JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Calabrië - 6 redenen waarom dit stukje Zuid-Italië geweldig is

Calabrië - 6 redenen waarom jij hier zéker heen wil

Nog nooit van Calabrië gehoord? Dat is niet zo gek, want het is de minst ontdekte regio van Italie - zelfs voor de Italianen zelf! En toch - en misschien juist daarom - voorspellen wij dat het de komende jaren een hele populaire regio gaat worden. Want wij kunnen uit eigen ervaring zeggen: wát is het hier geweldig mooi!

De beste aanbiedingen naar Calabrië
Eerst een korte inleiding over Calabrië

Een onbekende streek verdient natuurlijk een beetje uitleg en informatie.

  • Calabrië is de meest zuidelijke regio van het Italiaanse vasteland
  • De grootste stad van Calabrië, Reggio Calabria, ligt maar liefst 700 (!) kilometer ten zuiden van Rome
  • Je kunt er uiteraard heen met de auto, maar dan hebben we het over 2300 km vanaf Utrecht. Een directe vlucht vanaf bijv. Rotterdam of Dusseldorf gaat een stuk sneller: zo’n 2,5 uur
  • Het leven is simpel in Calabrië. Er is nauwelijks industrie, er zijn geen wereldsteden en geen grote bedrijven. Wél is er héél veel natuur, 800 kilometer fantastische stranden en veel landbouw. Ongeveer ⅓ van alle Italiaanse olijven komen uit Calabrië! Ook worden er wijnen, citrusvruchten, uien en pepers verbouwd.

Reden 1: je bent de eerste
Als één van de eerste Nederlanders een nieuwe streek in een ongekend populair vakantieland ontdekken: jij kunt het meemaken! Grootschalige attractieparken, kilometerslange boulevards of een geavanceerd OV-netwerk zijn er nog niet, maar dat is nou juist de charme van Calabrie. Wel zijn er mooie hotels - van appartementen tot all inclusive resorts - en goed onderhouden wegen om zelf je eigen roadtrip samen te stellen.

Reden 2: het weer en de stranden
Zuid-Europa betekent in de meeste gevallen: beter weer dan in Nederland. Nou, in Calabrië zit jij als zonliefhebber goed. Juli en augustus zijn droog en heet en de maanden mei, juni, september en oktober zijn behoorlijk zonzeker en met 25-30 graden aangenaam warm. 
En dan die zee en die stranden … wij waren meteen verliefd toen we ze zagen! De azuurblauwe, soms bijna groene kleur van de zee zie je bijna nergens anders in Europa. Langs de kustlijn van Calabrië ligt maar liefst 800 kilometer strand, vaak met prachtig wit zand. Het is een afwisseling van baaitjes, door ruige rotsen van elkaar gescheiden, en kilometerslange, brede stranden waar je eindeloze strandwandelingen kunt maken.

Reden 3: Tropea
Klein maar héél fijn, dat is de badplaats Tropea. Al eeuwen de thuishaven van de adel en anderen met geld, en dat zie je terug in de prachtige herenhuizen en ‘palazzi’ in het oude centrum. Ook de ligging - bovenop een rots die uitkijkt over zee - draagt bij aan het wauw-gevoel van Tropea. In ons blog over Tropea laten we je een heleboel foto’s zien.

Meer over Tropea (veel foto's!)

Reden 4: een mini-cruise
Vanuit Tropea of Reggio Calabria kun je een bootexcursie maken naar de Eolische Eilanden, een groep van 7 vulkanische eilandjes waarvan Stromboli het meest bekend is. Dit eiland met actieve vulkaan (!) ligt op zo’n 1,5 tot 2 uur varen vanaf Tropea. Als je voor de avondexcursie gaat, heb je kans om lava uit de 900 meter hoge krater te zien stromen!
Ben je in Reggio Calabria? Dan ligt Sicilië letterlijk binnen handbereik. De veerboot vaart ongeveer ieder uur en brengt je voor een paar euro in een dik half uur naar de vrij grote stad Messina.

Reden 5: wolven spotten
Actievelingen en natuurliefhebbers opgelet: jullie moeten naar National Park Aspromonte! Dit is het grootste en meest veelzijdige natuurgebied van Calabrië, met als grootste ‘attractie’ de wolf. Het gebied is ruig en bergachtig (tot bijna 2000 meter hoog), maar er zijn diverse wandelroutes uitgezet voor alle niveaus.

Reden 6 (volgens de Italianen reden 1): het eten

Is lekker eten en drinken voor jou ook een reden om voor Italië te kiezen? Dan zul je héél blij worden in Calabrië. De meest geliefde lokale ingrediënten en streekgerechten zijn:

  • Rode pepertjes, in de volksmond ook wel 'viagra' genoemd ...
  • Zoete, rode uien
  • Nduja, een pittige, salami-achtige worst
  • Citrusvruchten
  • Tartufo: een truffelvormig ijsgebakje, dat oorspronkelijk uit Pizzo, een mooi dorpje uit Calabrië, komt
  • Zwaardvis

Benieuwd naar onze hotels in Calabrië?

Vergelijk diverse hotels en boek direct online. Of neem persoonlijk contact op voor een vrijblijvende offerte.

Bekijk onze zonvakanties naar Calabrië