Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×

Met een vakantie naar Toscane beleef je een fantastische mengelmoes tussen wereldberoemde kunst, cultuur op een hoog niveau, historische bezienswaardigheden in sfeervolle steden én uiteraard heerlijk eten en drinken. Bezoek eeuwenoude steden zoals Florence, Siena en Pisa in combinatie met een verrukkelijke wijnproeverij in de prachtige Chianti-streek. Je komt ogen tekort om het sprookjesachtige Toscane te ontdekken. Daarom hebben wij de beste deals voor jou op een rijtje gezet!

Lees meer

Op vakantie naar Toscane

Toscane is een topbestemming! Het is het culturele hart van Italië. Kunstliefhebbers komen tijd tekort om de vele kunstschatten te bekijken in Florence. Maar Toscane biedt ook een oogstrelend landschap met de kenmerkende pijnbomen en cipressen op het platteland. Tel daar de lokale keuken en de uitstekende wijnen bij op en ook op culinair niveau beleef je een topvakantie! Vergeet ook de Toscaanse kust niet. Zo kun je dorpen en steden bezoeken afwisselen met lekker aan het strand relaxen zoals bij Viareggio. Bij D-reizen vind je beslist een vakantie naar Toscane die bij jou past!

Bezienswaardigheden Toscane

Florence is de hoofdstad van Toscane en een kunststad bij uitstek. Je vindt hier een aantal van de belangrijkste musea van Europa, zoals het Uffizi en het Palazzo Pitti. Ook de vele prachtige kerken, zoals de Duomo (Santa Maria del Fiore) trekken je aandacht. De bekende Ponte Vecchio (oude brug) is één van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld. Bewonder alle bezienswaardigheden in Florence!

Siena is een goed bewaarde middeleeuwse stad met een groot aantal kerken, musea en andere bezienswaardigheden. De stad is vooral bekend vanwege de Palio, een jaarlijkse ruiterwedstrijd tussen de belangrijkste wijken van de stad. De Palio wordt gehouden op het schelpvormige Piazza del Campo, het stadsplein.

Florence en Siena mogen er dan wel bovenuit springen qua steden, ook heeft Toscane veel mooie dorpen waar een romantische sfeer hangt. Prachtige voorbeelden van dorpen in Toscane zijn San Gimignano met zijn hoge torens, het eeuwenoude Volterra en Lucca met de stadsmuren. Slenter door de smalle straatjes, pak een gezellig terras en trakteer jezelf op een ijsje!

Onze tips voor Toscane

Speciaal voor jouw vakantie naar Toscane hebben wij enkele tips:

  • Altijd willen zien waar Napoleon in ballingschap gewoond heeft? Vanuit de haven van Piombino vertrekt een boot naar Elba. Bovendien kun je op dit eiland schitterende baaien bekijken.
  • In het Uffizi-museum in Florence, ontworpen door de beroemde architect Giorgo Vasari, hangen topwerken van Italiaanse schilders zoals Botticelli, Pierro della Francesca, Leonardo da Vinci en Raphael. Maar ook de schilderkunst uit andere Europese landen is goed vertegenwoordigd, zo ook die van Hollandse Meesters. Boek van te voren een kaartje via internet!
  • Pisa is natuurlijk vooral bekend vanwege de 'scheve toren', maar de Dom en het baptisterium (de doopkapel) zijn zeker zo interessant. De Dom (Duomo Santa Maria) staat vlakbij de scheve toren op het Campo dei Miracoli ('veld van de wonderen'). De mozaïeken binnen zijn beïnvloed door de Byzantijnse kunst, terwijl je in de puntbogen Arabische invloeden kunt zien.
  • In Siena is de Dom een bezoek waard, maar vergeet ook het Palazzo Pubblico niet, het elegantste gotische paleis van Toscane. Het werd gebouwd in de periode 1297-1310 en heeft een karakteristieke stenen klokkentoren.

Stranden van Toscane

Het mooie aan Toscane is dat je na een flinke dosis cultuur het allemaal kunt laten bezinken op de mooie stranden aan de Toscaanse kust. Vooral in de omgeving van Livorno, Pisa en de Viareggio vind je goede stranden voor een dagje aan zee. Veel stranden beschikken over een blauwe vlag die staat voor een veilig en schoon strand. Daarnaast zijn ook veel stranden kindvriendelijk omdat deze langzaam in zee aflopen. Als echte strandliefhebber mag je de mooiste stranden van Toscane niet missen en dit zijn onder andere: Cala Violina in Maremma, Spiaggia della Padulella en Spiaggia di Cavoli op Elba en Lido di Camaiore in de regio Versilia.  

Natuur in Toscane

In de zuidelijke regionen van Toscane vind je de landschappen die je vaak terugziet op social media en in brochures en tijdschriften. Het gaat om de groene heuvels met op de top een authentiek huis tussen cipressenbomen. Als je dit wilt zien, dan zet je koers naar Val d’Orcia. Een imposante vallei!

De Chianti is een omvangrijk wijngebied, groter dan de Bordeaux, en bekend door één van de beste wijnen van Italië. De Chianti is het gebied tussen Florence, Siena en Arezzo. Je kunt hier mooie wandelingen maken tussen de wijnranken en olijfgaarden.

Eén van de mooiste onontdekte plekken van Toscane is Garfagnana. Een dal waar je in alle rust door de indrukwekkende en groene natuur kunt wandelen. Bovendien kom je hier vrijwel geen andere toeristen tegen!  

Restaurants in Toscane

Wanneer je een liefhebber bent van lekker uit eten gaan, dan begin je te watertanden bij een vakantie naar Toscane. Uiteraard kun je bij verschillende restaurants de heerlijke pizza’s en pasta’s proeven waar het land zo bekend om staat. Maar laat je ook verrassen door minder bekende lokale lekkernijen. Laat niet de kans liggen om naast het eten een heerlijk wijntje te bestellen. Proef als kers op de taart het heerlijke Italiaanse schepijs. Hmmm!

Praktische tips voor je vakantie naar Toscane

Waar ligt Toscane? 

Toscane is een regio in centraal Italië. In het noorden wordt het begrensd door Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten door Umbrië, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan de Middellandse Zee. De oppervlakte van Toscane is ongeveer 23.000 km² en is daarmee half zo groot als Nederland.

Hoelang is het vliegen naar Toscane?

Toscane is tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Toscane?

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Toscane, handig!

Hoe is het openbaar vervoer in Toscane?

De meeste grote steden in Toscane zijn verbonden met een spoorwegnet. De treinen rijden redelijk op tijd. Viareggio, Pisa, Livorno, Follonica, Cecina, Grosseto zijn grotere plaatsen met een treinstation. Ook zijn er diverse stations landinwaarts. Er zijn regelmatige verbindingen met Florence, Siena en Rome. Met de bus kun je komen op plaatsen waar de trein niet rijdt. Houd er wel rekening mee dat de frequentie vaak laag is. Op sommige plaatsen komen maar twee bussen per dag, één 's ochtends en één 's avonds.

D-reizen heeft een groot aanbod accommodaties: van eenvoudige appartementen tot luxe (all inclusive) hotels. Dankzij het uitgebreide en voordelige aanbod vind je binnen de kortste keren de perfecte reis die bij jou past. Wil je een rondreis laten samenstellen door Toscane? Dan nodigen wij je van harte uit in één van onze reisbureaus!