Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Zakynthos ×
    • Vassilikos ×

Vakantie Vassilikos

Vassilikos is een vriendelijke badplaats in het zuidoosten van het Griekse eiland Zakynthos. De plaats heeft prachtige stranden, waaronder het Gerakas-strand, dat het broedgebied is van de Caretta caretta-schildpad. Vassilikos heeft sfeervolle taverna’s en gezellige terrasjes. De plaats ligt in een fraaie omgeving met zilvergroene olijfbomen en geurende wijnranken.

Lees meer

Op vakantie naar Vassilikos

Vassilikos ligt in het zuidoosten van Zakynthos, op circa 19 km vanaf de luchthaven, ten zuidoosten van Zakynthos-stad. Vassilikos is een uitgestrekte kustplaats met verschillende stranden. Het bekendste strand is het mooie Banana-strand, maar ook het Gerakas-strand is een aanrader. Dit strand is beschermd natuurgebied, omdat hier de caretta caretta-schildpadden hun eieren leggen. 

In het centrum van Vassilikos kun je  genieten van een Griekse maaltijd in de gemoedelijke taverna’s of drink je een drankje op het terras. Vanuit de plaats maak je leuke uitstapjes, zoals een boottocht rondom het eiland of een eilandtour waarbij je de hoogtepunten van het eiland ziet. 

Vassilikos is populair bij mensen die houden van een rustige vakantie in een mooie omgeving.

Excursies Vassilikos

Vanuit Vassilikos kun je verschillende uitstapjes maken: Wil je de belangrijkste hoogtepunten van Zakynthos zien? Dat kan met een eilandtour. Je bezoekt dan bijna alle hoogtepunten van het prachtige eiland, zoals het pottenbakkersplaatsje Macherado en de badplaats Agios Nicolaos, van waaruit je met de boot naar de Blauwe Grotten van Skinari en het beroemde scheepswrak in Navagio vaart. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Zakynthos.

Ligging

Het landschap rond Vassilikos is zeer heuvelachtig, met kronkelige en sterk hellende wegen. In de omgeving zie je prachtige olijfboomgaarden en pijnboombossen.

Vassilikos ligt aan de zuidoostkust van Zakynthos. De badplaats heeft een uitgestrekte en grillige kust met vele prachtige zandstranden. De meeste liggen tussen imposante rotswanden, die steil in zee aflopen.

Stranden van Vassilikos

Vassilikos heeft vele uitgestrekte stranden: Het lange Banana-strand (circa 800 m) is het bekendste strand van Vassilikos. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezels en zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. Op verschillende plaatsen op het strand liggen rotsen. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Bij het strand zijn een aantal gezellige bars.

Het Porto Roma-strand is een zeer lang strand (circa 1,4 km). Het bestaat vooral uit keien, kiezels en zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem.Er zijn ligbedden en parasols te huur. Bij het strand zijn een aantal gezellige bars en restaurantjes.

Het Mavratzis-strand is een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. Je bereikt het strand via treden. Wil je liever niet op jouw handdoek in de volle zon liggen, dan kun je een ligbed en een parasol huren. Er zijn douches en toiletten. Ook zijn er horecafaciliteiten.

Het lange St. Nicholas-strand (circa 550 m) is een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. U bereikt het strand via treden. Op het strand kunt u ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten. Bij het strand zijn verschillende restaurantjes en bars.

Het kleine Plaka-strand (circa 80 m) is een klein strand dat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Je bereikt het strand via treden. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Er zijn douches en toiletten. Bij het strand is een restaurant met een zonneweide. De kinderen kunnen spelen in de speeltuin.

Het lange Gerakas-strand (circa 450 m), op circa3 km afstand van Vassilikos, bestaat voornamelijk uit zand. Het strand is beschermd gebied voor de caretta caretta-schildpadden die hier jaarlijks hun eieren leggen. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Op het strand kunt u ligbedden en parasols huren. Op een deel van het strand is naaktrecreatie toegestaan.

Porto Zoro-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan aan een kleine baai aan de oostrand van de plaats. Het strand wordt enerzijds begrenst door rotsen op het strand en in de zee en anderzijds door deels begroeide, deels rotsachtige heuvels. Op het strand kunt u ligbedden en parasols huren. Er zijn bijzettafels en douches. Bij het strand zijn verschillende restaurantjes en bars.

Bezienswaardigheden Vassilikos

Het Gerakas-strand, op circa 3 km van Vassilikos, is het broedgebied voor de bekende caretta caretta-schildpad en is verklaard tot beschermd natuurgebied. Bij dit strand staat een klein informatiecentrum waar lezingen worden gegeven over de bekende schildpad, die alleen voorkomt in de Middellandse Zee.

Bezoek in het plaatsje Bochali (circa 13 km) de gelijknamige burcht. Vanuit deze plaats en de burcht heb je een adembenemend uitzicht over de haven van Zakynthos-stad, het strand en de binnenlanden. Het plaatsje zelf ademt een authentieke Griekse sfeer uit, met zijn vele hellende straatjes en stenen huisjes.

Centraal in het binnenland van Zakynthos vind je de bekende wijnstreek Kalipado. In het dorpje Kalipado staat de grootste wijnfabriek van het eiland. Je kunt er een rondleiding krijgen en natuurlijk ook de wijn proeven!

Verrassende Highlights in Vassilikos

De natuur rondom Vassilikos is zeer de moeite waard om te voet te verkennen. Vanuit de plaats loop je door een prachtige omgeving met veel groene olijfboomgaarden en geniet je van de mooie uitzichten op zee.

Een Griekse avond is een belevenis op zich! Deze avonden worden regelmatig georganiseerd bij taverna’s of accommodaties. Onder het genot van een heerlijke barbecue demonstreren de Griekse folkloristische dansen in authentieke kleding gedemonstreerd en spelen ze livemuziek. Uiteraard mag je zelf ook een dansje wagen!

Stranden van Vassilikos

De meeste restaurantjes in Vassilikos zijn Griekse taverna’s. Deze liggen verspreid over de plaats. Vrijwel alle restaurantjes hebben een terras en een barfunctie. Je kunt dus de hele avond genieten van Griekse hapjes zoals tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer) en baklava (bladerdeeg met noten) en verfrissende drankjes zoals een frappé (ijskoffie).

In Vassilikos zijn ook diverse bars met terras.

Voor meer eet- en uitgaansgelegenheden vind je het levendige Argasi (circa 10 km) of het bruisende Zakynthos-stad (ongeveer 15,5 km).

Praktische Tips voor je vakantie naar Vassilikos

Hoelang is het vliegen naar Vassilikos?

Vassilikos is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Vassilikos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Vassilikos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Vassilikos

De vliegtijd naar Zakynthos is circa 3 uur. Het vliegveld ligt op circa 19 km van Vassilikos. De transfertijd is circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Vassilikos?

Soms gaat er een bus via Argasi naar Zakynthos-stad, vanaf het Porto Roma-strand.

Ook is taxihuur mogelijk in Vassilikos.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.