Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Sicilie ×

Wie Sicilië zegt, zegt de Etna! Maar Sicilië biedt veel meer. Het prachtige eiland is een paradijs voor watersporters en er is een overvloed aan natuur in het noorden. In de zomer kleurt het binnenland goudbruin en de zon schijnt er vrijwel altijd. Het eiland herbergt bovendien een schat aan historie: van Grieks en Romeins tot Spaans en Arabisch.

Lees meer

Op vakantie naar Sicilië

Sicilië ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 3 uur vliegen van Nederland. Het grote eiland heeft naast de nog altijd actieve Etna (Mongibello) een ware schat aan historische en natuurlijke monumenten.

Het eiland is een erg zonnige bestemming. De meeste badplaatsen hebben fraaie zand- of kiezelstranden. In de bruisende badplaatsen Cefalù en Taormina vind je sfeervolle restaurantjes, charmante winkeltjes en een schitterende omgeving. Voor oogverblindend mooie natuur kun je terecht in Giardini Naxos.

Of je nu wilt zonnen, ontspannen of culturele uitstapjes wilt maken, Sicilië heeft het allemaal!

Cultuur Sicilië

Sicilië is rijk aan cultuur en historische bezienswaardigheden:

 • Je vindt in het stadje Siracuse onder andere een Grieks theater, Romeins amfitheater en de Apollo-tempel.
 • Geniet van het Normandisch Paleis, de kathedraal en andere kerken in de grote hoofdstad Palermo.
 • In de stadjes Piazza en Armerina vind je bijzondere historische overblijfselen. Zo staat er een zeer grote Romeinse villa met adembenemende mozaïekvloeren.

Natuur

Sicilië heeft een indrukwekkende natuur:

 • Hét natuurwonder van Sicilië is natuurlijk de reusachtige Etna. Deze vulkaan is maar liefst 3340 m hoog en heeft een schitterend 'maanlandschap'. Vanaf de voet van het gebergte kun je dagelijks jeepexcursies richting het hoogste uitzichtpunt maken. Vanaf circa 2000 m hoogte kun je hier genieten van de zonsondergang.
 • Dicht bij het moderne Agrigento ligt de wereldberoemde Tempelvallei. Deze vallei is gebouwd in de klassieke periode tussen 470 en 406 voor Christus. Hoewel de naam doet vermoeden dat de tempels in de vallei liggen, staan de meeste op een heuvelrug. De vallei zal hoe dan ook een onvergetelijke indruk bij je achterlaten.
 • Ook de kloof van Alcantara is een indrukwekkend natuurgebied. Een wandeling door de vallei van de kloof biedt prachtige uitzichten op de Etna.
 • Een bezoek aan de eilanden Lipari en Vulcano is een fantastische excursie. Je zult volop genieten van de magnifieke omgeving en de heerlijke zwavelbaden.
 • Naast al het bergachtige geweld van Sicilië, kun je ook kennismaken met het kleurrijke Sicilië in het natuurreservaat Parc de Madonië.

Ligging

Sicilië ligt midden in de Middellandse Zee, ter hoogte van Reggio di Calabria, in het uiterste zuiden van Italië. Het eiland is circa 230 km lang en maximaal 170 m breed. Sicilië heeft een oppervlakte van circa 25.709 km². Dit is net iets kleiner dan België.

Bezienswaardigheden Sicilië

Een vakantie naar Sicilië gaat samen met een bezoek aan het grootste vulkanisch gebergte van het eiland, de Etna. Dit natuurwonder is nog altijd zeer actief en de laatste uitbarsting was op 18 mei 2008. Je rijdt per jeep van het warme klimaat aan de voet van het berg naar het koude klimaat op circa 2000 m hoogte en geniet hier van de borrelende lava en het schitterende uitzicht.

De badplaats Taormina heeft naast een groot aantal stranden ook een authentiek historische kern. Het belangrijkste monument is het oude Griekse amfitheater, wat nog door de Romeinen is herbouwd. Dit mag je zeker niet missen!

In het meer moderne Palermo kun je heerlijk winkelen. Als je een dagje slecht weer treft of zin hebt om even eruit te zijn, is een dagtripje naar de hoofdstad een absolute aanrader. Bezoek vooral de prachtige kerken, pleinen en musea.

Verrassende Highlights in Sicilië

De Tempelvallei, nabij Agrigento, trekt elk jaar veel bezoekers. Deze vallei bestaat uit prachtige tempels en wordt bestempeld als één archeologische zone. Je treft hier adembenemend mooie monumenten.

Vergeet niet om bootexcursie te maken naar de vele omringende vulkanische eilanden. Je kunt ook een boottocht naar Malta maken en de Maltezer sfeer opsnuiven.

Praktische Tips voor je vakantie naar Sicilië

Hoelang is het vliegen naar Sicilië?

Sicilië is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Sicilië?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Sicilië.

Wat is de route van Nederland naar Sicilië

Er is een rechtstreekse verbinding van Schiphol naar Sicilië. Voor Nederlandse gasten zijn er twee aanvlieghavens. Het Punta Raisi vliegveld ligt op ongeveer 32 km van Palermo en vliegveld Fontanarossa op circa 4 km van Catania. De gemiddelde vliegtijd vanaf Schiphol is circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Sicilië?

In de meeste plaatsen is er een regelmatige busverbinding met omliggende plaatsjes. Voor een buskaartje kun je het beste terecht bij tabakswinkeltjes.

In Palermo, Messina, Catania, Giardini Naxos, Cefalù en Taormina is een treinstation.

Vanuit Palermo vertrekt er dagelijks een ferry naar Napels. Bovendien gaat in de zomermaanden 4 keer per week een ferry naar Genua en 1 keer per week naar Cagliari. Vanaf april tot oktober kun je bijna dagelijks met de ferry van Catania naar Valletta (Malta) en van Pozzallo naar Valletta. In de zomermaanden vaart er ook een draagvleugelboot van Siracuse naar Valletta.

Vrijwel iedere plaats heeft een taxistandplaats. Houd er rekening mee dat er een nachttoeslag wordt berekend, en dat er voor extra bagage een toeslag berekend wordt.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat er een meter in de taxi aan staat of spreek voor de rit een tarief af.