Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Birmingham ×
    • Birmingham ×

Stedentrip Birmingham

Het bruisende Brindley Place is een mooi voorbeeld van de vernieuwing van Birmingham. Hier heb je volop mogelijkheden om heerlijk te winkelen. Cultuurliefhebbers kunnen de meesterwerken van Rodin en Van Gogh bewonderen in The Barber Institute of Fine Arts, terwijl dierenliefhebbers in het National Sealife Centre een mooie bestemming hebben!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Birmingham

In het Council House vind je het Birmingham Museum & Arts Gallery. Dit museum heeft een zeer uitgebreide collectie keramiek, juwelen, archeologische vondsten en voorwerpen uit de industriële geschiedenis. Bijzondere kunstvoorwerpen die je kunt bekijken zijn die van de Prerafaëlieten, een kunstvereniging opgericht in 1848 door William Holman Hunt, John Everett Millais en Dante Gabriel Rossetti.

Een deel van het Birmingham Museum & Arts Gallery is Aston Hall. In dit Jacobijnse landhuis zie je een imposante collectie kunstvoorwerpen, en er zijn kamers met meubilair, schilderijen en textiel afkomstig van het Museum. In het landhuis wordt ieder jaar Aston Hall by Candlelight georganiseerd, waarbij acteurs de sfeer van de 17e eeuw weer tot leven brengen. Geniet ook van de 500 kaarsen die ontstoken worden!

De eerste katholieke kathedraal van Engeland en de rooms-katholieke zetel van de provincie vind je in St. Chad’s Cathedral. Paus Pius IX benoemde deze kerk in 1841 tot kathedraal, je kunt het 16e eeuwse kansel en verschillende relikwieën bekijken.

Op vakantie naar Birmingham

Stad van musea, galerieën en bekende schrijvers zoals J.R.R. Tolkien: dat is Birmingham! Ook is dit één van meest multiculturele steden van het Verenigd Koninkrijk, een groot deel van de bevolking komt uit het Caribisch gebied, India en Ierland. De stad (en district) ligt in de regio West-Midlands, centraal in Engeland.

Ben je een liefhebber van fraaie kunstwerken? Dan is The Barber Institute een museum dat je niet mag overslaan. Rodin, Picasso, Van Gogh: dit zijn maar enkele grootmeesters wiens werk je kunt bewonderen. Ook Birmingham Museum & Arts Gallery is zeker de moeite waard, hier vind je ‘s werelds grootste collectie kunst van de Engelse kunstenaar Edward Burne-Jones.

Voor winkelliefhebbers is er volop keuze. Niet alleen door het aantal winkels, maar ook door de afwisseling in moderne winkelcentra en kleine boetiekjes. In Great Western Arcade vind je de duurdere modemerken. Daarnaast maakt de prachtige Victoriaanse architectuur dit een bijzondere bestemming. De vele autovrije straten maken een middagje winkelen nog aangenamer.

Met een bezoek aan het National Sea Life Centre zul je jouw kinderen aangenaam verrassen! Je kunt een wandeling maken door een tunnel en onderweg de dieren van heel dichtbij bekijken. Ook een bezoek aan de 4-D bioscoop is spectaculair: ervaar hoe de dolfijnen en zeeleeuwen bijna van het scherm afspringen!

Voor een heerlijke maaltijd aan het einde van de dag hoeft je in Birmingham niet lang te zoeken. Aan Broad Street vind je talloze eetgelegenheden, waar je zelf kunt kiezen of je een eenvoudig gerecht wilt of wilt genieten van een vijfgangendiner. Arcadian Centre, het Chinatown van de stad, bied je een keur aan oosterse specialiteiten. De Baltikeuken waar de stad befaamd om is, is een mix van Aziatische keukens die geleid hebben tot een speciale kookstijl. Ervaar het zelf in het zuidoostelijke deel van de stad!

Ligging Birmingham

De stad (en district) ligt in de regio West-Midlands (Midden-Engeland). De rivier Rea loopt door de stad.