JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
7 tips voor jouw vakantie op Sicilië! - D-reizen.nl

Tips voor een top vakantie op Sicilië!

Ten zuiden van Italië is daar Sicilië. Hoogstwaarschijnlijk niet het eerste eiland dat in je hoofd opkomt, maar oh zó de moeite waard om op vakantie te gaan! Reis met ons mee naar de mooiste plekken op Sicilië, adapteer de mooiste plaatsen en de beste highlights van dit eiland voor een fly & drive vakantie. 

Tip 1: Etna bezoeken & beklimmen

Omdat Sicilië zoveel te doen en te zien heeft, is dit de perfecte fly & drive vakantie. Op deze manier leer je een bestemming pas écht goed kennen en zit je niet vast aan georganiseerde excursies . Neem nou bijvoorbeeld een tripje naar 3323 meter hoge vulkaan Etna. Je stapt in de auto en hebt daarna alle tijd om twee fantastische vulkaankraters te beklimmen en te bekijken, gave foto's te schieten en van de omgeving te genieten. Vergeet vooral niet van de kabelbaan bij Etna te gaan! Extra tip: neem een trui mee.  Ook in de zomer kan het flink waaien. 

Tip 2: bezoek Syracuse

Een bezoek aan de havenstad in het zuidoosten van Sicilië is aan aanvulling op je vakantie. Waarom? Deze oude stad met een rijke geschiedenis uit de Grieks-Romeinse cultuur staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier kun je de meest mooie historische bezienswaardigheden bekijken en kun je een bezoek brengen aan het archeologisch museum. Vergeet ook zeker niet je ogen uit te kijken naar de mooiste pleinen, zoals Piazza Duomo. Op dit imposante plein, met daarop een verbazingwekkende kathedraal en de schattige zijstraatjes kun je je uren vermaken. 

Tip 3: Eolische eilanden

Ten noorden van Sicilië liggen de Eolische Eilanden die hun naam danken aan de Griekse god van de wind: Aiolos. Dit eiland bestaat uit 7 eilanden waaronder onder andere: Lipari, Salina, Vulcano en Stromboli, het eiland dat bekend staat om het voortdurend uitspugen van lava. Wil je een spektakel zien? Ga dan hierheen! Vooral een nachtexcursie (inclusief boottocht) is indrukwekkend, omdat je de lava dan echt ziet gloeien in het donker. Het eiland Vulcano dankt zijn naam aan de vuurgod Vulcanus. Dit is de grootste vulkaan waaruit continu dampen hemelwaarts stijgen. Ervaar en ruik het zelf als je deze vulkaan bezoekt. 

Tip 4: breathtaking Trapani 

Een in populariteit groeiende stad is Trapani. Alles voelt hier relaxt aan is is gemakkelijk te wandelen vanwege het grote voetgangersgebied. Tip: neem de kabelbaan naar het dorpje Erice, een prachtig en historisch centrum. Op dit fantastische hoogtepunt ervaar je een magisch uitzicht over Trapani en de Egadische Eilanden. 

Tip 5: Scala dei Turchi (dit moet je zien) 

Langs krijtrotsen en turkse trappen ervaar je een oogverblindend uitzicht over zee en land. We hebben het over Scala dei Turchi.  Als je op Sicilië bent dan is dit zeker een aanrader voor je (fly & drive) vakantie. Bezoek hier vooral ook de Vallei van de tempels in Agragas. Hier kun je prachtige Griekse tempels bekijken en fotograferen. 

Tip 6: Siciliaanse keuken

Voor wie de echte Siciliaanse keuken wil proeven is een goed advies om naar het Italiaanse vasteland te gaan. In de basis wijkt de Siciliaanse keuken niet veel af van de Italiaanse keuken. De gerechten in Sicilië zijn alleen iets gekruider. Sicilianen zijn ook gek op pasta en op zoete gerechten zoals brioche met ijs (pas op voor een brainfreeze) en op gefrituurde pannenkoek van kikkererwten (lees: Pane e panelle). 

Tip 7: de mooiste stranden van Sicilië

Ben je een strandliefhebber? Wij delen graag de mooiste stranden van Sicilië met je! Een voorbeeld van een mooi strand is San Vito lo Copa in het Noordwesten van Sicilië. Dit paradijselijke strand heeft alles wat je hart begeert voor een lekker chilldagje. Kristalhelder water, palmbomen en een Caribische flow.  Wil je gigantische witte kliffen zien die zijn omringd door lange zandstranden en Middellandse Zee? Ga dan naar Scala dei Turchi. Je wist niet dat Europa zó mooi kon zijn!