van Qansweh Al-Ghuri, één van de Mamluk Sultans.

Verrassende Highlights in Aqaba

Winkelliefhebbers opgelet! Aqaba Gateway is een winkel- en amusementcomplex met veel winkels, restaurants en cafés. Hier kun je gerust een dagje shoppend doorbrengen!

Eén van de hoogtepunten van de Aqaba Gateway is de Jordan Experience. Je ervaart Jordanië van heel dichtbij in deze driedimensionale bioscoop. Je maakt een virtuele tocht van het laagstgelegen punt ter wereld naar de nauwe kloof van Siq en de ravijnen van Wadi Rum.

De hoogste vlaggenmast ter wereld vindt je op het Arab Revolt Plaza. Het plein is vernoemd naar de Great Arab Revolt, de revolutie van Jordanië in 1917 tegen de heersende Ottomaanse Turken.

Stranden van Aqaba

In Aqaba hebt je volop keuze uit de restaurants. Je kunt hier de lokale Jordanese speciliteiten proberen, of gerechten uit andere keukens uit het Midden-Oosten. Voor wie het iets dichter bij huis wil zoeken, is er ook een pizzeria. Als havenplaats mogen de visrestaurants natuurlijk niet ontbreken! De meeste lokale restaurants vind je in het centrum van de plaats.

In het hoteldistrict vind je restaurants die meer op de westerse keuken gericht zijn. Mexicaanse, Franse en Italiaanse gerechten kun je hier bestellen.

Wil jezelf mengen onder de lokale bevolking? Dan moet je in de cafés zijn die direct aan het strand liggen. Hier kun je de lokale bevolking zien wedijveren in een spelletje backgammon, ondertussen de Argeelah (waterpijp) rokend. Op de achtergrond zie je een prachtig plaatje: de ondergaande zon in een schitterende zee!

Ook in het centrum van Aqaba vind je cafés die gericht zijn op de lokale bevolking. Jordanië staat bekend om de overvloed aan vers fruit, en dit kun je proeven in één van de ‘juice stands’ van Aqaba. Een heerlijk verkoelend drankje in de warme temperaturen proef je hier!

Praktische Tips voor je vakantie naar Aqaba

Hoelang is het vliegen naar Aqaba?

Aqaba is meestal tussen de 4,5 en 9 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Aqaba?

Het tijdverschil van Aqaba is in de wintertijd 0 en in de zomertijd 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Aqaba

Een rechtstreekse vlucht naar Aqaba is mogelijk. De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur. Je kunt ook via Amman vliegen. De vliegtijd bedraagt dan circa 4 uur en 30 minuten. Je vliegt rechtstreeks naar Amman International Airport. Met een binnenlandse vlucht bereik je Aqaba in circa 4 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 9 km van de stad.

Hoe is het openbaar vervoer in Aqaba?

Vanaf de luchthaven kun je gebruik maken van taxi’s en shuttlebussen om het centrum te bereiken. Ook zijn er minibussen en service-taxi's die vertrekken wanneer er voldoende passagiers aanwezig zijn. Een nadeel van deze taxi's en stadsbussen is dat de routes zijn aangegeven in het Arabisch.

Busverbindingen worden onderhouden tussen de grotere plaatsen. Dit gebeurt door de nationale busmaatschappij JETT.

Er vertrekken ferries vanuit Aqaba naar Nueweiba, Egypte.