Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Zakynthos ×
  • Vassilikos ×

Vakantie Vassilikos

Vassilikos is een gastvriendelijke badplaats in het zuidoosten van het prachtige Griekse eiland Zakynthos. Vassilikos ligt in een fraaie omgeving met zilvergroene olijfbomen en geurende wijnranken. De badplaats staat bekend om haar schitterende stranden, waaronder het Gerakas-strand dat het broedgebied is van de Caretta caretta-schildpad. In Vassilikos vind je sfeervolle taverna’s en gezellige terrasjes. Kortom, de ideale plek voor een heerlijke zonvakantie!

Lees meer

Op vakantie naar Vassilikos

Ben je op zoek naar een rustige en ontspannen strandvakantie in Griekenland? Dan is Vassilikos vast iets voor jou! Deze badplaats is rustig gelegen in het zuidoosten van het adembenemend mooie Zakynthos. Het is een uitgestrekte kustplaats met verschillende stranden.

In het centrum van Vassilikos kun je genieten van een Griekse maaltijd in een van de gemoedelijke taverna’s of drink je een drankje op het terras. Vanuit de badplaats maak je leuke uitstapjes, zoals een boottocht rondom het eiland of een eilandtour waarbij je de hoogtepunten van het eiland ziet. Vassilikos is vooral geliefd bij vakantiegangers die houden van rust in een mooie omgeving. En wij zochten hier de fijnste (all inclusive) hotels voor je uit.

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Vassilikos

Wil je de belangrijkste hoogtepunten van Zakynthos zien? Dat kan met een eilandtour. Je bezoekt dan bijna alle hoogtepunten van het prachtige eiland, zoals het pottenbakkersplaatsje Macherado en de badplaats Agios Nikolaos Vassilikos, vanwaaruit je met de boot naar de Blauwe Grotten van Skinari en het beroemde scheepswrak in Navagio vaart.

Het Gerakas-strand, op circa 3 km van Vassilikos, is het broedgebied voor de caretta caretta-schildpad en is verklaard tot beschermd natuurgebied. Bij dit strand staat een klein informatiecentrum waar lezingen worden gegeven over de bekende schildpad, die alleen voorkomt in de Middellandse Zee.

Bezoek in het plaatsje Bochali (op circa 13 km afstand) de gelijknamige burcht. Vanuit deze plaats en de burcht heb je een adembenemend uitzicht over de haven van Zakynthos-stad, het strand en de binnenlanden. Het plaatsje zelf ademt een authentieke Griekse sfeer, met zijn vele hellende straatjes en stenen huizen.

Onze tips voor je vakantie in Vassilikos

 • Centraal in het binnenland van Zakynthos vind je de bekende wijnstreek Kalipado. In het gelijknamige dorpje Kalipado vind je de grootste wijnproducent van het eiland. Je kunt er een rondleiding krijgen en natuurlijk ook de wijn proeven!
 • Het landschap rond Vassilikos is zeer heuvelachtig, met kronkelige en sterk hellende wegen. In de omgeving zie je prachtige olijfboomgaarden en pijnboombossen. De natuur hier is zeer de moeite waard om te voet te verkennen, tewijl je van prachtige uitzichten geniet. 
 • Een Griekse avond is een belevenis op zich! Er worden regelmatig traditionele avonden georganiseerd bij taverna’s of accommodaties. Onder het genot van een authentieke maaltijd luister je naar livemuziek en geniet je van Griekse, folkloristische dansen.

Stranden van Vassilikos

Vassilikos heeft veel uitgestrekte stranden. Het lange Banana-strand (circa 800 m) is het bekendste strand van Vassilikos. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezels en zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. Op verschillende plaatsen op het strand liggen rotsen. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Bij het strand vind je een aantal gezellige bars.

Het Porto Roma-strand is een lang strand (circa 1,4 km), dat vooral bestaat uit keien, kiezels en zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. Er zijn ligbedden en parasols te huur en bij het strand zijn diverse gezellige bars en restaurantjes.

Het Mavratzis-strand is een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. Je bereikt het strand via treden. Wil je liever niet op je handdoek in de volle zon liggen? Dan kun je een ligbed en een parasol huren. Er zijn douches, toiletten en horecafaciliteiten.

Het lange St.-Nicholas-strand (circa 550 m) is een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en er zijn douches en toiletten. Bij het strand kun je in verschillende restaurantjes en bars aanschuiven voor een maaltijd of een drankje.

Het kleine Plaka-strand (circa 80 m) is een klein strand dat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Je bereikt het strand via treden. Ook hier zijn ligbedden en parasols te huur en kun je gebruikmaken van douches en toiletten. Bij het strand is een restaurant met een zonneweide. De kinderen kunnen spelen in de speeltuin.

Porto Zoro-strand bestaat voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand, met ligbedden en parasols, ligt aan aan een kleine baai aan de oostrand van de plaats. Het strand wordt aan de ene kant begrensd door rotsen op het strand en in de zee en aan de andere kant door deels begroeide, deels rotsachtige heuvels. Er zijn bijzettafels en douches en bij het strand vind je verschillende restaurantjes en bars.

Uitgaan in Vassilikos

De meeste restaurantjes in Vassilikos zijn Griekse taverna’s. Deze liggen verspreid over de plaats. Vrijwel alle eetgelegenheden hebben een terras en een barfunctie. Je kunt dus de hele avond genieten van Griekse hapjes zoals tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer) en baklava (bladerdeeg met noten en suikersiroop) en verfrissende drankjes, zoals een frappé (ijskoffie). In Vassilikos zijn ook diverse bars met een terras. Meer eet- en uitgaansgelegenheden vind je het levendige Argassi (circa 10 km) of het bruisende Zakynthos-stad (ongeveer 15,5 km).

Praktische tips voor je vakantie naar Vassilikos

Waar ligt Vassilikos in Griekenland?

Vassilikos ligt in het zuiden van het Griekse eiland Zakynthos, dat ten westen van het Griekse vasteland ligt.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Vassilikos?

Voor een strandvakantie in Vassilikos vlieg je naar Zakynthos-stad.

Hoe lang is het vliegen naar Vassilikos?

Vassilikos is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Hoe lang is de transfertijd van de luchthaven naar Vassilikos?

De transfertijd tussen Vassilikos en het vliegveld is ongeveer een halfuur.

Hoe is het openbaar vervoer in Vassilikos?

Het openbaar vervoer in Vassilikos is beperkt. Soms gaat er een bus via Argassi naar Zakynthos-stad, vanaf het Porto Roma-strand. Er worden in het dorp wel voldoende taxidiensten aangeboden.

Wil jij ook genieten van een ontspannen (all inclusive) zonvakantie in een rustige omgeving? Bekijk dan ons aanbod hotels in Vassilikos!