JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Top 10 tips Sardinië | Ontdek de mooiste plekjes

Sardinië-tips van Vivian

Vivian ging vorig jaar op vakantie naar Sardinië met haar vriend. Ze toerden in een Fiat 500 cabrio langs de mooiste plekken van Sardinië. In té blauwe kleuren en overheerlijke geuren neemt ze je mee langs de mooiste plaatsjes en deelt zij de highlights van Sardinië met jou.

Daar aan de Costa Smeralda

Sardinië ligt op slechts 2 uur vliegen van Amsterdam. We landden op het vliegveld van Olbia, in het noorden van het eiland. Vanaf hier reis je echt binnen no-time naar de Costa Smeralda, de beroemdste kust van Sardinië met de mooiste stranden. Eindeloos veel baaitjes en stranden, zoals Spiaggia di Capriccioli en Spiaggia la Celvia. Echte must see's. Tour je mee naar de volgende bestemming?

Bootjes kijken in Porto Cervo

Gearriveerd in de plaats Porto Cervo. Porto Cervo is dé jetsetbestemming aan de toch al best wel chique Costa Smeralda. Erg gaaf om een middagje te vertoeven tussen de Ferrari's, Lamborghini's en oogverblindend witte jachten. De prijzen in de restaurants en clubs aan de haven liegen er niet om, dus gingen we op zoek naar een alternatief. We kwamen uit bij Elit Promenade Cafe, een hip restaurant net achter de haven. Een echte aanrader!

De tropische baai van La Rena Bianca

De dag erna (dag 2) bezochten we La Rena Bianca, een wat drukkere baai. De locals noemen het een stukje Caribbean in Europa. Wij snappen wel waarom, als we de foto's hierboven bekijken. 

Restauranttip in Baja Sardinia

Later die dag aten wij bij restaurant l'Oasi, in het plaatsje Baja Sardinia. Je proeft hier de beste pizza's en pasta's, maar ook goede steaks en vis. De gasten vormen een mooie mix van locals en toeristen.

 

restaurant L'Oasi in Baja Sardinia op Sardinië



Kom op tijd, want anders moet je lang wachten op een vrij plekje! We aten o.a. pane carasau, een flinterdun, knapperig brood dat je overal op Sardinië ziet. Lekker met rauwe ham of parmaham!



Boottocht La Maddalena

Dag 3 stond in het teken van een boottocht door de archipel La Maddalena. Deze mag je écht niet missen als je aan de Costa Smeralda verblijft! We vertrokken vanaf de drukke haven van Palau om 10:30 uur. Mijn advies: kom op tijd, want een parkeerplek vinden in Palau is een mooie uitdaging te noemen. Deze tocht brengt je langs de mooiste eilandjes in het noorden van Sardinië. 


Onze bootexcursie maakte 4 stops: in Spargi, Santa Maria, Le Piscine (de foto's hierboven) en tenslotte in de wat grotere, toeristische plaats La Maddalena: een leuke plek om doorheen te wandelen en op zoek te gaan naar leuke souvenirs, wijn en lokale lekkernijen... 

Reserveer hier je boottocht van Palau naar La Maddalena.



La Maddalena: een leuke plaats in het noorden van Sardinië

San Teodoro

Op onze vierde dag lieten we de Costa Smeralda achter ons en reden we verder naar ons hotel in San Teodoro, in het noordoosten. Een leuk dorp waar we heerlijk hebben gegeten bij Da Fabio.

Strandtip 1: La Cinta

San Teodoro is een echt strandparadijs, want er zijn maar liefst 18 (!) stranden en baaien in de omgeving! Hét strand van San Teodoro heet La Cinta ('het lint', omdat het een smal, langgerekt strand is met erachter een lagune). Na de eerdere mooie stranden had ik niet gedacht dat het mooier kon, maar ik waande me hier écht in de Caribbean. Parkeren is eenvoudig en er zijn diverse beachclubs.



La Cinta, een strand bij San Teodoro: prachtig!

Strandtip 2: Brandinchi Beach

Een paar kilometer ten noorden van La Cinta ligt Brandinchi Beach. 'Little Tahiti' als bijnaam belooft nogal wat ... maar Brandinchi heeft het waargemaakt! De beachclub is erg sfeervol.

Brandinchi Beach, ook wel bekend als Little Tahiti

Strandtip 3: La Pelosa Beach (Stintino)

Nog zo'n geweldige strand is La Pelosa Beach dat ligt in Stintino, helemaal in het noorden van Sardinië. Hier kun je de ogen opnieuw de kost geven, want de zee is hier blauwer dan blauw, ondiep en je kunt wandelen over het hagelwitte strand. Leuk weetje; de italianen komen hier ook graag. Dus als je een woordje Italiaans wilt meepikken...



Strandtip 4: Cala Luna

In de Oostkust van Sardinië is Cala Luna, een prachtig strand dat je per voet én per boot kunt bereiken. Dit strand ligt aan de boulevard van Cala Gonone, een oud vissersdorpje.  Cala Luna is een prachtig, lang zandstrand. Per dag varen er diverse boten richting deze mooie plek. Wandelen naar dit strand is dus ook mogelijk. Vanaf Cala Fuili wandel je het binnen 2 uur. Wel de groene pijlen volgen!
 

Cala Gonono: een sprookjesachtig vissersdorpje

Als je toch het prachtige strand Cala Luna gaat aanschouwen … ga dan gelijk ook even langs Cala Colone. Dit gezellige kustplaatsje is een zeer geliefde plek voor vakantiegangers. De omgeving van dit dorpje is écht de moeite waard, want naast prachtige stranden maken grote gebergten, grotten en ravijnen het landschap helemaal af.  De zee hier is bovendien perfect voor snorkelaars en voor duik- en zwemliefhebbers.  

Grotte di Nettuno

Vrij vertaald betekent Grotti di Nettuno 'de grot van Neptunus'.  Deze prachtvolle druipsteengrotten ten westen van de stad Algero die moet je gewoon gaan ontdekken als je op Sardinië bent. Grotten die door zich hebben ontpopt tot ware kunst door erosie, wind en heftige golven. Ga voor gemak en bezoek de grotten per boot of neem de auto en rijd naar de vuurtoren waar je vervolgens via de trap dit ge-wel-dige natuurverschijnsel kunt bekijken. Moeite waard hoor!

Nuraghe

Nuraghe of Nuraghu staat voor torens of bouwwerken in Sardinië die zijn gemaakt in de bronstijd. Vandaag de dag behoren deze torens tot het belangrijkste archeologische erfgoed van dit geweldige eiland. Deze torens, die je in alle soorten en maten tegen kunt komen op Sardinië, dienden vroeger als schuilplek van de Proto-Sarden wanneer het noodlot uitbrak. Erg de moeite waard om in ieder geval één Nuraghe te bezoeken, waarvan Barumini wel de bekendste is. Over het gehele eiland vind je er 7.000. Genoeg om te bekijken dus!

Meer tips over prachtig Sardinië?

Lees alles over Sardinië