Vakantie Jordanie

Jordanië: een schatkamer vol monumenten in het Midden-Oosten. Natuurlijk is de verborgen stad Petra een must voor cultuurliefhebbers, maar ook Amman heeft voldoende historische plaatsen te bieden. Na alle culturele hoogtepunten kun je aan de Rode Zeekust heerlijk g... Lees meer over Jordanie

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Jordanie

Jordanië: een schatkamer vol monumenten in het Midden-Oosten. Natuurlijk is de verborgen stad Petra een must voor cultuurliefhebbers, maar ook Amman heeft voldoende historische plaatsen te bieden. Na alle culturele hoogtepunten kun je aan de Rode Zeekust heerlijk genieten van de prachtige zee en de zandstranden.

Hoogtepunten Jordanie

Hoofdstad Amman kun je eigenlijk niet missen. De meeste bezoekers komen aan op Amman International Airport, dé toegang tot Jordanië. In Amman heb je volop culturele hoogtepunten die je zullen verbazen. De Citadelheuvel Jabal al-Qal'a is een echte must. Deze heuvel bevat vele sporen uit de Romeinse, Byzantijnse en de vroeg-islamitische periode. Bewonder de opgravingen op de heuvel en geniet van het uitzicht over de stad.

Petra is de ‘verborgen stad’ en één van de zevenwereldwonderen. Je zult zien waarom: het staat bol van de monumenten, waarvan de Schatkamer van de Farao één van de bekendste is. Het Klooster is het grootste monument van Petra, deze bereik je na een uitdagende klim over circa 800 treden.

Toe aan zon, zee en strand? Aqaba is een duikparadijs met ongeveer 20 duikplekken. De prachtige koraalriffen en de scheepswrakken zorgen voor een onvergetelijke duikervaring.

Circa 50 km ten oosten van Aqaba ligt een heel andere wereld dan het zonnige strand. Wadi Rum is een uitgestrekt woestijngebied, waar jezelf kunt verbazen over de uitgestrekte vlaktes.

Op vakantie naar Jordanie

Jordanië ligt in het Midden-Oosten, ten oosten van de rivier de Jordaan. Israël en de Westelijke Jordaanoever grenzen in het westen, Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. 

Dit koninklijke land is een zeer afwisselende bestemming. Als je begint in hoofdstad Amman, dan stap je direct die typische Arabische sfeer binnen. Bezoek de moskeeën, gebouwd ter ere van Koning Hussein en Koning Abdullah, maak een excursie naar de Citadelheuvel en sluit af met een bezoek aan de soek. Hier zie je handelaren druk aan het werk, en je vindt misschien wel net dat ene prachtige souvenir!

Voor nog meer culturele hoogtepunten trek je verder het land in. Petra is een plaats die niet op je lijstje mag ontbreken. Deze rozerode ‘verborgen’ stad is adembenemend. Na een wandeling of paardrijdtocht door de Siq-kloof stuit je op een geheel andere wereld!

Als je toe bent aan verkoeling, dan heeft Jordanië precies de plek voor u: Aqaba! De bad- en havenplaats ligt aan de Rode Zeekust, aan de noordelijke uitloper van de Golf van Aqaba. Hier kun je volop watersporten en uitrusten op de zandstranden.

Omhoog arrow_upward