Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Italiaanse Riviera ×

Vakantie Italiaanse Riviera

Op zoek naar een vakantie naar de Italiaanse Rivièra? Het hele jaar door een mild klimaat, adembenemende natuur, levendige badplaatsen en schilderachtige dorpjes, mooie steden, een bloemenzee: de Italiaanse Rivièra heeft het allemaal.

Lees meer

Op vakantie naar Italiaanse Rivièra

Schilderachtige dorpjes, levendige badplaatsen en natuurlijk overal bloemen, want de Italiaanse Rivièra heet niet voor niets zo! In deze prachtige streek van Italië vind je gezellige, bruisende en aantrekkelijke badplaatsen, adembenemende landschappen en ruige kliffen die garant staan voor een fantastische vakantie. Wij helpen je graag bij het zoeken in ons uitgebreide assortiment. Bij D-reizen vind je beslist een vakantie naar deze prachtige streek in Italië die bij je past!

Daarom een vakantie aan de Italiaanse Rivièra

 • Adembenemend landschap in een heerlijk klimaat
 • Zorgeloos genieten van een voordelige vakantie
 • Jouw Persoonlijke Reisadviseur helpt je graag

Jouw verblijf

Met authentieke dorpjes gebouwd op rotsen en de prachtige kleurrijke kustlijn vol met bloemen, is de Italiaanse Rivièra een van de mooiste plekjes in Italië. Deze streek is niet alleen een ideale bestemming voor een zon- of wandelvakantie. De rijke traditie en het heerlijke eten zijn een mooie aanvulling op de prachtige stranden en authentieke plaatsjes aan de kust. Dankzij het uitgebreide assortiment op D-reizen vind je in een handomdraai de perfecte reis die bij je past. Een all inclusive hotel, stedentrip of rondreis? Je zoekt en boekt in het assortiment van meerdere Nederlandse touroperators. Zo heb je de grootste keuze en altijd de beste prijs!

Persoonlijke aandacht

Wordt het een all inclusive zonvakantie of een culturele rondreis? Ben je op zoek naar een los appartement of een voordelig vliegticket? Het kan allemaal! Misschien kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een vakantie naar de Italiaanse Rivièra. Bij D-reizen krijg je een Persoonlijke Reisadviseur. Een vast contactpersoon die voor, tijdens en na jouw vakantie voor je klaarstaat in een reisbureau bij jou in de buurt. Óf 365 dagen per jaar tot 23.00 voor je klaar via telefoon, e-mail, chat en sociale media.

Meer vakantie in Italië

Autohuur
Vliegtickets

Cultuur Italiaanse Rivièra

De Italiaanse Rivièra biedt cultuurliefhebbers veel van hun gading:

 • Genua was in 2004 culturele hoofdstad van Europa. Er zijn talloze mooie kunstwerken en interessante musea te vinden, waaronder het Palazzo San Giorgia uit de 13e eeuw, het Palazzo Ducale en het Palazzo Spinola, beide uit de 16e eeuw. In het laatste gebouw vind je ook de Galleria di Palazzo Spinola, waar tal van kunstwerken uit de 14e tot 18e eeuw te bewonderen zijn.
 • Maar ook veel andere plaatsen lokken bezoekers met goed onderhouden stadscentra, romaanse en gotische kerken of middeleeuwse kastelen. Imperia herbergt de grote koepelkerk San Maurizio, Noli heeft eeuwenoude steegjes, in Chiavari omgeven zuilengangen de straten van het centrum.

Natuur

De Italiaanse Rivièra biedt een prachtige, afwisselende natuur:

 • In de Italiaanse Rivièra staat altijd wel iets in bloei: in februari is het land geel van de mimosa, maar ook rozemarijn en viooltjes bloeien al zo vroeg. Iets later beginnen ook de fruitbomen te bloemen, dan orchideeën en anemonen, brem en papaver, citrusrozen en mirte. Talloze exotische soorten zijn aan de Rivièra inheems geworden: behalve sinaasappels, citroenen en palmen ook vijgcactussen, agaven, bougainvilles en kakibomen.
 • Plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen, vooral omdat de flora zich op verschillende hoogtes met zeer veel soorten presenteert. Van de kuststrook gaan de hellingen al snel over in middelgebergte met uitgestrekte loofbossen, daarna volgt hooggebergte met naaldbossen, bergweiden en de bijbehorende bloemen.

Ligging

De Italiaanse Rivièra ligt aan de noordwestkust van Italië en loopt van de grens met Frankrijk tot Toscane. De kuststrook van ruim 250 km lang ligt aan de Tyrrheense Zee en wordt ook wel de Ligurische Kust of Ligurië genoemd.

De Rivièra ligt ten oosten en ten westen van de havenstad Genua. Het oostelijk deel wordt in het Italiaans Rivièra di Levante genoemd. Het westelijk deel heet Rivièra di Ponente of Rivièra dei Fiore (Bloemenrivièra) en eindigt bij Ventimiglia.

Bezienswaardigheden Italiaanse Rivièra

Tussen Lévanto en Portovénere ligt een uniek gebied: de Cinque Terre ('vijf landen'). Deze bestaat uit vijf karakteristieke dorpjes langs de kust: Monterosso, Vernazza, Corniglia. Manarola en Riomaggiore, die uit de rotsen uitgehouwen lijken. Monterosso en Vernazzo hebben rots- en zandstranden, kleine haventjes met kleurige vissersboten, hoge pastelkleurige huizen en smalle, steile straatjes. Dit levert prachtige plaatjes op!

Verrassende Highlights in Italiaanse Rivièra

Beklim de vuurtoren van Genua en geniet van een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Deze oude vuurtoren maakte in de 16e eeuw deel uit van de vestingwerken van de stad, tot deze de toren een aanval werd verwoest. In dezelfde eeuw is de toren hersteld. Je kunt hem tot helemaal bovenin beklimmen.

Liefhebbers van walvissen en dolfijnen opgelet: van half mei tot half september worden dagelijks boottochten georganiseerd naar Imperia. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Italiaanse Rivièra

Hoelang is het vliegen naar Italiaanse Rivièra?

Italiaanse Rivièra is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Italiaanse Rivièra?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Italiaanse Rivièra.

Wat is de route van Nederland naar Italiaanse Rivièra

De vliegtijd vanuit Nederland naar Genua bedraagt ongeveer 2 uur. Dan vlieg je op de luchthaven Christoffel Columbus. Galileo Galilei, de luchthaven van Pisa, is ook geschikt als aanvlieghaven voor de Italiaanse Rivièra. De Rivièra di Ponente is ook goed bereikbaar via Nice. Vanaf het hoofdstation rijden regelmatig treinen naar Ventimiglia, en vanaf daar is er een regelmatige verbinding met Genua.

Hoe is het openbaar vervoer in Italiaanse Rivièra?

Het openbaar vervoer is over het algemeen goed geregeld. Vooral treinen rijden op veel bestemmingen en zijn niet duur.