Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Agia Marina ×

Vakantie Agia Marina

Agia Marina is een kleine badplaats in het noordwesten van Kreta. Het centrum heeft smalle straatjes en een authentiek dorpsplein met een kerkje. Agia Marina heeft een prachtig lang strand. In het toeristische deel serveren de gastvrije taverna's je originele gerechten in een traditionele sfeer. Agia Marina is omringd door dichtbegroeide heuvels met zilvergroene olijfbomen en wijngaarden.

Lees meer

Op vakantie naar Agia Marina

Agia Marina ligt op circa 9 km van de levendige badplaats Chania. In het dorpje kun je de typische Griekse sfeer proeven. Gezellige bars, restaurants en verschillende winkeltjes geven je een heerlijk vakantiegevoel. Op het prachtige lange zandstrand geniet je van de zon en zee en kijk je uit op het eilandje Agii Theodori, dat onder natuurbescherming staat. Voor de sportievelingen zijn er voldoende watersportmogelijkheden. 

Agia Marina is een rustige plaats en geschikt voor een breed publiek. Voor jongeren die willen uitgaan is het minder geschikt. Zij kunnen uitwijken naar Chania.

Excursies Agia Marina

Vanuit Agia Marina kun je diverse boottochten maken, onder andere rondom het eilandje Agii Theodori dat voor de kust ligt. Dit eilandje is beschermd natuurgebied en leefomgeving voor de Kri Kri-geit. Circa 17 kmvan Agia Marina ligt het grootste waterpretpark van Kreta: Limnoupolis. Hier zijn onder andere fantastische glijbanen, een klimwand, een winkelcentrum endiverse cafés en bars. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Agia Marina ligt in een lichtglooiende tot heuvelachtige omgeving, met diverse olijfboomgaarden in het binnenland. In de omgeving zijn veel wandelmogelijkheden.

De kuststrook bestaat uit acht plaatsjes die vrijwel in elkaar overlopen, waarbij Agia Marina overloopt in de plaatsjes Platanias en Kato Stalos.

Op circa 400 m voor de kust ligt het kleine eiland Agii Theodori, dat onder natuurbescherming staat. Vanaf het strand van Agia Marina heb je een prachtig uitzicht op dit eiland.

Agia Marina ligt aan de noordwestkust van het eiland. De badplaats heeft een zeer lang strand dat voor de hele plaats ligt. Het strand bestaat voornamelijk uit fijngrind en zand.

Stranden van Agia Marina

Agia Marina heeft 1 lang strand: Het lange Agia Marina-strand (circa 2,5 km) bestaat voornamelijk uit zand en fijngrind. De zeebodem loopt zeer geleidelijk tot vrij snel af en is met rotsen bedekt. Aan één zijde van het strand zijn enkele rots-pieren. Het strand heeft veel faciliteiten. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches, kleedcabines, bijzettafels en diverse cafés en restaurantjes. Kinderen kunnen zich bovendien vermaken op de speeltoestellen die op het strand staan.  

Bezienswaardigheden Agia Marina

Chania is na Heraklion de grootste stad van Kreta. Het is een oude stad met Turkse en Venetiaanse invloeden en een bruisend nachtleven.

Als je op zoek bent naar een sportieve uitdaging, maak dan een wandeltocht door Samaria-kloof. Deze kloof ligt in het zuidwesten van Kreta en is circa 18 km lang, en daarmee de langste kloof van Europa. Je begint op ongeveer 1500 m hoogte en daalt langzaam af naar de zee. Vergeet niet om stevige schoenen mee te nemen! Sluit jouw tocht af met een boottocht langs de zuidkust van Kreta. Deze wandeltocht wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen.

Bezoek het Fort van Frangokastello. Dit Venetiaanse fort is gebouwd in 1371. Na jouw bezoek aan het fort neem je een frisse duik in de zee. De zee is hier ideaal voor gezinnen met kinderen. Het prachtige zandstrand en het ondiepe water zijn fantastisch. Prachtige stranden en helder zeewater vind je ook in het dorpje Elafonissi in het zuidwesten van Kreta.

Verrassende Highlights in Agia Marina

Elke ochtend is er in Agia Marina een lokale vissersmarkt. Kijk hoe vissers hun verse vis schoonmaken en aan je proberen te verkopen.

Ten oosten van Chania ligt de Souda Baai. Deze baai hoort bij het dorpje Souda en heeft uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen.

Voor een verlaten strand moet je naar Balos Beach bij Gramvoussa. Je moet er wel wat voor doen om het te bereiken: de laatste circa 12,5 km ernaartoe bestaat namelijk uit een onverharde weg, waar je alleen te voet of met een fourwheeldrive over kunt. Na een afdaling van ongeveer 200 m naar de kust waan je jezelf alleen op de zonnige wereld.

Stranden van Agia Marina

Langs de hoofdweg van Agia Marina zijn vele taverna's te vinden, waar je typische Griekse gerechten eet. Op een terras kun je genieten van mezzes (kleine gerechtjes zoals olijven, gezouten amandelen of ansjovis) of tzatziki (fris gerecht met yoghurt, komkommer en knoflook).

In Agia Marina zijn diverse bars en enkele discobars aanwezig. Deze liggen vooral langs de hoofdweg en aan het strand. Wil je echt in het nachtleven duiken, dan kun je het beste naar Chania.

In de diverse Griekse taverna's in Agia Marina kun je genieten van originele Kretenzer gerechten die op traditionele wijze bereid en geserveerd worden.

Praktische Tips voor je vakantie naar Agia Marina

Hoelang is het vliegen naar Agia Marina?

Agia Marina is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Agia Marina?

Het tijdverschil tussen Nederland en Agia Marina is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Agia Marina

De vliegtijd van Schiphol naar Chania bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 24 km van het centrum van Agia Marina. De transfertijd bedraagt circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Agia Marina?

Regelmatig rijdt er een bus naar Chania. Ook kun je de bus nemen naar het rustige dorpje Kissamos. Deze bus gaat via het aangrenzende dorpje Platanias.

Soms rijdt er een toeristentrein vanuit Maleme naar het waterpark Limnoupolis via de tussenliggende plaatsen. Hiermee zie je in korte tijd veel van de omgeving. Tevens worden er af en toe rondritten door de omgeving georganiseerd.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.